Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-01-2007, 12:03 PM   #21
atmajian
Junior Member

Default Re: Gudači (strings)

Stvarno zavisi za što su vam potrebne orkestralne knjižnice. Ono što mogu izvući iz svega što čitam po raznim forumima gje se kreću kompozitori i orkestratori orkestralne glazbe, EW sve više gubi bitku sa svim drugim proizvođačima, po pitanju svih sekcija, s iznimkom Symphonic Choirsa. Tu su neprikosnoveni. Što se tiče, baš samih gudača, većina ih za orkestralnu glazbu ne mogu smislit, pogotovo violine, i navodno se čuje čak i nekakav programirani chorus. Iz iskustva mogu reći da nekad takve stvari namjerno programeri znaju napravit kako bi dobili na ekspresivnosti, što s EW jest slučaj, ali je Bože sačuvaj ako to čuješ. što se tiče mic pozicija, samo Platinum verzija ima sve tri pozicije, Gold im samo par demo mic pozicija, da te na rajcaju na kupnju Platinuma. Stage mi će većina najviše koristiti, iako se s kombiniranjem close i far micova može postići super efekt.

Od svih gudača orkestratori najviše hvale Sonic Implants. Međutim, zanimljivo je da skladatelji, producenti i aranžeri neorkestralne glazbe sve više hvale Philharmonik. Ja osobno njihove gudače ne mogu smislit. Međutim, sve su više hvaljeni i korišteni među produkcijom zabavne glazbe, barem kolko čujem i čitam.

Što se tiče najbolje kombinacije za orkestralnu glazbu, prosjek preporuka koje se mogu pročitati je na kraju ovaj:

Sonic Implants i KHSO Emerald - gudači
Project Sam i Epic Horns - brass
Westgate i Philharmonik - woodwinds
True Strike 1 & 2 - perkusije

Kod zabavne glazbe je, naravno, sasvim druga priča i stereo samplove je teško blendati, pa me zato još više čudi što se Philharmonik toliko hvali, pogotovo zato što su njegovi soundovi svi u true spatial positioningu i ako ih čak i probaš panoramirati, samo radiš cutoff, a mono samplova ima vrlo mali broj, zanemariv.

Očito vole toplinu Philharmonika, što se i meni kod njega posebno sviđa.

A ono s čime uskoro izlazi Audio Impressions je priča za sebe.

Last edited by atmajian; 20-01-2007 at 01:40 PM.
atmajian is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2007, 05:03 PM   #22
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by atmajian

Od svih gudača orkestratori najvi?e hvale Sonic Implants.
Drago mi je da nisam jedini koji to misli, mada iskreno, prvi put cujem da jos neko misli nesto dobro o Sonic implants gudacima.
Proveo sam dosta vremena u sinfonijskom orkestru i mada zvucno, (kao ni ostali) nije "to", ipak ima taj neki trip koji me najvise podseca na prave orkestralne gudace.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2007, 05:10 PM   #23
atmajian
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Oggy
Drago mi je da nisam jedini koji to misli, mada iskreno, prvi put cujem da jos neko misli nesto dobro o Sonic implants gudacima.
Proveo sam dosta vremena u sinfonijskom orkestru i mada zvucno, (kao ni ostali) nije "to", ipak ima taj neki trip koji me najvise podseca na prave orkestralne gudace.
Pa stvarno ne znam za?to si jedini koji to misli ... Ja sam na netu toliko pohvala pročitao na njihov račun da ne znam za?to ti ni od kog nisi čuo lijepu riječ ... Jesi ti objasnili za?to im se ne sviđaju? Koji im se gudači sviđaju?

Ja ih tek moram probati, pa ne mogu ni?ta konkretno reći, ali prema svemu ?to sam pročitao (i u kritikama i u sfecifikacijama) čine mi se najbli?e upravo tom "tripu" o kojem priča?, a tako mi i zvuče u demosima.

Philharmonikove violine, s druge strane, su mi toliko nepodno?ljivo lo?e da sam potpuno odustao od njih.
atmajian is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2007, 09:02 PM   #24
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

I meni su sonic implants odlični! Posebno volim hrpu artikulacija koje EW ni nema... col legno npr.... nisu loše uopće!
Sonic implants su prvi library koji sam pozeljela kad sam usla u svijet samplova. 1000$ su bili tad (ne znam koliko su sad)...
Sto se woodwinds-a tiče nisam zadovoljna s EW uopce. Oboa, english horn su mi preeeekrasni od vitousa! F.Horns od Sam Horns-a su zakon i uvijek ih koristim!

Aha.. ovo je tema o gudačima? ok... stala sam.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2007, 01:35 PM   #25
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

a koji je od njih najbolji za solo violine i cella?
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2007, 01:46 PM   #26
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Neki violinista i celista koga poznajes.
Ovo je sve golo sranje

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2007, 01:48 PM   #27
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

jes još u wc-u da ga snimam
Old 22-01-2007, 01:57 PM   #28
Max
Pro Member

Snimaj ga u sobi ...... nije neki problem .....

Ne kapiram zasto ljudi beze od zivih gudaca ..... to nije tesko snimiti , ljudi su jeftini , a daje super zivost .....

Ispod toga se podmetne wienna ili sl ..... i dobijes vrhunske rezultate ......

Svrati da ti pustim jedan aranzman ..... da cujes , pa da se i sam uveris da je stvar prilicno prosta

Samo zive violine ..... tanko , ali definitivno zivo ..... Wiena ... debelo , kontrabasi cela viole i poneka violina ...... super , ali bezivotno .... ali zajedno

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2007, 02:06 PM   #29
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

svratićeš ti do mene definitivno, po više osnova, da čuješ 8ice, doneseš armiju gudača i sve u tom stilu.. a.s.a.p
Old 22-01-2007, 04:54 PM   #30
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Moze se sa samplovima solo instrumenata takoder napraviti dobra stvar. Ako se kombinira hrpu artikulacija i na liniju od 10 sec potrosi cca 2 h na to. :/ Tamo gdje sam tako radila, cesto su komentari.."aha.. sve su ono samplovi, ali solo cello ili vln su snimani uživo!"....

Ipak... slazem se s Maxom. Jeftinije je i bolje pozvati nekoga da to odsvira kako treba! Iako, uhodani traženi glazbenici znaju biti i preskupi, a neuhodani su teži za rad od samplova.
Ja sam za jednu flautisticu (znam govorimo o gudačima,ali primjera radi) platila 40E po pjesmi! To je dosta skupo sto se mene tiče, ali nije mi zao.
ANITA is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules