Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-01-2007, 02:58 PM   #21
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Default Re: Najbolji Studio U Srbiji?

Quote:
Originally Posted by Rocket Roll
Ima i ovo (mada mi se ne ?ini ista klasa sa pomenutima):

http://www.pcmcentar.co.yu/webart.html - PcM Centar

http://www.pcmcentar.co.yu/studio.html - PcM Centar Muzi?ki studio (Banovo brdo)

ovo je trideset svetlosnih godina udaljeno od gore pomenutih
Manley is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2007, 03:24 PM   #22
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by Manley
bice do kraja godine jedan sa Neve-om od 92 kanala i jedno 500 000 evra outborda i mikrofona i najvaznije sa akustikom radjenom od ljudi koji su projektovali velika svetska studia...tako sam nesto nacuo
don't tease us o čemu se radi????

@rocketroll
auu koji proma?aj teme...
e pogledajte dole na omote albuma klijenata... ima jedan "SoulJaz" :rofl:
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2007, 04:05 PM   #23
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

Ma, guglao sam Vladu Negovanovića, pa je naleteo i taj link... ako treba da se obriše, slobodno.
"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."
Rocket Roll is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2007, 04:44 PM   #24
Dean Milenkovic
Member

Jatek sad skapirao: Amek 9098i-od 28 u svetu ja sam radio na 3!
Dean Milenkovic is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2007, 06:13 PM   #25
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dean Milenkovic
Jatek sad skapirao: Amek 9098i-od 28 u svetu ja sam radio na 3!
a jel imaju on/off dugme ja htedoh jedan da upalim, a nisam znao kako

@arthur

bice price o tome, polako da ja ne ke*am dzaba
Manley is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2007, 08:39 AM   #26
idekius
Mason

idekius's Avatar

Jedno pitanjce? Na osnovu cega je po mnogima ovde Pink 2 najbolji studio u zemlji? Po opremi?
Po meni je Pink 2 daleko od dobrog, po onome sto sam do sada cuo da je izaslo iz njega, pa makar bilo radjeno na svemirskoj tehnologiji, a ne na SSL-u...

Ipak, studio cini oprema, prostor, ali i ljudi koji tu rade... a cine ga i mali gremlincici i lepriconchici koje mi ne vidimo, ali od njih zavisi da li ce oprema da funkcionise kako treba, ili ne

Kad vec pokrenusmo ovu temu, rekao bih da je br. 1 u zemlji studio "Barba", a svidja mi se i ono sto sam chuo iz studia "Sky", Vlade Negovanovica (nema SSL, vec TOFT, ali ima rezultate)...
Pink 1 takodje ume da da odlican rezultat ("Jare moje")...

Znam da ce me mnogi napljuvati ovde u smislu "kako to da ne valja studio sa SSL-om", ali... slusajte snimke, pa kazite jel vam se to svidja... mozda ima i nesto o.k., ono sto sam ja cuo mi se ne svidja, a svrha studija nije to da se klijent hvali deci iz komshiluka kako je radio u skupom studiju, vec da se dobije realan rezultat na CD-u...

Last edited by idekius; 08-01-2007 at 11:07 AM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2007, 10:11 AM   #27
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja mislim da se ipak priča o potencijalu studijam, a ne rezultatima...
A Negovanović stvarno ume da razvali
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2007, 11:22 AM   #28
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur
A Negovanović stvarno ume da razvali
Vaistinu ume
Old 08-01-2007, 01:03 PM   #29
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius
Jedno pitanjce? Na osnovu cega je po mnogima ovde Pink 2 najbolji studio u zemlji? Po opremi?
Po meni je Pink 2 daleko od dobrog, po onome sto sam do sada cuo da je izaslo iz njega, pa makar bilo radjeno na svemirskoj tehnologiji, a ne na SSL-u...

Ipak, studio cini oprema, prostor, ali i ljudi koji tu rade... a cine ga i mali gremlincici i lepriconchici koje mi ne vidimo, ali od njih zavisi da li ce oprema da funkcionise kako treba, ili ne

Kad vec pokrenusmo ovu temu, rekao bih da je br. 1 u zemlji studio "Barba", a svidja mi se i ono sto sam chuo iz studia "Sky", Vlade Negovanovica (nema SSL, vec TOFT, ali ima rezultate)...
Pink 1 takodje ume da da odlican rezultat ("Jare moje")...

Znam da ce me mnogi napljuvati ovde u smislu "kako to da ne valja studio sa SSL-om", ali... slusajte snimke, pa kazite jel vam se to svidja... mozda ima i nesto o.k., ono sto sam ja cuo mi se ne svidja, a svrha studija nije to da se klijent hvali deci iz komshiluka kako je radio u skupom studiju, vec da se dobije realan rezultat na CD-u...
Jel Pink 2 u TV zgradi na Dedinju? Ako jeste, tu sam bio.
Prvo (i najbitnije) je da zvuk tamo super. Bio sam 2-3 puta tamo, i uvek sam nosio brdo CD-a sa miksevima koje sam radio u Londonu (masterovanim, nemasterovanim, izaslim na plocama,) i sve je zvucalo super. Znaci - dobro se preneo sound, i nije totalno drugacije nego kod mene. Jos je za nijansu i bolje jer su njihovi Dynaudio duplo veci od mojih pa izlaze i sub-ovi..
A od opreme ima sve sta kome treba. I nije sramota da dovedes nekoga unutra.

Kod Vlade Barbe sam bio na kratko, u nekim sitnim satima, pa nisam nista slusao (sem onog na cemu su trenutno oni radili). Tehnika je raj - sve ima, pa na kvadrat!

A kod Vlade Negovanovica, nisam bio od kada je instalirao Tridenta...video sam ga pre 2 godine dok je bio jos u kutiji...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2007, 02:11 PM   #30
idekius
Mason

idekius's Avatar

Eh... da ne dodje do nesporazuma. Nisam bio u dvojci i nisam izneo svoj sud na osnovu liste opreme, vec na osnovu onoga sto je iz tih studija izaslo... apsolutno subjektivno i to gledano iz ugla gde bih ja radio svoj CD, kada bih radio tako nesto i kada bih imao para za takve akcije. Iz prakticnih razloga, bitno mi je ono sto se nadje na CD-u, a ne neke za mene marginalne stvari.

Sto se tice Pink 2, ja verujem da je studio dobar, ali ja sa svojim parama ne bih smeo da proveravam zasto odatle nisam cuo dobre pesme i da verujem da ce bas moj CD zvucati kako treba. Ukoliko studio zaista funkcionise kako treba, uskoro ce sigurno odatle izaci odlicno produciran CD, jer je prosto nemoguce da je studio odlican, da nema nikakvih problema, a da su rezultati (subjektivno) sumnjivi...

Dok takav CD ne cujem, prednost ipak dajem studiu "Barba" i studiu Vlade Negovanovica, a i jos po nekim.

Dakle, skroz subjektivan stav, zasnovan na licnom ukusu, sluhu, na osnovu diskova koje sam iz tih studija cuo... , a ne na listi opreme...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules