|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Kao sto Dusan rece, Yamaha Pacifica.
To je definitivni izbor kada se ima malo para, a neces da kupis bas djubre. Drvo je pristojno, zvuk takodje, dobro drzi stim i moze da te odlicno sluzi jedno vreme. Sto se squiera tice, raniji modeli made in Japan su imali par komada koji su bolje zvucali od made in USA, ali uglavnom se sada prave kopije koje samo oblikom podsecaju na original i treba ih zaobilaziti. Eventualno, neki Epiphone model, ali ni oni nisu jeftini kada su dobri. Definitivno Yamaha. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
steta sto je to bilo unisteno ocajnim bridge-om, jako losim masinicama, bezveznim pickupovima i plasticnim nut-om. klasika kod dosta mid-low end gitara. probao sam nekoliko novijih Aria kopija strata i LP-a.... i bezveze su, stvarno... ps. jesam napomenuo da zivim par minuta od 2 music shopa (od ta dva jedan je najveci u Splitu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
P.S. Bezhi od cheap modela epiphona tipa LP100 i ostalog....
![]() |
![]() |
#14 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() I one kasnije Fender made in Japan gitare su jako dobar posao, imao izuzetno dobrih komada za ne vi?e od 300-400 evra. Ne znam za?to se ljudi toliko lepe na to made in USA, ve?ina novijih modela koje sam probao su daske, ?ak sam svirao i neke signature gitare koje su zvu?ale krajnje prose?no a ko?tale su kao boga oca kajgana. ![]() @Zvin?i? Aria je bila ozbiljna firma u usponu sve do druge polovine 80-ih. Kao i Ibanez, po?eli su sa dobrim kopijama, pa su kasnije pre?li na svoje modele. BIlo je tu vrlo dobrih gitara, ?ak su i neke "celebrities" svirale Ariu, da bi onda firma uletela u finansijske probleme i pukla. Ovo je sada reoformirana "Aria", i uglavnom rade budget gitare. Ima nekoliko modela sa kraja sedamdesetih po?etka 90-ih koji su onaku u fazonu Gibson-Ibanez Musicians, koji su gitare u svakom pogledu ravne najskupljim modelima bilo koje renomirane firme, a jeftiniji su na tr?i?tu jer na glavi pi?e Aria a ne Gibson ili ne?to drugo. Quote:
![]() Ja u stvari i nisam zaljubljenik u ispitivanje i probavanje instrumenata. ?ta sam nau?io je uglavnom posledica nekih kupoprodaja, i toga ?to mi je blizak prijatelj ranije bio trgovac gitarama, pa zna jako mnogo detalja, naro?ito vezano za te gitare koje jako dobro sviraju a tr?i?no su jeftine. On mi je i prodao fazon za Squier gitare koje su made in Japan, kada sam krenuo u potragu da kupim neku fender gitaru.
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam pre ovog OLP-a imao Aria Pro2. Kopija Jakson gitara H/s/s(cak je imala i coil spliter!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Moj ti je savet da batalis kupovinu nove gitare. Potrazi po oglasima neku polovnu. Iznenadices se koliko toga ima i po izuzetno povoljnim cenama. Za te pare koje si spreman da das za novu nacices 3x bolju, polovnu.
P.S. Naravno, detaljan pregled gitare pre kupovine. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Ljudi, havala Vam na savetima.Pogledacu po oglasima,ali posto nisam
expert za gitare verovatno cu se odluciti za "Yamahu" Pacifica 112 ,da izbegnem varijantu da mi uvale neki krs(novo je novo). Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
Neces pogresiti.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Last edited by Dushan_S; 23-01-2007 at 06:07 PM. Reason: Brate, kad citira? ručno pitchi quote ?ta ?eli? citirati pa da bude jedan post, ne mora? za svaki red novi post! Poz! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Snimanje "plastichne" gitare... | kVu | Audio Produkcija - Tehnike | 37 | 18-12-2004 08:08 AM |