|
Slobodan Marković Nas istaknuti umetnik, klavijaturista, aran?er i producent, radio Delta Project (with Sanja Ilić), Olivera Mandića, Dejana Petkovića, Dadu Topića ("Princeza", "Mia" ), Zdravka Čolića (Kad bi moja bila, Okano), brojne ?pice, d?inglove i najave TV i radio emisija.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
A to je musko?
![]() Eh steta, ja taman mislio da vas pohvalim kad ono ti nisi deo toga ![]() Imas bas lose misljenje o etno muzici. Ja nisam primetio da se Balkanika pusta na Pinku, ili da pravi narodnjake pa da mogu reci da oni podilaze publici, ali ovo je takodje licno misljenje, verovatno je istina negde izmedju ... Koji su to retki izuzeci koje preporucujes?
#12 |
Pro Member
|
![]()
Nemoj pregrubo da me shvatas, imao sam iskustva sa nekim totalnim amaterima, koji su svoj netalenat i apsolutno neznanje opravdavali svojim "originalnim Ethno pristupom" pa su mi se malo smucili, a sto se tice izuzetaka, to recimo moze da bude Teodosi Spasov, fenomenalan Bugarski kavalista, na kraju krajeva i sama "Balkanika" mada je za moj ukus malo preterano "ustrojena i organizovana" naravno ne u svim numerama. ima nekih jeftinih podilazenja masama u smislu "podignimo Djurdjeve Stupove" pa onda malcice hladnog, bezosecajnog pevanja u "Bistriku" a slusao sam i gomilu "ethno jazza" koji je prilicna folirancija kada se uporedi sa recimo Florom Purim, ali kao svetao primer izdvajam Makedonsku grupu, kojoj sam nazalost zaboravio ime, mislim da se zovu "Anastazija".
Kao kontra primer, navescu masovnu zloupotrebu cigana i njihovih muzicara "presvucenih" u neki kako mali Djokica zamislja Ethno, a siroma Shaban Bajramovic i ne zna koje su ga kvazi JAZZ i kvazi Latino grupe zloupotrebile... Ogradjujem se ponovo, moje licno misljenje, i ponovo, cast retkim izuzecima pozdrav...
#13 |
Pro Member
|
![]()
Sada razumem sta hoces da kazes.
Hvala za predloge, gledacu da ih poslusam.
#14 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Pa kad brate svi vi "trcite pred rudu" ![]() Pozdrav i uzivajte, dok sam odsutan ova dva dana ![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]() Neki bi ovo shvatili kao pretnju ![]()
#16 |
MAO
|
![]()
U potpunosti se slazem sa tezom o prostituciji, narocito u slucaju ethno jazz-a.. Mada, ja kao vrh ledenog brega dozivljavam upravo balkaniku, za koju sam od ljudi upucene u te price cuo da je dizajnirana kao projekat za RTS, jerbo ispunjava gomilu nekih njima znanih uslova (duzina pesama, konceptualna muzika, elementi narodne kulture) po kojima im se isplacuju posebni bonusi na nadoknade za emitovanje, koje RTS izgleda, samo njima redovno i isplacuje.. Ko ume da cita izmedju redova setice se ko je urednik muzickog programa "nacionalnog servisa".. A i muzicki gledano, meni je to potpuno besmisleno.
Takodje, od samog objavljvanja za Sony, veliki sam fan Anastasije (makednoskog elektro=etno projekta), vrhunski dometi tog melosa i harmonija i skala, sa sjajnim pristupom elektronici.. a tek vokalne deonice, da se najezis.. Od ethno jazza, JEDINA pesma koja mi se dopala je Vasilova obrada makedonskog tradicionala, mislim da ga je potpisao kao "Ohrid" a nalazi se na njegovom prvom izdanju "11 razloga za".. inace ta je tema sirim narodnim masama poznata kao 1200 milja koju su svojevremeno u duetu otpevali Tose i Goca Trzan.. |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Uglavnom si u pravu, ali je to vec tema za poduzu diskusiju...
(sto se tice Balkanike, RTSa a bogami i SOKOJa, ima tu problema, a bice ih jos)
|
|