|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
banned
|
![]()
Pored svega sto je shiva napisao, i sto je sve odlican putokaz, nekad je dobro kao drugi oscilator koristiti kratak noise za klik, jer energija kicka ide i preko 1khz. Takodje, sam filter je odlican kao izvor za kick, podesi cutoff vrlo nisko a rezonancu do kraja, do samoosciliranja, i moduliraj filter envelopom sa kratkim decayom
uskoro zavrsavam tekst o sintezi bubnjeva, pa ces imati sve lepo pregledno na jednom mestu... Ps: Shiva, ovo za brojeve ti je super ideja, moracu da probam, mada ja obicno sve radim onako, po osecaju... koji ume i da izda
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
A kako dobiti onaj moćni,masivni i debeli kick koji možemo čuti u stilovima kao hardstyle,hardtrance pa i hard techno?Uglavnom,ti stilovi su i izgradili cijelu poentu oko kicka.
Ja sam radio nešto sa VST-om koji je Shiva naveo,ali samo sam uspio dobiti nešto teži TS909 kick.Isto tako,sa besplatnim VST-ovima kao ersdrums ili Drumatic 3.E sad FXpansion DR-008 ima specijalne module za takav tip kicka,ali opet kick je više punchy,nego snažan. Ili nisam sve pravilno namjestio ili nije stvar samo u sintezi nego i procesiranju? Ili je stvar u layeringu,istovremenoj kombinaciji više udaraljki? Nisam ni sam pristalica samplinga,ne zato što je lamersko,naprotiv,nastalo je dosta odlične muzike samplingom,nego je privlačno spoznati kako šta nastaje,pa onda i nešto modifikovati. Last edited by R A V E N; 15-01-2007 at 10:11 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
banned
|
![]()
Mozes kao izvor da koristis i druge vrste oscilatora, probaj triangle, square ili saw, ili kick provuci kroz distorziju ili ekstremnu kompresiju...mislim da je to dobar put, uz mali eq, da bi dobio bas ono sto zelis...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VA sinteza | OFF | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 14-10-2005 09:59 PM |