|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Nisam ni cheshljo nesto po forumu posto ne verujem da je iko postavio ovako glupo pitanje.U pitanju je ,normalno, shtrokava sobna "produkcija" , mada ne verujem da je moguce chujno poboljsati kvalitet ni u studiju.
Smaram opet normalno sa nekom svojom resmom , posto nemam miXer i nisam jos uvek ni pipnuo neki deo studijske opreme,pa da bar imam nesto u vezi toga da pitam... ali nadam se da cu je pipati od oktobra . Koristio sam taj neki drum sample losijeg kvaliteta(32 kbps - ne zvuchi bas tol'ko lose kol'ko izgleda) da napravim neki ritam i sad cela pesma ispashta zbog tog shtrokavog sempla zato sto zvuci cela kao da je priblizno istog kvaliteta ,a da ne bi doslo do clippinga moram smanjiti master do neodgovarajuceg nivoa,a ako smanjim ritam onda je,normalno,on dosta tishi u odnosu na ostale zvuke. Ako mu dodam malo visih frekvencija ,posto mu,normalno, to treba , opet se javlja kliping ![]() pc meni je sve normalno ![]()
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
ma , promeni ceo drum set , ja sam se pre par godina isto bakcao sa tim , najmanje muke ces imati
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Pricas o mp3-ju?! :o
Ili sam te pogresno razumeo? ![]() Jos uvek nisi nista konkretno pitao na sta bi bilo ko od nas mogao da ti da odgovor. Takodje, nisi nista konkretno ni objasnio, jer "tise" i "glasnije" u tvojoj interpretaciji, ne daje nikakvu konkretnu odrednicu. Moras da prvo definises sta ti prvo smeta. Ako koristis mp3, onda ne vredi uopste da pricamo, ako je to wav fajl na 32 khz ("kbps" se uglavnom pominje u kontekstu mp3 kvaliteta tipa "128, 96, 64 pa 32") sampling rate-a, onda vec ima malo vise smisla, ali ne preterano, posto i dalje, taj sempl ne mozes poboljsati u zvucnom smislu, samo deklarativno (da ga napravis da pise da ima 44,1 , ali ce i dalje zvucati isto). Ajde malo izdefinisi sta ne znas, pa pitaj opet.
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
treba mi bas taj sample , ima zvuke koji mi se svidjaju ,a i dosta sam radio oko ritma, ima dosta patterna-a. Ne mogu sve to shto sam uradio sa ovim ,isto da uradim i sa drugim semplom.
nista onda
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
normalno , sve ja znam to shto si napisao.Pa ne znam , u winampu kad ga pustim pishe 32 kbps 44khz
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
PA koja mu je extenzija?
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
wave file bre
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Sto se tice bitrate-a, tu nista neces uraditi ali ubaci taj sempl u WaveLab ili SoundForge pa sredi malo te pikove i jos stosta (igraj se malo) pa ces mozda dobiti nesto sa cim ces moci raditi. Inace najbolje je da nadjes neke normalne semplove i da to odradis ponovo, ako hoces da to lici na nesto.
Pozz
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Digitalni audio je konkretan u vremenu, i kvalitet mu se nikako ne moze poboljshati povecavanjem bitrate-a. Mogu se interpolacijom napakovati dodatni odbirci, tj. semplovi, ali se apsolutno nishta ne dobija. I tu dolazimo do tvog pitanja, na koje odgovor glasi. Nemoguce je poboljshati kvalitet wava, i pored povecavanja bitrate-a. Igranje u Wavelab-u donekle ima smisla, mada vrlo malo. Vrati se brate na pochetak, nadji neki bolji sempl, i zivi rok en rol!!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Da li je moguce... | RetroMan | Predlozi i sugestije | 2 | 23-04-2008 03:44 PM |
Rezolucija fajla (Koliko bita i koji Sample rate) | korenjak | Audio Software | 27 | 09-11-2007 02:39 PM |