|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Psiho
|
![]()
Bez premca - Roland SH 101 - ako s njime ne mozhesh dobit odlichan bas... onda produkcija nie sport za tebe.
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
potvrđujem..ja dodu?e imam MC202 ?to je praktično ista stvar i mogu reći da samo sa njim radim bassline
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Roland sh-09
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mod?rateur analogue
|
![]()
sto se tice elektronske teh/dance i sl. upbeat glazbe:
sh101/mc202 agresivan, probitacan sh09/sh2 ogroman, debeo i ubitačan. pro one - fantastik filter, brz, flexibilan. prstavi synth pop. best of the best. jedno vrijeme sam imao kombinaciju sh101 i sh2, i najbolje mi je bilo kad bi 101 vozio neku mid-bass liniju u XoX stilu (16tinke), dok bi sh2 ispod njega radio big bass, na kontru ili sto vec. jbn kombinacija. samo jos fali 909. 101 nije bio moj , pa sad to radim s 303. (svidja mi se trenutno twisted house - a on je pun sh2+303 kombinacije). za puno brza tempa 101 je bio bolji za bas jer je ravniji (i juno60 isto). sh-2 bi onda ispao malo pretezak i previse privlacio paznje. Juno60 i 106 su isto super za te hladnije hard baseve. 106 malo agresivniji od 60, ali 60 je brzi. i ima arpegiator. svi ti analogni rolandi od 81 - 84 su danas klasici u elektronskoj glazbi. od novijih spravica, svidja mi se Future Retro XS. polumodularni sint, vrlo flexibilan. desktop. ima i midi, i zvuk je prilicno na tragu SH serije i takvih fokusiranih sprava. radi odlicno baseve, fx i analog drums. sto se tice ostalih ne-tehno analog baseva, znaci toplijih, gumastijih za neki funk, lounge, space disco, RnB itd.. jebga nema puno mudrosti: moog micromoog, multimoog, moog source. od novijih: moog LP. studio electronics SE-1 ATC-X ATC-1. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
pozdrav svima - nov na ovom forumu.
![]() za techno, house, dance: sh101, juno 106 (ak nemas drugog ![]() electro i slicno: yamaha cs-5 ili cs-10 koji so relativno jeftini i vrlo reliable za "groovy" stilove sa vise "mojo" vibea ![]() a ima i ubitacnih bass sytheva za puno vise para ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Ja prosetam kroz Novation Super Bass Station ili MKS70 i uvek nadjem nesto.
A za najbolju simulaciju zivog basa (verovali ili ne) "fingered bass" sa Roland U110 !!? To tako dobro radi da nije normalno...ima nesto u tom samplu sto su koristili.. PS Prodadoh neki dan SH101 za 500 Eura !!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
mod?rateur analogue
|
![]()
willkommen
![]() Quote:
medjutim, najdeblje baseve radi sa jednim vco plus sub osc, a to je de facto kao da je SH09. zato mislim da je SH09 best buy za bass. pulse je ok za neki tvrdi tehno (gdje je DCO i pozeljan), ali inace mi je prehladan. nisam ljubitelj tog karaktera. Juno su mi puno drazi kao dco bass. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
funky synth bass refill | rasa01 | Audio Software | 0 | 22-06-2009 07:46 AM |
omiljeni poly synth za bass | Joyba | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 36 | 20-02-2008 04:52 PM |
Audio Realism Bass Line pitanje | dacko | Audio Software | 6 | 05-09-2005 12:46 PM |
Big synth | Eon | Computer Hardware | 3 | 23-10-2004 09:32 AM |