|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | ||||||||||||
Member
|
![]()
UPOZORENJE: mamutski post sledi
![]() hvala vam svima puno na komentarima i utrosenom vremenu... znaci mi (a i zanimljivo je) da cujem kako drugi vide miks... sto ne znaci da cu bilo sta menjati ![]() kao prvo, ovde nema niceg ?pravog? ? sve je simulacija... i bubnjevi i gitarsko i bas pojacalo... DFHS, guitar suite + pod xt, ampeg svx... i to u startu povlaci sa sobom dosta kompromisa ![]() RE: bubnjevi koristili smo DFHS zato sto smo menjali bubnjara u tom periodu ? da ne bi gubili vreme dok se novi dovoljno ne uvezba (a to bi potrajalo, s obzirom na kompleksnost nekih stvari)... bubanj je programiran udarac po udarac kako je bubnjar to i svirao (on je sedeo pored mene dok sam programirao)... i sam bubanj je namesten kao u stvarnosti... svaka komponenta na istom mestu... zvuk je ovakav vrlo namerno... naime, kada bi kick bio masniji, muljao bi kod mnogih brzih deonica (kojih u ovoj pesmi nema, ali na albumu ima itekako)... snare je ovakav (iako se meni vise svidja deblji) zato sto drugacije jednostavno ne izlazi... tomovi imaju gomilu energije oko 100-200hz ? kako vi to ne cujete, nije mi jasno... mozda vam se svidjaju tomovi koji zvuce kao buuum ? meni ne... meni treba splat, i da se maknu sto pre... po meni ima i vise nego dovoljno ambijenta... nisam hteo da ih vise prljam (iako bi tada zvucali zivlje) zato sto bi sve jednostavno zvucalo losije, i to nije dobar kompromis + ovakvi su u vecini moderne metal produkcije, a ja nisam ?faca? pa da mogu da namecem trendove, vec moram da ih pratim... meni ne zvuce prenakucano ? vise trigerovano, kao i na mnogim drugim izdanjima (cak i mnogo manje nego na nekim izdanjima)... RE: gitare hteo da ozvucavam svoj jcm 900, ali sam ovim dobio prakticno isto... a bolje nemam jos uvek... islo se na definiciju... pokusao sam i sa masnijim, tamnijim, distorziranijim varijantama, ali je to uvek islo naustrb definicije ? jos jedan neprihvatljiv kompromis... gitare su glasne jer je to najvazniji element ove muzike... ovo je riff based muzika i ono sto je glavni element se u svakoj produkciji stavlja u prvi plan (kao i ovde)... vokal je vise tekstura... RE: vokal vokal ide db gore u finalnoj verziji + jos nije zavrsena automatizacija za isti... takodje, treba da olabavim tresh na ssl compu na masteru (koji je najvise i doveo vokal tamo gde jeste)... mada, meni se ovako svidja, taman popunjava teksturu zvuka tamo gde treba (sto mu je i uloga)... po meni su (ovakvi, pevanje je druga stvar) vokali preglasni u vecini (pogotovo domacih) produkcija... sad nekoliko pojedinosti... Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Quote:
DISCLAIMER: svi izreceni stavovi vaze samo za ovaj konkretan stil muzike (i vokala). jos jednom hvala svima i tako to... ![]() pozdrav! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
@davormen: Meni je stvar super, svaka čast, gitara mi je super. Ja bi samo malo pojačao vokal ali kako vidim to će se i dogoditi
![]() pozdrav! EDIT: napisao usper umjesto super.... Last edited by Tomislav; 17-03-2007 at 08:59 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Ma čovječe, uradio si to s DFHS i guitar suitom, koji je vjerovatno imao veću ulogu od line 6 criminala (po zvuku bih rekao jer criminal ima dosta nedefiniraniji sound a i visoki zahtijevaju obradu).
![]() Znači imao si opremu koju skoro svatko ima kući a dobio si zvuk, koji ponavljam, nisam čuo na ovim prostorima u žešćem metal žanru. Isto kao i ti, pitao bi nekoga da mi da te stilski slične materijale gdje je to bolji sound? Možda slovenska Noctiferija, koja usput snima albume u Abyss studiju (Peter Tagtgren, top metal producent-Švedska). Valjda ljudi misle na rock ili neki polu metal s estrade... ![]() Glupo je takve radne uvjete i opremu uspoređivati s nekakvim Sneapom ili Richardsonom itd. Što hoću reći... Kad bi se uratci bilo koga s ovog foruma uspoređivali sa Stingom, Metallicom, Oasis ili Michael Jacksonom (po pripadajućem žanru), vjerovatno bi svi pognuli glavu , bez obzira što su im puna usta vlastite opreme, studija i ne znam kakvog iskustva. Ti si ovdje koristio najobičnije svima dostupne pluginove (neke i besplatne) i po stoti put dokazao da je to realan, vrijedan alat, jer u zadnje vrijeme vidim da ljudi dosta forsiraju ova-ona bijesna pojačala kao "pravi zvuk", super opremu, živi bubanj... a ja iskreno na cijeloj hrvatskoj žešćoj sceni nisam čuo ovakav sound gitara, a ni srpskoj. Izgleda da ne znaju snimiti tu svoju bijesnu opremu. ![]() Ne kažem je da je ovo top produkcija i da je sound gitara bogovski kao ni sve drugo, samo kažem da je ovo prva liga za ove prostore. Postoje svjetski bandovi istog žanra koji zvuče puno gore čak. Ovo treba gledati u domeni žanra . Treba to gledati i u kontekstu scene s koje dolazi band. ![]() Ovdje imam osjećaj da slušam profesionalan cd, a ne demo. To se rijetko desi tu. Iskreno, što se tiče svirke, ništa novo. Standard žanra. Jednostavno strukturirana pjesma i stil koji dosta već dosta vremena ne preferiram baš previše ali ne sumnjam da će vam donijeti neku višu poziciju na ovim prostorima uz promociju. Mislim da dosta ljudi koji su komentirali i ne sluša baš aktivno taj žanr te ovu produkciju uspoređuju s nečim što su usputno čuli bilo iz metala sveukupno ili tog žanra. Samo peglaj i svaka čast što si uspio izvući ovo iz te opreme. ![]() ![]() P.S. Al, solo je ipak muljaža. ![]() ![]()
![]() |
#14 |
MAO
|
![]()
worD!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
u svakom slucaju RISPEKT!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Možeš li nam dati još koji detalj u vezi sa gitarama, kako si kombinovao GSuite i Pod, koliko take-ova jednog i drugog i sl. Stvarno zvuči mrak, nisam čuo odavno bolje gitare.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]()
Bata Davore, neću da te quotujem, da ne zagu?ujemo. Nego meni je glupo sad da komentari?em, majke mi. Naime nekoliko ljudi je imalo par sličnih utisaka, a negde si ti na sve odgovorio sa"Tako smo ba? hteli, sviđa nam se i zadovoljni smo". E sad ako radi? onako kako misli? i ako se vama sviđa i to ti je bitno piči samo i boli te uvo.
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
Shta mu dodje taj Guitar Suite? Jel to onaj plugin Simul Analog?
Ok je snimak! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Brzo pitanje Rode NTK ili K2? | Mitjovan | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 19-01-2009 11:54 PM |
Ludo i brzo | Arthur | Promocija radova | 42 | 26-05-2007 01:54 AM |