|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
JA sebe sve cesce uhvatim da ostavim na kraju onaj skrnavi Nuendov Eq, sto sam se "kao" zezao na pocetku, pa mi se svidi zvuk i ostane. Par puta se desilo ono: "Daj da upalim neki bolji", pa na kraju nisam bio zadovoljan sa zvukom, tako da sada kad mi se svidi, ja ostavim tacno to sto mi se svidja
![]()
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ne secam se kad sam koristio 1073 za atenuaciju, samo booooosttt, za to je stvoren. A kad se pretera i ma i shum, too volim
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Da, onda zvuci "analognije"
![]() ![]() A kroz neko vreme, pocnu i potovi da mu krce... ![]()
![]() |
#4 |
Mason
|
![]()
DSP sa UAD-a je za mene i dalje misterija...
![]() Sa jedne strane, znam da u specifikacijama ne sme da se laze... sa druge... chip koji radi na 1 GHz, sa onolickim pasivnim hladnjachicem :o ???? Malo teze... Analog Devices je nedavno izbacio 400 MHz DSP chip koji se ugradjuje u Duende, CreamWare ASB i mnoge druge nove sprave... to je ujedno, koliko znam, njihov najjachi DSP chip, a Analog Devices je jedna vrlo ozbiljna firma za DSP chipove... pored Texas Instruments, Motorole... Dakle, oni tek nedavno na 400 MHz bez aktivnog hladnjaka, a, eto, UAD-1 vec godinama cepa na 1GHz sa malim pasivnim hladnjakom... nesto tu smrdi... Da je neka firma napravila takav DSP, vec bi se pohvalila, a Universal Audio ne pravi DSP chipove, da bi to mogla da bude njihova tajna... Nesto tu zaudara na laz u specifikacijama, ili tako neku prevaru... Klokovani GPU? Neznam, ima ovde strucnijih ljudi po tom pitanju od mene, ali... neka ga je neko i svirno sa npr. 300 MHz na 1 GHz... ali... avaj ![]() Cudi me da niko na nekom matorom vrisnulom UAD-u nije skinuo hladnjak, fotografisao i zakacio fotku na net. Ja to nisam uspeo da nadjem, ali... cak i da je neko to uradio, sigurno se i dalje ne bi znalo koji je to tacno chip, jer mi neki glasovi u glavi ![]() U svakom slucaju, na osnovu hladnjaka i podataka koje znam o tome na koliko rade drugi DSP chipovi, na osnovu toga koliko je UAD stara karta itd. rekao bih da se, sto se tice clocka, radi o nekoj prevari... Sad, zbunjujuce je to kako smeju da navedu lazan podatak u specifikaciji... ![]()
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Mislim da je pre recimo bezobrazluk ?to ne omoguće ljudima da kupe neku Giga karticu koja ima snage kao nekoliko standardnih UAD-a i logično ko?ta vi?e ali da se ne drndaju ljudi sa vi?e kartica.
![]() |
![]() |
#6 |
Mason
|
![]()
Ma stos je sto mislim da fabricki, ili overklokovani procesor (GPU, CPU, ili DSP) ne moze da radi na 1GHz bez aktivnog hladnjaka... pogotovu mislim da je tako nesto bilo moguce napraviti u vreme kada je UAD-1 karta nastala...
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
mozda je to 1ghz sklop vise cipova koji rade na 250/330 ... ko ce ga znati ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Bilo kako bilo sprava radi dobar posao, zar ne?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|