|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#9 | ||||||||||||
Member
|
![]()
UPOZORENJE: mamutski post sledi
![]() hvala vam svima puno na komentarima i utrosenom vremenu... znaci mi (a i zanimljivo je) da cujem kako drugi vide miks... sto ne znaci da cu bilo sta menjati ![]() kao prvo, ovde nema niceg ?pravog? ? sve je simulacija... i bubnjevi i gitarsko i bas pojacalo... DFHS, guitar suite + pod xt, ampeg svx... i to u startu povlaci sa sobom dosta kompromisa ![]() RE: bubnjevi koristili smo DFHS zato sto smo menjali bubnjara u tom periodu ? da ne bi gubili vreme dok se novi dovoljno ne uvezba (a to bi potrajalo, s obzirom na kompleksnost nekih stvari)... bubanj je programiran udarac po udarac kako je bubnjar to i svirao (on je sedeo pored mene dok sam programirao)... i sam bubanj je namesten kao u stvarnosti... svaka komponenta na istom mestu... zvuk je ovakav vrlo namerno... naime, kada bi kick bio masniji, muljao bi kod mnogih brzih deonica (kojih u ovoj pesmi nema, ali na albumu ima itekako)... snare je ovakav (iako se meni vise svidja deblji) zato sto drugacije jednostavno ne izlazi... tomovi imaju gomilu energije oko 100-200hz ? kako vi to ne cujete, nije mi jasno... mozda vam se svidjaju tomovi koji zvuce kao buuum ? meni ne... meni treba splat, i da se maknu sto pre... po meni ima i vise nego dovoljno ambijenta... nisam hteo da ih vise prljam (iako bi tada zvucali zivlje) zato sto bi sve jednostavno zvucalo losije, i to nije dobar kompromis + ovakvi su u vecini moderne metal produkcije, a ja nisam ?faca? pa da mogu da namecem trendove, vec moram da ih pratim... meni ne zvuce prenakucano ? vise trigerovano, kao i na mnogim drugim izdanjima (cak i mnogo manje nego na nekim izdanjima)... RE: gitare hteo da ozvucavam svoj jcm 900, ali sam ovim dobio prakticno isto... a bolje nemam jos uvek... islo se na definiciju... pokusao sam i sa masnijim, tamnijim, distorziranijim varijantama, ali je to uvek islo naustrb definicije ? jos jedan neprihvatljiv kompromis... gitare su glasne jer je to najvazniji element ove muzike... ovo je riff based muzika i ono sto je glavni element se u svakoj produkciji stavlja u prvi plan (kao i ovde)... vokal je vise tekstura... RE: vokal vokal ide db gore u finalnoj verziji + jos nije zavrsena automatizacija za isti... takodje, treba da olabavim tresh na ssl compu na masteru (koji je najvise i doveo vokal tamo gde jeste)... mada, meni se ovako svidja, taman popunjava teksturu zvuka tamo gde treba (sto mu je i uloga)... po meni su (ovakvi, pevanje je druga stvar) vokali preglasni u vecini (pogotovo domacih) produkcija... sad nekoliko pojedinosti... Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Quote:
DISCLAIMER: svi izreceni stavovi vaze samo za ovaj konkretan stil muzike (i vokala). jos jednom hvala svima i tako to... ![]() pozdrav! ![]() ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Brzo pitanje Rode NTK ili K2? | Mitjovan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 19-01-2009 11:54 PM |
Ludo i brzo | Arthur | Promocija radova | 42 | 26-05-2007 01:54 AM |