|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#9 | ||
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
sto se tice ostalih non-RFZ podrucja, znaci bass trapovi i ostale lokacije , konoplja sa FRK daje finu, tek neznatnu refleksiju highs/hi mids, sto je pozeljno da rezija nebude premrtva, Quote:
generalna logika je dakle, stavljati 734 na RFZ pozicije, u ovakvoj sobi ko mojoj nema smisla (4.7x3.36.2.55), prekratke su distance. osim odotraga, za sto vec imam plan - dat cu napravit 3 Skyline diffuzora 60x60 (12x12 kockica) od drveta. za dubinu max 25cm podrucje rada mu je 688Hz do 3kHz. sto je i najinteresantinje. za ispod toga se brinu trapovi i broadband sa FRK slojem. drvo u pravilu i jest bolje za difuzore, kako kod skyline tako i za 734. medjutim, u vecini studija sa 734, na stropove se obicava metnuti od lakses materijala i plice (tanje). ja sam radio sa stiroporom ,ali moze i lijevani pvc, prozirna plastika itd itd.. mislim da je to prvenstveno zbog dimenzija, troska, a i sigurnosti - ako ti puni, drveni 734 difuzor padne na glavu ima da te nema.:o svakako ostavit cu si prostora za mjenjanje i eksperimentiranje. ostat ce na stropu dovoljno mjesta za , po potrebi i tuned bass trap - centriran oko room noda za visinu, i odotraga za po duzini, i sa strane ako bude trebalo za node od sirine - u tom krajnjem slucaju isao bih tu na onaj winnerov sistem sa sper ili ivericom koja hermeticki zatvara trap. ali bi ih naravio uske sa raznim debljinama, da mi opet rade difuznije. makar on mi je savjetovao za manje sobe (i to "manje" po amer. standardim) bolje je sve rjesavati sa broadband panelima, ako na kraju usfali visokih ond. postane premrtvo, dodati koji FRK sloj na panel ili koji difuzor tu i tamo. ugl. radio jesam tako da je sve promjenjivo, moze se skinut, montirat ponovo, zamijeniti materijal itd.. treba se na sve naviknuti prije nego postavim konacnu varijantu, tako sam radio i kod razmjestaja studijskog namjestaja, sinteva, ergonomije i dosega ruke itd itd.. sve je to spor ali dostizan proces. ![]() |
||
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DIY Vocal booth & Control room?! | Eomsy | Dizajn i konstrukcija studija | 719 | 20-10-2014 09:35 PM |
VOCAL???HITNO | Zid | Audio Produkcija - Tehnike | 11 | 02-09-2005 06:39 AM |