Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-01-2007, 02:43 AM   #11
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Matichna plocha PCI/PCI express problem

Quote:
Originally Posted by HeatMan
ma ja ni ne gledam kako izgleda.. sve jedno mi je...

znachi vi ste josh u kucishte ugradjivali izolacione materijale? ja sam skapirao da tako stizze kucishte..
Da stize takvo, kostalo bi mnogo vise...

Quote:
ako je tako.. mogu da uzmem opet nekog chiefteca i da ga sam zagluvim.. ili tog duke-a.. shta je to? to nema veze sa eurekom?
Mozes. Duke spada u jeftina kineska kucista, ali svojom funkcionalnoscu prosto odusevljava (jos samo da je malcice prostranije, gdje bi mu bio kraj). Lako se moduje, jos lakse izoluje i akusticki adaptira, funkcionalno je i da nije nesto tanjeg lima i manjeg prostora bio bi savrsen (ali svi znamo da savrsenosti nema u realnom svijetu).

Quote:
ovi na faxu (bk) su uzeli neko "zajebano" kucishte od asusa.. stavili ga u rack i ono se chuje pa ubija.. sad su skoro menjali.. i recimo, Dushan Petrovic je predlozzio da se uzme P5B.. i to obichna varijanta..(?)
Ma uzmi sta ti odgovara...Dushan Petrovic??? Jel to onaj sto reklamira Cilit Bang ? (izvini, nisam izdrzao, morao sam )

Quote:
shatro najmanji put audio signala kroz plochu.. nem pojma.. 5 godina sam u ovome, i tek se sad trudim da sklopim shto bolju konfiguraciju da mi ne bi prshnjavao komp tek tako.. ono.. malo se brinem..
Shatro jeste...

Nego salu na stranu...PC je mnogo vise od pukog slaganja komponenti koje kupis danas u ducanu a za sat sklopis i instaliras win. Prica postaje jos ozbiljnija kada se radi o namjenskim racunarima. Sve zavisi opet od ozbiljnosti koja se zeli postici u odredjenom poslu (ozbiljnost - profesionalnost). Isto kao sto u formuli 1 bolid ne projektuje i odrzava vozac (on s time nema blage veze, zar ne ) vec citav strucni tim, tako i namjenske racunare ne moze raditi bas svako. Mislim moze, ali to najcesce nije to.

Zelim ti srecu u kupovini i izradi.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2007, 03:16 AM   #12
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

heheh.. hvala.. znam ja da je sklapanje kompa jako zahtevan i zajeban posao.. i ne mozze svako to da radi.. ali ja nekako vishe volim kad sam sklopim neshto.. kakvo god to ispalo na kraju.. ja cu znati shta je u pitanju, i znacu da sam se sam potrudio..

ali to ne znachi da treba da bude govno, zato se i raspitujem.. shto se tiche rudawa.. mislim da je super ideja.. i podrzzavam vas u tome skroz.. ako vam neshto znachi moja moralna podrshka.. ja da imam pare i da nisam u ovim cale/firma dilovima.. uzeo bih rudu i ne bih razmishljao...

a ovo za dushana petrovica? ma, to je onaj shto je prodao sve i napravio bar na plazzi..

pozdrav
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2007, 05:21 AM   #13
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan
heheh.. hvala.. znam ja da je sklapanje kompa jako zahtevan i zajeban posao.. i ne mozze svako to da radi.. ali ja nekako vishe volim kad sam sklopim neshto.. kakvo god to ispalo na kraju.. ja cu znati shta je u pitanju, i znacu da sam se sam potrudio..

ali to ne znachi da treba da bude govno, zato se i raspitujem.. shto se tiche rudawa.. mislim da je super ideja.. i podrzzavam vas u tome skroz.. ako vam neshto znachi moja moralna podrshka.. ja da imam pare i da nisam u ovim cale/firma dilovima.. uzeo bih rudu i ne bih razmishljao...

a ovo za dushana petrovica? ma, to je onaj shto je prodao sve i napravio bar na plazzi..

pozdrav
Kad malo razmislim, pa je ne bih bio ovdje da nisam kao i ti volio sve sam da probam . Zato samo naprijed i evo, gdje god zapne, a budem znao da ti pomognem, tu sam/tu smo...

Old 27-01-2007, 12:00 PM   #14
peruzza
VIP Member

Ne bih da shirim prichu oko kucishta, ali mozzda da razmislish o ANTEC kucistima (Antec Sonata recimo). Napajanja su im prva liga, a i kucista su ultra tiha. Mislim da odskora imaju i dealera u BGD-u, potrazzi po netu!
Pozdrav!
peruzza is offline   Reply With Quote
Old 27-01-2007, 02:14 PM   #15
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Za antec kontaktirati Kimtec (podruznica Msan-a kod nas) i njegove partnere (dilere).

Old 27-01-2007, 02:38 PM   #16
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

hvala puno, dobri ljudi..

aj ja cu vam javiti shta sam uradio.. btw, jel to antec bolje od chiefteca.. josh jedna stvar, uzimam bigtower.. poshto 'nolko diskova ne mozze da stane u obichno kucishte.. tako da ako imate neku preporuku za njega, nije na "izmet"..

poz, i hvala josh jednom..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules