|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
@zmaj
Možeš li mi objasniti zašto insistiraš na simetriji "gluve sobe" ?!? Inicijalna zamisao i nije toliko loša... samo je treba malo doraditi!
![]() |
#12 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Ok, dakle, znam da taj setup nije savrsen, samo sam trazio bilo kakvo resenje (koje moze da prodje) u kom bih mogao da snimam i bubanj. Pitanje je sada za koju vrijantu ici: bolje resenje, nema bubnjeva / gore resenje (ali ipak solidno) ali da ima mesta za bubanj. Druga varijanta (ako mora) bi bila nesto ovako (moguce je da i ovde imam dosta gresaka, oprostite):
![]() ![]() ovo mi je jako malo... nema sanse da u "gluvoj sobi" bude vise od 130x80cm..... pozdrav Last edited by filip; 25-01-2007 at 01:33 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Filipe, za snimanje bubnja se bojim da ti je i ceo taj tvoj prostor mali, samo za sobu za snimanje... realno na ovim prostorima ima veoma malo dobrih soba za bubanj... cak i ako su velike.... ako ne mozes da uradis to kako dolikuje nemoj se smarati i bacati pare bezveze... koliko god bile male (pare).
Pri tom, podji od pretpostavke da neces snimati bubanj, nego da treba da napravis vezbaonicu za bubanj... znaci sobu gde bubanj nece smetati drugima... sa tim "tretmancicima" koje si ucrtao neces pokriti frekventni opseg bubnja... koji je izuzetno sirok.... samo ces zamutaviti sobu i dobices "neki" snimak ako probas da snimas... koji ti se na kraju nece svideti... Za vokale, i da razumem... ali za bubanj... preterujes. ![]() Nisam video da si negde naveo koliko ti je visok prostor.... pozdrav bogi p.s. sto se tice predloga resenja... nekako mi je najmanje lose ono zakoseno sa pocetka price... ovo poslednje bi bilo uzas... osim ako u tom sobicku ne budes drzao metle i pc...
![]() |
#16 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#17 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
pozdrav Boggy, i hvala na odgovorima kao prvo, u svakoj fotografiji pise sa desne strane (ali se verovatno slabo vidi) da je visina sobe 2,7m OK, ako bi ova soba bila ostavljena samo za jedno (ili rezija ili gluva soba), za sta bi to bilo najbolje? Moja predpostavka je da ako se napravi pravougaona soba kao na zadnjoj slici (ali bez izolacije za taj malo vokal booth), vec da bude mesto za neku potrebnu opremu (mozdra insrumente), i ako se akustika dobro uradi u ostatku sobe, najbolje je da posluzi kao rezija. Tu je problem i vrata+prozor za terasu. Ispravite me ako nisam u pravu. Primetite da sam skinuo u donjem desnom uglu bass trap zbog ulaznih vrata u sobu gde je nemoguce napraviti isti bass trap, i pri svemu ovome ne znam da li je i bez tog jednog ispravno. U ovom slucaju kad je prostor namenjen da posluzi kao jedno, onda se u pricu (ako bude dovoljno finansija) mora dodati jos jedna soba, a ta soba je (prema slici) "ispod" ove prve, i dele taj donji zid... Ova soba je cist pravougaonik i za koji min ce sledeti nove slike... p.s. hvala vam svima na pomoci, sami vidite kako bi zavrsio da nema vas. Hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
sad radi
Last edited by filip; 25-01-2007 at 11:41 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]()
5-ta slika je zamisao (opet ako se mora) da upotrebim 2 sobe. Jasno je da je u startu to odmah najbolje, ali iz finansijskih razloga mi to sada jaaako tesko pada, i time dajem sve od sebe da smestim sve u 1 sobu. Zato sada gledam opciju kako cu manje "baciti pare", tj, da li je odmah bolje da radim sa 2 sobe...
evo je slika 5 dimenzije druge sobe su 4.3x3.6m plus prozor koji je 2m sirok (izvinjavam se, ne znam trenutno visinu prozora) U "reziji" sam nabacao neke ideje resavanja akustike, i moguce da sam skroooooz pogresio, i izvinjavam se ako je tako... Da ne bih opet nagadjao, ostavio sam namerno drugu sobu praznu Last edited by filip; 25-01-2007 at 12:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koja budzet gitara moze da zvuci ovako? | goranvu | Gitarska Produkcija | 6 | 10-11-2007 01:35 AM |
Pro Tools X 2?!Evo ovako... | kravadinka | Audio Software | 18 | 30-08-2007 05:28 PM |
Ja bih ovako nesto... | silicon science | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 41 | 22-08-2007 10:27 PM |
ovako se svira!!! | balthazaar | Razno | 3 | 21-10-2006 10:32 AM |