|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
jako mi se svidja kako zvuci! kako dobiti taj... hm ne znam kako da se izrazim... ma da ZVUK?!?
![]() taj beat koji poompa, te shejkere koji melju... itd,itd ![]() postoji li nacin da razlozimo strukturu i izanaliziramo kako je sve to spakovano? pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vibrator
|
![]()
uh, njega sam slusao pre oko 10 godina na work etiketi, ne znam sada kakav mu je zvuk..
a i zasto bi uopste kopirao druge? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
90% house-a itd, su loopovi (skinuti sa vinila !!). Vinil mu da "to nesto", neku boji i kompresiju...i svi sampluju jedni od drugih. Bude po 3-4 generacije re-samplovanja i u tome se opet dobije neki ludacki zvuk. !!? Onda stavis svoj hi hat (loop?) odozgo, svoje cinele, nalepis mozda jos jednu nogu i vozi Misko!! Puno tu ima lejera sa loopvima...na nekima je skinut (izfiltriran) bas totalno, tako da samo ostane top end...negde obrnuto, itd. Ima puno starih sampling CD-a koje su ljudi prevideli (ili ih mrzi da sempluju jer svi hoce instant!!) Ja sam odrao JAM BOX...ima tu svega...pa malo povadis iz loopa, izpremestas..itd! Ima jos jedan samplin CD od Mousse T-ja..Overdub Sensation..super isto! Sve ti je tu (manje vise)... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
lesha:
mislio sam sto se tice zvuka da vidim kako radi. napraviti beat svoj pa pokusati dobiti taj zvuk. a zasto bi bio problem da "kopiras" zvuk? pa zar to svi ne rade? ok da ima dosta nacina da se to odradi (meni su ocigledno nepoznati) ali meni se svidja taj zvuk i volio bih kada bi muzika koju radim (bih radio) zvucala tako... a ne zelim da se petljam u price tipa: vokal ce 100 posto izaci ako mu na 400hz dodam 3 i na 11000hz dodam 5 db... ![]() Dabear: bas zvuci "dirty" (ili je to zbog mp3-a? ![]() kad udari kick kao da je neko bacio veliki kamen u vodu, snimio, ubrzao i odsjekao prskanje... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
pa brate lepo rekao da bear uzmes seckas stare loopove pesme da bi napravio svoj "jedinstveni" looop , znaci ne mislim na house loopove vec na funk/latino pesme odakle je i izvor uzmi napravi sam neku kompbinaciju svega pa i to ispremestaj , rmx ti moze biti lepa startna pozicija , mada nikako da ga skroz naskroz instaliram , mada bi ti ka nekoj kvalitetnoj house produkciju preporucio martin solveg-ija gde je ona stvar jelousy , jes da je tu malo otisao u nesto drugo al' poslusaj
a da preslusaj stare radove armand van heldena , dj sneak-a tu strictly rhytm etiketu ako moze ista da se nadje na net-u sto se tice neke "tehnike" i sve ga sto si pitao
menjam nove fosile za ritam masinu ... ![]() xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda" Last edited by alavuk; 05-02-2007 at 11:40 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
baš pre neki dan slušam njegovu "funky rhythm" i sečem se kako to radi...kako oni sami kažu GHETTO STYLE TECHNIQUES..ništa plug in-ovi..strogo hardware tipa AKAI MPC,TR 909,itd...on,junior sanchez i rhythm masters su mi svojevremeno opasno mrdali bulju ![]()
http://audiojungle.net/user/daddy_z/portfolio http://soundcloud.com/noisedestruction http://www.discogs.com/artist/Noise+Destruction "POZDRAVITE MAMU VAĆ U" Last edited by DADDY Z; 06-02-2007 at 05:52 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Dabear:
bas zvuci "dirty" (ili je to zbog mp3-a? ![]() kad udari kick kao da je neko bacio veliki kamen u vodu, snimio, ubrzao i odsjekao prskanje... ![]() [/QUOTE] Pa da bi dobio takav zvuk - moras da uradis bar 2-3 generacije re-samplovanja sa razl kompresijama (da bi "zaprljao" zvuk). Gramofon ga bas zamasti..imas onaj "rumble" od igle, pa malo compresiju itd. Kad samplujes hi hat sa ploce - to prshti samo...!! Probaj da re-samplujes kroz DJ mixer...a mozes i da posalje loop na neki zvucnik, pa ga snimis sa mikrofonom..prljavstina zagarantovana. Onda mozes da ga provuces tiho ispod, a stavi neku nogu i snare preko da zakivaju.... Lik iz Black Eye Peas ima mega foru: stavi iglu na gramofon, ond odcepi nesto na veliike zvucnike (drum loop, na pr) i snima te vibracije iz gramofona koje igla prenosi!! kakav lik.... Nisam nikad "pocinjao od nule" - zasto bi? Ima toliko toga na CD-ima i plocama, da je besmisleno gubiti vreme, a i nije isto. Onda, trpas na nogu eq i comp (ne da kontrolse dinamiku - jer je nema, sve udara isto) nego da joj da vrh (smack!)...experiment! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Thnx!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
lou, vise informacija o njegovoj produkciji ces naci na http://www.olavbasoski.nl > studio
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
bravo! evo jos jedan link na tu temu http://www.soundonsound.com/sos/jun0...ancemixing.asp |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|