|
|||||||
| DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
#1 |
|
Pro Member
|
Ja se zbog toga i trudim da budem uzdrzan i ogradim se od komentara vezano za sprave na kojima nisam radio (a na vecini ozbiljnih nisam, a SSL sam video samo na slici
, kao i vecina. ). Malopre bratu objasnjavam kako to da sam narucio preamp iz inostranstva koji nisam probao - sta da probam, sa cim da uporedim, kad ce sigurno za klasu biti bolji od svega sto imam sad? Jedino da odem u Barbu, Hammer ili negde gde ima ozbiljnog outborda pa 7 dana snimam, slusam i tripujem o ovome i onome...... sve je dobro dok se ne uporedi sa boljim...BTW, ovih dana zavrsavam (tacnije nastavljam) istrazivanje o cuvenoj halucinaciji vezanoj za sabirnice iz softwarea....mogu samo da kazem da ce biti jaaaako zanimljivo Tao da, super su i Duende i Waves a bogami i SSl
|
|
|
|
#2 |
|
Mason
|
Evo jednog testa Waves SSL-a koji je gazda Vrach svojevremeno postovao... test koji mi deluje prilicno normalno... i hladne glave...
http://www.resolutionmag.com/pdfs/RE...collection.pdf
|
|
|
#3 |
|
Pro Member
|
Imao sam priliku, zahvaljujuci gosn Vladi Negovanovicu i njegovoj dobroj volji, da poredim SSL iz X RACK serije i Waves SSL kod kolege sa foruma (Alpha) u njegovom studiju dok je miksao Teodorin album. Konkretno smo poredili EQ i kompresor, i generalni zakljucak je da su pogodili boju SSL-a ali sve drugo je prilicno daleko od prave stvari, znam da se ovde vise diskutuje o Duende-u ali mi se ucinilo da vam moze bito od koristi. Mozda ce kolega moci bolje da kaze posto je proveo vise vremena poredeci.
|
|
|
#4 |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
Ja sam slusao,istina ne tako studiozno,i Waves i Duende i mogu vam reci da waves uopste nije los plug,po mom misljenju je to FANTASTICAN plug...ali razlike izmedju Duende-a i njega definitivno postoje,sto je i logicno...Duende je ipak ispred...ali,isto tako mislim da ih uopste i ne treba porediti jer to nisu "simulacije" iste sprave vec dve totalno razlicite stvari...u svakom slucaju cu Duende prvom prilikom,bez ikakve dileme uzeti,a do tada cu raditi sa wavesima s kojima sam stvarno prezadovoljan....
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Pro Member
|
U prilog tome sto kaze Zmaj ide i to da sam SSL tvrdi za DUENDE da to nije simulacija nego pravi SSL, algoritmi preuzeti iz C 200 konzole. Koliko sam ga cuo na demonstraciji prilicno su me ubedili, i mislim da stvarno vredi tih para ( mozda i vise) .
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|