|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima!
Rezija u kojoj radim je velicine 15m2 a gluva soba 5m2. Prilicno male prostorije ali to je to.. Gluva soba sluzi isklucivo za snimanje vokala. Majstori koji su radili (bez mog prisustva...) termo-izolovali su prostoriju tako da sto se akustike i gluvoce tice dobio sam samo po 20cm manje od svakog zida. Prostorije sam izlijepio kornetima i postigao sam kakav-takav efekat. Uglavnom, kornete sam nedavno uklonio i sad bih uradio nesto malo kvalitetnije. Inace, gluva soba je gluva koliko i ja, to nema veze sa mozgom... Nista nisu postigli termo-izolacijom naravno. kako da ogluvim gluvu sobu sto vise (reziju i gluvu sobu razdvajaju tapacirana vrata, duplo staklo, zid i termo izolacija ![]() Pomagajte ljudi, ko boga vas molim!
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Nisam siguran da razumijem šta ti želiš od nas!?
![]()
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
da mi kazete kakvu izolaciju da stavim da sto vise "ogluvim" sobu koja je od rezije odvojena samo tankim zidom?
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Ako sam dobro shvatio... tebi su majstori odradili zid sa ispunom od stiropora?!? Klasika...
Najbolje bi ti bilo da srušiš taj zid i napraviš novi... jer će te svaka intervencija koštati isto, a uzeće ti još 20cm dragocjenog prostora... Pa ti vidi...
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dizajn i konstrukcija studija-Sta izbegavati po svaku cenu? | boggy | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 25-08-2008 10:58 AM |
konstrukcija sinta ... | alavuk | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 06-09-2006 07:19 PM |
aran?iranje (konstrukcija) brass sekcije? | makaay | Audio Produkcija - Tehnike | 1 | 01-09-2006 08:15 AM |
konstrukcija za oblaganje studija... drvena ili ... | cobra | Dizajn i konstrukcija studija | 30 | 08-10-2005 07:46 PM |