|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Da li neko zna postoji li nekakav plugin koji simulira samo Overhead mic. koji mogu staviti na recimo pojedinacne elemente bubnja?
Konkretno, svidja mi se kako to radi na ezdrummer i na addictive drums,medjutim htio bih da ga koristim na mojim semplovima, probao sam sve soft. reverbe(IR1,Altiverb,TrueVerb,TC Reverb,Wizzoverb itd.) ali tu nema konkretnog Overhead-a nego odmah bacaju semple u razne prostore,hall,room,plate. koji nisu ni nalik tome. Npr. da dobijem onaj adj da ga nazovem "prosireni" malo stereo snare bez rooma i bez S1 i Dublera od wavesa. Znam da je i to neki "prostor" pa kontam mozda neko zna nekakav konkretan plugin za to! Svaki savjet je dobro dosao ![]() Pozdrav! Last edited by bumbar; 12-03-2007 at 07:03 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Probao ja to da uradim, medjutim mislim da nikad neces moci u pravom smislu da emuliras overheads-e. Probaj preko impulsa za mikrofone, eq-ing, malo reverba.
Skoro sam pronasao i plugin koji se zove "Drum Mic Positioner" na KVR-u ![]() Probaj malo i sa njim da se igras... http://www.kvraudio.com/developer_challenge.php |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Prvo pomislih - glupost
![]() ![]() Sta bi cuo mikrofon D na rastojanju x,y i z od mikrofona A,B, i C ? ![]() Problem je sto neke informacije ne mogu da se rekonstruisu, vec bi morale da se uzimaju iz nekih preseta. Npr - mikrofon na dobosu je obicno na par cm od gornje koze, a ceo zvuk dobosa (snare, donja koza, telo....) se formira na znatno vecem rastojanju.... Hm.... zanimljivo..
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
Nemoguce da nisu uradili neki plugin ili preset za Overhead mic kao na Addictive ili na ezdrummer. Mora negdje da ima, treba samo da dobrog vremena ostavim na netu a to me mrzi ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Ja sam probao da nadjem i nije mi uspelo, ako tebi uspe javi..mada opet sumnjam da jedan "preset" moze upotpunosti da odradi OH.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Probaj da trigerujes drumagogom BFD. Automatski, ako trigerujes BD ili SD zvuk ide i kroz BFD OverHead-e
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Digidesign Strike....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
a sta je sa onim quikquak quickray spaceom? mislim da on ima podosta tripova sa prostorima i mikrofonima
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Probaj sa spinaudio-vim roomverb ver2... detaljno editibilan i iznenadjujuce prijatno-zvuceci plag sa potrebnim parametrima tipa dimenzije sobe,kakvoca zidova, pozicioniranje mikrofona i sl... dobro radi ako napravis jedan mali stereo podmix bubnjeva sa odnosom jacina koji bi inace cuo iz 'overa' , a zatim na toj stereo traci insertujes roomverb i dignes samo 'wet'... zanimljivo i za over i za 'room' bubnja....
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mnogo dobra amp simulacija po meni... | dejankuki | Audio Software | 2 | 18-04-2009 10:53 PM |
Dilema - overhead mikrofoni | zvincic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 15-06-2005 09:46 AM |
Softwerska simulacija magnetofona | Zid | Audio Software | 16 | 28-01-2005 10:20 AM |
ORKESTRALNA SIMULACIJA UZ PANNING, REVERB I CHORUS | ANITA | Tutorijali | 8 | 04-04-2004 10:06 AM |