Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-04-2005, 06:53 AM   #11
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Kao sto Dusan rece, Yamaha Pacifica.
To je definitivni izbor kada se ima malo para, a neces da kupis bas djubre. Drvo je pristojno, zvuk takodje, dobro drzi stim i moze da te odlicno sluzi jedno vreme.
Sto se squiera tice, raniji modeli made in Japan su imali par komada koji su bolje zvucali od made in USA, ali uglavnom se sada prave kopije koje samo oblikom podsecaju na original i treba ih zaobilaziti. Eventualno, neki Epiphone model, ali ni oni nisu jeftini kada su dobri. Definitivno Yamaha.
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2005, 03:56 PM   #12
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
A ina?e stare Aria gitare (iz 70-ih), kopije Les Paul-a su ?esto sjajne! Ne znam da li si ikada imao neku u rukama Zvin?i?u?
imao sam jednu stariju Ariu...nije bila kopija nijedne gitare vec neki njihov model....sjecam se da je drvo bilo jako dobro....tijelo je bilo od mahagonija, vrat od jasena....feeling sviranja je bio jako dobar.
steta sto je to bilo unisteno ocajnim bridge-om, jako losim masinicama, bezveznim pickupovima i plasticnim nut-om. klasika kod dosta mid-low end gitara.

probao sam nekoliko novijih Aria kopija strata i LP-a.... i bezveze su, stvarno...

ps. jesam napomenuo da zivim par minuta od 2 music shopa (od ta dva jedan je najveci u Splitu )
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2005, 04:56 PM   #13
P4tULjAk^GTR
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Oggy
Eventualno, neki Epiphone model, ali ni oni nisu jeftini kada su dobri.
Epiphone je odlichna gitara za svoju cenu. Moj prijatelj ima custom-a i skoro mu je stavio aktivnu EMG elektroniku i prtezadovoljan je zvukom. Inache ako ti nije mrsko potrazi po oglasima, vidjaqm chesto polovne epiphone, mozhda naletish na neshto interesantno.

P.S. Bezhi od cheap modela epiphona tipa LP100 i ostalog....
Old 09-04-2005, 12:02 AM   #14
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Sto se squiera tice, raniji modeli made in Japan su imali par komada koji su bolje zvucali od made in USA, ali uglavnom se sada prave kopije koje samo oblikom podsecaju na original i treba ih zaobilaziti.
Evo neko ko zna! U jednom trenutku sam imao dva komada iz te JV (Japan Vintage) serije, bolji sam ostavio a onaj koji mi se manje svi?ao zalivadio. To je jedna od najboljih fender gitara koje sam u ?ivotu probao, ko naleti nek kupi bez razmi?ljanja! Is?upao sam ovaj moj komad iz ruke nekom gladnom studentu koji nije znao ?ta ima, i ?astio ga jo? 50 DM da mu se na?e za grad
I one kasnije Fender made in Japan gitare su jako dobar posao, imao izuzetno dobrih komada za ne vi?e od 300-400 evra. Ne znam za?to se ljudi toliko lepe na to made in USA, ve?ina novijih modela koje sam probao su daske, ?ak sam svirao i neke signature gitare koje su zvu?ale krajnje prose?no a ko?tale su kao boga oca kajgana.

@Zvin?i?
Aria je bila ozbiljna firma u usponu sve do druge polovine 80-ih. Kao i Ibanez, po?eli su sa dobrim kopijama, pa su kasnije pre?li na svoje modele. BIlo je tu vrlo dobrih gitara, ?ak su i neke "celebrities" svirale Ariu, da bi onda firma uletela u finansijske probleme i pukla. Ovo je sada reoformirana "Aria", i uglavnom rade budget gitare. Ima nekoliko modela sa kraja sedamdesetih po?etka 90-ih koji su onaku u fazonu Gibson-Ibanez Musicians, koji su gitare u svakom pogledu ravne najskupljim modelima bilo koje renomirane firme, a jeftiniji su na tr?i?tu jer na glavi pi?e Aria a ne Gibson ili ne?to drugo.

Quote:
ps. jesam napomenuo da zivim par minuta od 2 music shopa (od ta dva jedan je najveci u Splitu )
Nisi
Ja u stvari i nisam zaljubljenik u ispitivanje i probavanje instrumenata. ?ta sam nau?io je uglavnom posledica nekih kupoprodaja, i toga ?to mi je blizak prijatelj ranije bio trgovac gitarama, pa zna jako mnogo detalja, naro?ito vezano za te gitare koje jako dobro sviraju a tr?i?no su jeftine. On mi je i prodao fazon za Squier gitare koje su made in Japan, kada sam krenuo u potragu da kupim neku fender gitaru.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2005, 02:55 PM   #15
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Ja sam pre ovog OLP-a imao Aria Pro2. Kopija Jakson gitara H/s/s(cak je imala i coil spliter! ) setup i floyd. Prezadovoljan sam bio. Imala je solidno telo, jako dobar vrat a floyd je samo plus. Sa nojm sam se bas nasvirao i ako je negde nadjes neces pogresiti. Izgleda "metalski" ali su joj siglovi jako upotrebljivi za raznu muziku. Humbucker je jako mutan ali se to da ispraviti EQ-om
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2005, 09:26 AM   #16
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Moj ti je savet da batalis kupovinu nove gitare. Potrazi po oglasima neku polovnu. Iznenadices se koliko toga ima i po izuzetno povoljnim cenama. Za te pare koje si spreman da das za novu nacices 3x bolju, polovnu.

P.S. Naravno, detaljan pregled gitare pre kupovine.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2005, 10:01 PM   #17
sille
Member

sille's Avatar

Ljudi, havala Vam na savetima.Pogledacu po oglasima,ali posto nisam
expert za gitare verovatno cu se odluciti za "Yamahu" Pacifica 112 ,da izbegnem varijantu da mi uvale neki krs(novo je novo).
Pozdrav!
sille is offline   Reply With Quote
Old 13-12-2006, 05:19 PM   #18
sleeper
Junior Member

Default Re: Gitare"Aria", kakve su?

Neces pogresiti.
sleeper is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2007, 06:18 PM   #19
Slavisha
Junior Member

Slavisha's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Ooooovaj. Nemoj nikako da kupi? Squire, bez ljutnje, da ne misli ne?to momak iznad Squieri imaju katastrofa drvo. Tako?e, ni jeftini ibanezi nisu sjajni.
Pregledaj oglase po novinama, ne budi lenj, na?i ?e? jako interesantne gitare po ok ceni. Ako ba? mora? kupovati u prodavnici, pogledaj Yamahe Pacifica, to su definitivno najbolje jeftine gitare. Drvo je dovoljno dobro, a kvalitet izrade vrlo dobar.
Izvini ali se ne bih slozio... Pacifica je jako losha gitara(bar niza klasa...), dok vrlo lako mzesh naleteti na Squiera koji tje da sazuje chak i pravog, novijeg Fenera... Ako potrazhish starije Squiere...

Quote:
Originally Posted by sille
Ljudi, havala Vam na savetima.Pogledacu po oglasima,ali posto nisam
expert za gitare verovatno cu se odluciti za "Yamahu" Pacifica 112 ,da izbegnem varijantu da mi uvale neki krs(novo je novo).
Pozdrav!
Chestitam...

Last edited by Dushan_S; 23-01-2007 at 06:07 PM. Reason: Brate, kad citira? ručno pitchi quote ?ta ?eli? citirati pa da bude jedan post, ne mora? za svaki red novi post! Poz!
Slavisha is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2007, 06:10 PM   #20
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Gitare"Aria", kakve su?

Quote:
Originally Posted by Slavisha
Izvini ali se ne bih slozio... Pacifica je jako losha gitara(bar niza klasa...), dok vrlo lako mzesh naleteti na Squiera koji tje da sazuje chak i pravog, novijeg Fenera... Ako potrazhish starije Squiere...
Ajd ne zafrkavaj, polovna Yamaha 100 i ne?to serija je u oglasima 150 eura (ili čak i manje) a Squire JV i do 500 eura. Babe i ?abe! Znači upoređenje u istom rangu je Indone?anski Squier - Pacifica, jer su tu negde po ceni.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules