|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
"Lars Click", za takav bas bubanj ti treba novozelandskih pedeset centi. Mislim, taj novčić. Nalepiš ga tamo gde pedala "rita" bubanj, umesto da podešavaš malecki peak na ekvilajzeru negde visoko.
Mislim, može i ekvilajzerom, ali samo novozelandskih 50 centi daje taj "vintage" zvuk...
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Stvarao zalihe od 50 centi, da ne ostane bez sounda. ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
u naslovnoj pjesmi mi je najsmje?nije to ?to je bubanj totalni kao lofi, a na to se ubacuju vrhunski isproducirani udarci chinela i bas bubnja....poslu?ajte...sigurno je tako......mislim ideja je ono....ili glupa, ili genijalna....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ma sta vam je ljudi bre,bubanj je najgore isproduciran po meni a i po mnogima!
Imam ortaka bubnjara koji je posle slusanja ovog albuma rekao da mora da nabavi neku kantu kako bi zamenio yamahin dobos ![]() Ovo je dno dna metallice,eh kad se setim vremena black albuma ili jos dalje ride the lightning u 80-im.Voleo bih da se James vrati u taj kolosek mada me ne bi iznenadilo da na novom albumu ima i tehno pesama kako stvari stoje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
SuperModerator
|
![]()
po meni je to vrh. Naravno ne produkcijski, nego ideoloski. neko je vec napisao da je album vise reprezentacija trenutka, "state of mind" a i sam Bob Rock je rekao : daj ljudi, koliko sam samo albuma uradio koji su postali marker points u produkciji metala, poslusajte ranije radove i sve jasno - znaci nije fora da covek ne zna, nego je to vise bio trip - treba pogledati making of te iste ploce, kao i brojne intervjue sa Bobom oko nastanka istog. Sve retro micovi sa eBay-ja, 200 eura ceo komplet i udri
![]() k'o da cika Bob ne zna bolje i masnije da napumpa, al kad neko nece, onda nece ![]() pozz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ako ste gledali video ''Some kind of monster'' mogli ste da vidite da je metalika bila pred raspadom i da su dosli da snimaju album bez ikakve ideje. Moje misljenje je da se to tako ne radi, jer nije thrash metal isto sto i dzez, ipak treba imati neku osnovu pre ulaska u studio, pa je u studiju mozda doraditi ili promeniti. Zato mi i album zvuci bezlicno, kao ravna linija, vidi se da je radjen na silu. Sto se produkcije tice ima tu nekog smeka, ali dzaba produkcije kada stvari nisu bolje. Ja ih uopste ne krivim jer se radi o grupi koja je vise od deset godina diktirala tempo u heavy metalu, rusila sve granice, pa je normalno da se ideje iscrpe. Njihovu muziku priznajem do albuma ''Black'', a ''Justice'' mi je vrh u produkcijskom smislu. Mislim da im promena producenta nece puno pomoci jer nije problem u produkciji nego u njima, i mislim da bi trebali da se vrate korenima, pogotovo James svom izvornom pevanju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
meni je album sranje, ali st. anger me odusevila prvi put kada sam je cuo. bas taj dobos mi je zapeo za uho. inace preferiram plitke dobose (korn-life
is peachy mi je plafon sto se tice bubnjeva), a na st. anger mi je posebno poseban.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vase misljenje o konfiguraciji ? | 66musicman | Computer Hardware | 17 | 25-08-2009 01:29 AM |
Vase misljenje o... | kravadinka | Audio Software | 5 | 02-02-2009 09:49 PM |
vase misljenje | Knez23 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 28-12-2007 09:36 PM |