|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Jo? jedan glas za Tonelab, ja imam desktop verziju i zvuk je zaista vrhunski - masan, gitarski, uverljiv. Kada sam kupovao (pre par godina), čitao sam dosta po forumima i ljudi su ga stavljali ispred Pod XT-a, onda sam ih sve isprobao i zaista je bio najbolji. Boss, Digitech i Zoom su stepen ni?e po meni, jer im zvuci deluju vi?e procesirano. Jedino nisam čuo ovu novu seriju Zoom-ova, ali verujem da su samo prepakovali stare algoritme.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Po meni na Tonelab-u ima i previše hi-gain patch-eva i lako je dobiti hi-gain vrteći dugmiće, ali verovatno to samo meni tako zvuči zato što sam te hi-gain sprave i gledao da izbegnem, već me više zanimala što vernija reprodukcija širokog spektra gitarskih zvukova. Verovatno su na VOX-ovom sajtu zbog toga i birali primere koji nisu hi-gain, da bi pokazali kako je dobar za bluz, dzez i sl. gitare, ali to ne znači da nema toga.
Dakle, uslovno: za isključivo hi-gain zvukove Tonelab verovatno nije najbolje rešenje, ali pošto se oni lakše zamaskiraju, nema ni potrebe za nekom hi(gher)-end spravom - imam i Korg AX1500G koji redovno uključimo kad mi neko dođe da malo rokamo, jer gde god pipneš sve pršti (u dobrom smislu). Ako se traži čvršći zvuk i još da bude s pedalama, AX1500G ima zaista fenomenalan odnos mogućnosti-cena, ali verujem da ga tu sad šiša noviji Zoom G7.1 Ko hoće da isproba Tonelab ili Korg, može slobodno da mi se javi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ja sam kupio Tonelab računajući da ću uz njega koristiti još jednu 'masniju' pedalu priključenu na 'insert' ulaz koji sam gore spomenuo. Razmisljao sam cak i o Ubermetal papi, (ko je probao tu turbo hi-gain zvijer zna o cemu pricam) ali vjerujte mi da nije bilo potrebe za tim. Ima sasvim dovoljno hi-gain simulacija koje se ne vide na prvu, slusajući preset patch-eve. Moj lični favoriti su ''UK Modern'' koji je u suštini modelovani Marshall JCM2000 i ''Recto'',simulacija Mesa Boogie Dual Rectifier-a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Boss GT 8,ili Roland VG 88(malo je skuplji od 200-300?)ili najnoviji VG 99(mnogo skuplji od 200-300?)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji procesor? | Solozabal | Computer Hardware | 7 | 10-05-2009 07:05 PM |