Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-01-2007, 03:09 PM   #1
kejkz
banned

Default Re: Acustica Audio Nebula 2

Da, probao sam ga, i dalje ga testiram, sto se kaze polako, ali iznecu ti neke utiske i objacnjenje voltera kernelinga kako sam ga ja shvatio:

U sustini, ova tehnologija predstavlja nacin semplovanja grupe impusnih semplova, koji prelaze iz jednog u drugi u realnom vremenu. Ovako je to objasnio covek koji je sve to zamislio, na njihovom sajtu.

Pojavljuju se dve verzije plugina posle instalacije: jednu za insert i procesore, i drugu za verbove, koja racuna i tail kako treba. Mada se sa obe mogu koristiti svi efekti. Ja verb verziju koristim na sendu!

Preseti su izvuzetno zanimljivi: U osnovnom setu se dobije nekiliko igracaka: analogni eq, ssl EQ, hipass filter sa sintisajzera, mislim da je sa mooga, izuzetno precizan hipas, moog lowpas, kompresor, analogni kanam miksera, digitalni kanal miksera, virus saturaciju i classic mikrofon. Ima da se skinu jos plate verbovi, chamberi, chorusi i flangeri.

Sve ono sto prolazi kroz ovaj plugin, dobija novu karakteristiku, koja se samo moze porediti sa pravom analognom opremom. Kod kanal procesora, razlika je suptilna, ali cete je vi koji imate bolje ozvucenje od mog sigurno cuti jos izrazenije. Reverbi zvuce izuzetno realno, filteri su sjajni, i sto je najbolje, mogu da se koriste u realnom vremenu, sto me je odusevilo. Eq-i su dobri, ali sa vrlo ograniceni, jer su u pitanju samo shelvovi ili jedan bend, ali ni to nije lose, da se proba. Kompresor je izuzetno koristan, a i mic, ako imas snimak bez karaktera, za vokal je sjajan. U kombinaciji su pun pogodak. Jedva cekam da urade neki eho, posto sam zaludjenik za iste Nadam se da je to moguce..
Virus saturacija mi se izuzetno svidja, suptilna je ali primetna.

Naravno, ovo cudo jede procesor, ali koga je briga: tu je stari dobri freeze! A i procesori su sve bolji. Covek koji ga je napravio kaze da kod njega na core duo radi 8 emt reverba u realnom vremenu. Jos nije izasao taj paket kernela, tako da jedva cekam da probam.

Moja preporuka ti je da ga obavezno probas. Nemas sta da izgubis, sem vremena za download. Koristim ih vec dve nedelje, i nisam video niti jedan ozbiljan bug, a kamoli rusenje.
Old 16-01-2007, 12:42 PM   #2
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Kako se uopste skida instalacija. Registrovao sam se i logovao, ali kad hocu da DLujem on mi izbaci da sam unregistered??
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2007, 01:52 PM   #3
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Kolega, RTFM

Nakon registracije ti poshalju mail. U mailu dobijesh link na kojeg trebash kliknuti kako bi se registracija aktivirala
Old 16-01-2007, 09:58 PM   #4
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Kolega FMDR!

Naravno da sam to sve uradio, jer kako bi se inace logovao..
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2007, 11:33 PM   #5
kejkz
banned

ne znam gde bi mogao biti problem, posle logovanja i upisivanja broja pri downloadu, sve radi ok. Pokusaj iz drugog browsera...
Old 16-01-2007, 11:56 PM   #6
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

pishe da aktivacija nastupa u roku od 24 sata
Old 17-01-2007, 12:40 AM   #7
kejkz
banned

Koliko se secam, ja sam odmah skinuo i plug i banke. Mozda su nesto promenili u medjuvremenu...
Old 27-04-2007, 06:46 PM   #8
dadson
Member

dadson's Avatar

Ne znam koliko ste pomno poslusali ovaj plug-in i koliko vam se dopada, ali ono sto ja cujem, tako je dobro:o Ne zvuci kao plug-in, uposte. Npr. Boing 747 ili Tiled room, cista analogija. Ima li neko komentar??
dadson is offline   Reply With Quote
Old 28-04-2007, 12:05 AM   #9
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Svaki ovaj Library je nezavisan, tj. ne moram sve da skidam odmah?
Old 28-04-2007, 10:42 AM   #10
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Svaki ovaj Library je nezavisan, tj. ne moram sve da skidam odmah?
Da...
kejkz is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules