|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
U cemu je razlika izmedju ova dva programa osim u ceni...?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
ja primecujem ogromnu razliku u zvuku tj. dekoderu, ako neko zna za bolji dekoder od nuendovog neka reche
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ne samo to. Vec ima vecu i bolju podrsku za imprtovanje i exportovanje , dalje vecu "kolekciju" uradjaja sa kojima saradjuje preki USB-a, podrsku za 5.1 (nisam siguran da QBS to ima), bolju podrsku za manipulaciju audio sadrzaja u video fajlovima, i milijon drugih sitnicica ispod haube. Ali bez obzira na to ni QBS nije za bacanje. Mislim da zvuk nije toliko razlicit. Po Steinbergu, QBS je uglavnom audio produkcijski orjentisan, dok je NND multimedijalno. Ma sta im to znacilo.
![]() uostalom poseti ovu adresu i saznaj malo vise o svim ovim sstvarima http://www.steinberg.net/385_1.html pozz
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
video i import-export
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
ukratko, meni je nuendo pravio probleme sa dosta audio plugins, dok cubase ne... s druge strane, radio sam neke reklame gde mi je trebala slika zajedno sa aranzmanom i nuendo mi je bolje odradio posao nego cubase... bar je tako sa poslednjim flekovanim verzijama
znaci, ako ti ne treba video i surround, cepaj cubase... i ima jos jedna stvar, nuendo mi lepse izgleda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ovo je istina ma sta ko rekao.
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Dekoder, cega????...MP3?......
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Mason
|
![]()
Neee... Flac
![]() ![]() ![]() Inace... i sam Steinberg je jasno stavio do znanja da razlike u zvuku nema, jer se radi o istom programu, sa dodatim, ili oduzetim opcijama...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 19-04-2007 at 11:35 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ocemo da odradimo neki a/b test?
Neka neko okaci veoma kratke waw samplove, neko ih spoji u waw u oba programa i exportuje, pa ovi sto cuju razliku neka pogadjaju, da razjasnimo jednom za svagda? EDIT: Ustvari ja cu sve da odradim da ne bi skidali pa uploadovali a vi pogadjajte.
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 20-04-2007 at 12:05 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
a ja sam samo hteo da kazem da je zvuk nuenda, znaci bilo koji format kad da pustite dosta drugaciji od cubasea, meni se licno vise svidja, mislim da je to ocigledno onom ko ima solidan monitoring,
a za izvoz zvuka sto je slazem se najvaznije iskreno nisam tako siguran, ali opet je problem gde taj wav pustate dal u nu ili cub ili nedaj boze u winampu? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase 4 ili Nuendo 4 | S-S-R | Audio Software | 65 | 30-01-2008 04:02 PM |
Cubase SX/Nuendo 2.2 | puRe | Audio Software | 24 | 04-06-2004 11:25 AM |