|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Ocemo da odradimo neki a/b test?
Neka neko okaci veoma kratke waw samplove, neko ih spoji u waw u oba programa i exportuje, pa ovi sto cuju razliku neka pogadjaju, da razjasnimo jednom za svagda? EDIT: Ustvari ja cu sve da odradim da ne bi skidali pa uploadovali a vi pogadjajte.
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 20-04-2007 at 12:05 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
a ja sam samo hteo da kazem da je zvuk nuenda, znaci bilo koji format kad da pustite dosta drugaciji od cubasea, meni se licno vise svidja, mislim da je to ocigledno onom ko ima solidan monitoring,
a za izvoz zvuka sto je slazem se najvaznije iskreno nisam tako siguran, ali opet je problem gde taj wav pustate dal u nu ili cub ili nedaj boze u winampu? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
jel neko probao cubase 4?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ima jos jedna sjajna fora koju nisam pronasao u cubaseu; Edit mode.
Pomicanje i promjena dimenzija/time strech audio filea prate video. I jos jedna sjajna fora je da play pocinje uvijek od pocetka selektiranog audio filea. Strelicama mjenjajuci fileove, ubrzava se trazenje odr audio komada u projektu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
hmm
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Izvinite sto se mesam ali... sto se tice editovanja i ostalih stvari koje se ticu editovanja i manipulacije u projektima QBS i NND su APSOLUTNO su isti. I u QBS i u NND imate i time streching i loop i sve ostalo potezom misa, tj kursora. Sve, ali sve je isto. Koristio sam i jedan i drugi i mogu da vam kazem da su i precice na tastaruri iste. Razlike su stvarno ispod haube, sto smo vec pomenuli. Znaci export-import, komunikacija sa USB devices, video podrska (i QBS je ima ali je slabija u odnosu na NND) i druge stvari koje ce se otkriti tek kad vam zatrebaju ili kad resite da ih uporedjujete 1na1. Uostalom pregledajte PDF-ove koji dolaze uz instalacije pa cete videti u cemu se razlikuju. Ideikus rece da su to zapravo isti programi sa oduzetim i dodatnim opcijama. Tako da sto se tice osnovnog enginea softvera isti su, sve ostalo su razlike zbog kojih Cubase kosta oko 450-500 jevreja a Nuendo 1200-1500 Evricha.
A Cubase 4 je malkice unapredjena, plag inova vise i bolji su, ukinuta podrska za DX i DXi... Ja nisam licno probao ali po forumima nisu bas odusevljeni.
![]() |
#7 | |
Mason
|
![]() Quote:
Zanimljiv je i Steinberg-ov novi sampler... ali, jos uvek ne znam kako to radi, ali, zanimljiv je zato sto je radjen na Motiff-ovom algoritmu... To odustajanje od DX je za mene realni minus. Nema mnogo, ali ima nekoliko meni dragih plug-ova koji su iskljucivo DX... Ne svidja mi se bas chinjenica da u SX4 nije moguce koristiti npr. TimeWorks Mastering Compressor, ili recimo Algorithmix Red i Orange...
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase 4 ili Nuendo 4 | S-S-R | Audio Software | 65 | 30-01-2008 04:02 PM |
Cubase SX/Nuendo 2.2 | puRe | Audio Software | 24 | 04-06-2004 11:25 AM |