|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
Member
|
![]()
pa sumljam da je cijena toga sa zidanjem zidova,ali s obzirom da je radio konstrukciju na konstrukciju,plus azmafon i zma ploce,mislim daovo sto je napravio nije uopste skupo.opet tu uracunas i majstore koji obicno traze za ruke koliko kosta materijal
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Pro Member
|
![]()
Evo cena:
Azmafon A: debljina 20mm, 1090x920mm - 195din + PDV Azma ploce AD: 600x600mm - 120din + PDV ... pa racunajte Pozz
![]() |
#53 |
Ivan Lekic
|
![]()
da.. na postojecim zidovima
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Senior Member
|
![]()
koliko je kostala ta camovina ako znas, znaci ugrubo za oba rostilja bez majstorskih ruku, dakle na nekom od skladista drveta ili gde si vec kupio, nije moguce da je ispala kao oba sloja azme?
hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
poz! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Member
|
![]()
Pozdrav,da li je neko video ovako nesto kod nas.Jedan prijatelj mi kaze da ima nesto slicno ovome.
http://www.pac-intl.com/rsic.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Moderator
|
![]()
Cini mi se da sam to vidjao na sajmu gradjevinarstva, namenjeno je poslovnim prostorijama i stanovima. Kada nemas nikakvu izolaciju od buke (svoje ili tudje) onda moze da pomogne ali delimicno... S obzirom da su ti elementi predvidjeni za limenu konstrukciju za gipsane ploce (Rigips, Knauf, i ostali), mislim da je ovo Ivanovo resenje ipak bolje, ako gledamo studijske potrebe, a ne zastitu od buke...
"Studijske potrebe" podrazumevaju ne samo apsorpciju i refleksiju, nego i karakter tih apsorpcija i refleksija, odnosno koje materijale koristimo za te namene (drvo, kamen, staklo, pamuk, konoplja... su pozeljni u studiju)... i nacin na koji "zvuci" ta studijska prostorija je isto toliko bitan koliko i elementarna "urednost" stojeceih talasa u toj prostoriji... znacii i kvantitet i kvalitet... Treba razlikovati primene odredjenih resenja... odnosno nije sve sto neko zamisli i napravi i reklamira i prodaje odmah i pravo resenje za "sve" probleme... provera toga je prilicno skupa, i zato i treba, ako se nema para za bacanje, koristiti provereno dobra resenja, ili resenja koja se mogu barem cuti kako zvuce... kao sto je ovo Ivanovo... na primer. Eksperimentisanje uvek podrzavam... ali treba videti razlog za to... ja ovde to ne vidim... a recimo Ivanovo resenje ima jos itekeko mogucnosti da se modifikuje i unapredi, s povecanjem cene.... naravno... ali je lakse ako vec znamo da necemo mnogo pogresiti ako modifikujemo nesto vec ionako dosta dobro... znaci ... malim koracima je mnogo bolje... ![]() To je neko moje misljenje... pozdrav bogi
![]() |
#59 |
Member
|
![]()
Pa ovo bi mozda moglo samo da dopuni,tj. malo modifikuje pristup ranije pomenute konstrukcije.Jeste da bi ovo bilo malo skuplje.Ne znam da li bi bilo bolje...mozda.Na ovo sam naisao na jednom forumu ciji je link ja mislim bio postavljen na rumskom.Znaci moglo bi biti ovako:isti drveni "rostilj" sa "azmafon"izolacijom.Na to "U" profil za koji sam pitao,zatim sloj re-gipsa i preko njega mozda jos jedan koji bi bio malo odvojen od prvog.Na sve to "azmafon" ploce u kombinaciji mozda sa piramidalnim apsorberima.To je samo kombinacija koju sam napravio citajuci vas i druge forume.Onaj "U'' profil bi samo malo povecao prostor izmedju nosaca i re-gipsa a guma(pretpostavljam) na njemu bi smanjila direktni kontakt re-gipsa i konstrukcije.Mozda bi se moglo izbeci pravljenje dve konstrukcije("rostilja")
Elem to ja samo nesto razmisljam i stvarno bih voleo da cujem i vase misljenje.Jesam preterao? Last edited by player; 17-02-2007 at 06:59 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | ||||||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Instaliras u prostoriju pozamasni "rezonator" na putu pritiska i brzine kretanja vazduha (gips ploca i elasticnost podloske) sa amortizerom vibracija,... moje pitanje je sta zelis time da dobijes? Quote:
pozdrav bogi p.s. Ako jedino imas na umu da potrosis vise para, zakomplikujes i dobijes losije rezultate... onda nemoj da odgovaras na moja pitanja... razumecu! ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novi studio u izgradnji | akordeonista | Dizajn i konstrukcija studija | 11 | 14-11-2008 10:57 PM |
Novi home studio | Rade | Dizajn i konstrukcija studija | 10 | 10-11-2008 06:33 PM |
Novi studio u Londonu | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 33 | 27-06-2008 03:16 PM |
Novi studio | Manley | Dizajn i konstrukcija studija | 47 | 26-03-2008 01:19 AM |