|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
ooouhh yourz iz da biggesst... drum mic setup!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
8 mi je malo jer bih eventualno voleo da dodjem do sledeceg broja mikrofona za bubanj:
1 - kick 2 - snare 1 - hh 3 (+1 za svaki slucaj) - tomovi 2 - overhead 2 - close ambient 2 - dalji ambient ...zbog toga mi je 8 inputa malo.... 12 bi bilo idealno.... kakva je to MOTU HD192 kartica? Upravo razgledam na netu o njoj.... deluje extra za ono sto ja trazim. Koliko tako nesto kosta ![]() Last edited by filip; 28-12-2006 at 10:45 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
nešto ispod 2000 eura.. ali odlično radi.. nego, kakvim to prostorom raspolažeš kada nameravaš da koristiš 4 ambijentalna mikrofona?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
U planu je izgradnja gluve sobe, bila bi pozeljna dovoljna velicina za ceo bend, ako ne, onda dovoljno velika prostorija za veci set bubnjeva.... Takodje ponekad snimam u jednoj sali koja je po projektu napravljena da sluzi i za studijsko snimanje, pa je time i profi akusticki odradjen prostor.... tu bi 4 ambient mikrofona dobro dosla za snimanje samo bubnjeva....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
iskreno, nisam ni vidjao mnogo da ljudi koriste mikrofone za ambient.... ni do sada sto sam ja snimao nisam osecao nikakvu potrebu za ambientom, bio sam zadovoljan time sto sam dobio bez njih... Razgovarao sam sa par ljudi koji se napolju bave snimanjem, i njihovom setup-u su dodati mikrofoni za ambient, pa kad sam bolje razmislio, shvatio sam da to moze biti veoma korisno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
... i nastaviš da razmišlljaš i shvatiš da je to uglavnom hir specifičnih produkcija, koje imaju sve neophodne uslove za to... od dobrih bubnjara i kompleta bubnjeva, do isključivo ODLIČNIH sala, jerbo će ti 90% onoga što snimiš ovde (mislim na bubnjare i drage im bubnjeve) biti salvage mission (moj omiljeni termin za spasi što se spasti može)... Zato možda ipak da malko presložiš budžet i preusmeriš novac na još neku drugu stvar koja ti može pomoći... npr, dobar jednokanalni preamp za vokal i jedan lep mikrofon umesto 4 ambijentalna.. (osim ako nisi kanio da kačiš u47 na ambijent
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
USB Audio Interface(sa Mic preamp-om) vs USB Audio Interface + mixeta | jox | Computer Hardware | 3 | 02-04-2009 08:54 PM |
Yamaha 01V96 V2 Digital Mixer - UAD | Mogli | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 18 | 05-05-2005 11:19 PM |