|
Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Mason
|
![]()
He, he... Razumem te potpuno Zmaj... kod nas muzika jeste takva (ukljucujuci i pomenutu Anu Njivkovic
![]() Pare jesu neophodne, ali nisu merilo i mnogo je bolje manje para, ali srecnije srce i cist obraz. Jeste nenormalno vreme, merila vrednosti su okrenuta naopacke, muziku radi ko stigne, a ono sto na nesto zalichi, tesko da donese novac i obicno ima kultnu publiku. Ne puni to Beogradske arene, ne vrti TV Pink ( narocito ne do te mere da preraste u ispiranje mozga ), pa samim tim i ne placa racune za struju onome ko to radi, ne kupuje opremu... itd... Samo, nije za to kriv Vrach! Nemam nameru da Vracha branim, ali... ni lekar ne lechi samo onoga ko mu se svidja. Na njemu je da ga lechi i da da sve od sebe, a to da li se ovaj kupa, da li smrdi, ili ne, sta je po nacionalnosti... to nije njegov posao, niti sme da bira... ako je lekar... Mislim da je svako od nas koji ovde kuckamo nekad po nesto snimio, mixao, aranzirao... tako da je svakome jasno sta je posao producenta, mix majstora, aranzera i od cega se pita ne pravi... a ko je tu pitu umesio, ja ne znam... verovatno razni direktori televizija, dobrim delom i politicari, opste prisutno rasulo u svim porama drustva ( a bilo je i gore ), ali, svakako ne ljudi iz zanata. Svakom normalnom coveku je draze da radi ono sto je ceo zivot ucio na najlepsi nacin, ali... cesto nema izbora. Jedino sto nije jasno treba li sve odjebati, poslati u kitu i otvoriti npr. Buffet, a muziku ostaviti tim "talentovanim" kompozitorima, tekstopiscima i zvezdama koje neznaju da beknu, a kamo li da pevaju, ili, tupiti se i dalje, raditi i doziveti sebe kao lekara, advokata... , a ne kao ucesnika kreativnog procesa, a jos manje umetnika...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 05-01-2007 at 05:38 AM. |
![]() |
![]() |
#32 |
Pro Member
|
![]()
Dok sam letimice pretrcavao po ovoj temi, pomislih na momenat da je ovo sajt matoraca! Kao danas nista nevalja a nekada su se radile prave stvari.
Pa ja sam odrastao na Pink Floyd, Cepelinima pa posle Polce, U2, Bili Idol,Tomas Dolby (nije onaj sto je izmislio Dolby redukciju suma) itd. I dans veoma obradujem kada to ponekada cujem negde, ali da budem iskren nemam sad neku preteranu zelju da to konzumiram non-stop. Muzika moje mladosti, nesto sto sam pobrojalo ostalo je i do danas ali ima dosta toga sto sam tada slusao a sto je potpuno zaboravljeno. Nemoj te da se lazemo i tada je bilo dosta jako tirazne muzike koju niste hteli slusati tada a bogami ni danas a koja je prosla ispit zuba vremena i ostala do danas. Na primer ABBA ili Bony M u to vreme su imali tretma limunada za najsiru masu pa ostase kao evergrin danas' Ja tu staru muziku kao sto rekoh mogu da konzumiram vrlo umereno ali najvise slusam ono sta proberem od ovovremene produkcije. Ono sto danasnje vreme nosi, a gde ste upravu, je da imate enormno veliku prdukciju pa covek nemoze sve da isprati sta se desava, tako da mu cesto promakne dosta stvari. Ali da nema kvalitene muzike niste upravu, ima je poprilicno! |
![]() |
![]() |
#33 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#34 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Nikad ne znas sta ce da radi gde..?? ![]() A sto se tice buffeta / kafane / cevabdzinice / kioska, sta vec...sve je bolje! A muzika kao hobi - idealno. Neko drugi naravno, da radi tamo za tebe... |
|
![]() |
![]() |
#35 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
#36 |
Pro Member
|
![]()
e svaka cast za ovim , odlicno si definisano i konacno neko "razdvojio" 2 razlicite stvari koje su opet jedna uz drugu, ja mislim da "komercijalna" muzika tera "underground" aj da kazem umetnicku muziku da ide jos napred da se razvija jos vise , ionako mainsteram tj komercijalna muzika/trziste , kasni za underground-om jedno 5 do 10 godina u exploatisanju... izvinjavam se za off al' mislim da je "korisno" da i ovo dodam
|
![]() |
![]() |
#37 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
A sto se tice da mainstream (komerc muzika) kasni 5-10 godina za undergroundom, to nije tacno. Sav danasnji komerc vuce najbolje elemente undergrounda (zvukovi, gruvovi, atmosfere itd) i spaja ih sa melodicnim i pamtljivim vokalima i rifovima. KAd preteraju, onda underground ispliva, smori sve i postane ljiga. To se desilo sa svojevremeno sa House-om (jedno vreme car na top listama), pa onda 2 Step (razbio na top listama - i onda preko noci ispario!), pa sa trance-om isto... 5 ili 10 godina je strasno veliki period...mozda kasni godinu , pa cak ni to jer sad na listama imas projekata koji se jos vrte po undergr. klubovima, i ima pesama koje koriste sounds koji trenutno "in" na dance sceni... |
|
![]() |
![]() |
#38 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#39 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#40 |
MAO
|
![]()
živio t.raumschmier (ako se tako piše!)
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
tihi ubica:-) | master29 | Razno | 7 | 10-07-2008 07:47 AM |
Ubica Logic8 i Nuendo 4 - novi sekvencer | Moritz | Audio Software | 7 | 26-09-2007 10:42 AM |
Daniel Porter u crnoj gori? | fipke | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 03-09-2007 10:48 PM |