|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Administrator
|
![]()
Naizgled jednostavno pitanje: da li pevac mora da stoji prilikom snimanja vokala? Zasto je praksa da stoji? Ima li to veze sa dijafragmom, najboljim polozajem za glas?
Pitam ovo jer treba da radimo neke vokale u prostoriji koja je visine cca. 2m, a pevac je oko 1,9m!!! Znaci, mikrofon bi bio oko 10cm od plafona sto je suludo.
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Poznajem nekoliko pjevaca kojima je lakse pjevati sjedeci. Pokojni Sergio Blazic je pred kraj zivota bio prisiljen pjevati sjedeci i opet je zvucao isto.
Ma ko zna moze pjevati i lezeci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Pitajte njega - ako je pro pevač koji zna sebe i svoj posao, može na vreme da vam kaže hoće li biti problema kada sedi ili može dobro da diše i sedeći.
Možete da uzmete onu barsku stolicu, visoku, okruglog sedišta i bez naslona, čisto da ga spustite sa 1,90 na, šta ja znam, na 1,70, a da još uvek manje-više stoji.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ma neka legne, ili probusi rupu u plafonu, u isto vreme ces imati i reverb, samo namestis odgovarajucu velicinu rupe i vuces reverb iz sobe iznad, ne moze analognije od toga
![]() Koliko ja znam, najvise radi kapaciteta pluca, dijafragme i ostale fizionomije ... Ja sam snimao lika od 2.05 u sred leta na 40 stepeni u ormanu od 1.80 ![]()
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Nisam, znam, ali sa svojih tačno tolikih 2.05 saučestvujem u patnji svih onih koji nisu po JUSu i koje uvek izostavljaju iz konstrukcijskih proračuna.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'." |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
E da, naucili su me da kada udarim glavom u "plafon", gredu, ... viknem "lowpass!!!" ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Pa kao to bi trebalo tako, zbog dijafragme i ostalih ljudskih organa i djelova
![]()
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() ja iako nisam pevac ali znam da zapevam, znam da mi je lakse iz nekog razloga da pevam dok stojim, osecam da mi je galas nekako glomazniji nego dok sedim... mada mislim da je to individialno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Aguilera valjda isto lezi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Čim je Russki, mora da je dobar!!! | idekius | Pricaonica | 18 | 28-08-2009 12:55 PM |
kad ROLAND mora da radi ovo znaci nema para u muzici :))))))))))))))) | shashko | Razno | 13 | 12-08-2009 07:47 AM |
Frekvencije di sta stoji | DeMa | Audio Produkcija - Tehnike | 4 | 18-01-2009 09:43 PM |
Potreban pevac | Hirurg | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 1 | 04-08-2008 10:49 PM |