|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Pazi... imam duboko postovanje prema tome sto Shaban radi... mislim, on ne moze da bude primer kako raditi muziku. Prepun je nepravilnosti, sigurno si na zivim svirkama sa njim primetio da je njegova ritmika samo njemu jasna ![]() Te fenomene i specificnosti koje imamo, a vec su u godinama... stvarno treba sto kvalitetnije ovekovechiti, posto, zaista... sumnjam da ce taj loockasti Shaban uskoro opet da se ponovi, a i to cigansko pevanje lagano izumire, ako vec nije izumrlo... ![]() Sad... sto se samog CD-a tice, mislim da je dobar. Moj sud tu nije bas merodavan, jer sam muzichar i uvek polazim od onog "ja bih ovo ovako, ili onako...", ne iz lose namere, vec... znas i sam... takvi smo... ![]() Generalno mi se disk svidja i drago mi je sto je realizovan, posto smatram da je Shaban ipak deo nase kulturne bastine... ujedno i dokaz koliko je talenat chudna stvar i kako je pravilo da nema pravila... On peva tako kako peva, drugacije ne moze (i ne treba), on je to sto jeste... i mnogo je dobar u tome... A da je klasican matori ganci-mangupchina, jeste i to i to je sigurno i doprinelo tom izrazu u muzici koji on ima... ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 16-12-2006 at 08:14 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() Nas Nishlije najvise dotice pesma br.11, ali sa modifikovanim textom na Srpski... steta sto neznam ceo text ![]() ![]() "jednog jutra oko 7 sati, zakuca mi murija na vrata... .................................. .................................. ...otvori se KP dom kapijo, da izadje ko je odsluzio... .................................. .................................. prodaj majko Golfa dizelasa, da izvadis sina robijasa..."
![]() |
![]() |
#74 |
Pro Member
|
![]()
Slusao sam album i mogu da vam kazem da mi se jako dopao. Aranzmani su super, odabir pesama takodje. Shaban je optpevao extra (kako on zna). Jako kvalitetan album i voleo bih kad bi mogao malo da se progura van nasih granica . Sve pohvale
PoZz |
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Senior Member
|
![]()
Evo prije svega javna zahvala Bitchu na dobroj volji i vremenu ?to mi je poslao album Romano raj.. veliko hvala.
Album sam preslu?ao jednom na brzinu i drugi put detaljnije i u oba slučaja ugodno me iznenadila ozbiljnost aran?mana i svirača tj. velika doza ukusa u sviranju i pristupu pjesmama a ne presviravanje i tamo gdje treba i netreba. ?to se tice samo produkcije ona prati feeling koji se provlači kroz pjesme i mislim da je pogođena atmosfera u kojoj ?aban ima svoje zaslu?eno mjesto kao glavni lik cjele priče. Najvi?e mi se sviđa taj neki nenametljivi ambient koji nisam ba? imao prilike čuti u zadnje vrijeme na ovim na?im biv?im i sada?njim prostorima a s obzirom da u pojedinim pjesmama ima dosta svirke i frekventnih područja instrumenata. Ukupni dojam je po meni na visokom nivou a s obzirom da je to neka prva ozbiljnija referenca kolege Bitcha i s bzirom u kojem roku je urađen album i da je čovjek tek ne?to vi?e nego punoljetan ![]() Ps. moji favoriti su 12 i 16 pjesma. Pozz
![]() |
#76 |
SuperModerator
|
![]()
hvala svima na lepim komentarima
![]() ...a za kraj malo podsecanje sa pocetka thread-a (komentar kolege Max-a) ...... secam se kad smo ja i SHABAN NEUMANN te daleke .. U 87'me SSeLi u Ganc novi mercedes ....... ja kazem " daj mi da vozim " .... a on ..... EQuratz ...... ovo je mecka COMPresor .... GRANDE !!!! ![]() naravno .... dok nas nije uhvatio RADAR !!! Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
SuperModerator
|
![]()
posto me je nekolicina clanova foruma (sto pm sto licno) pitala koji je bio setup na albumu (mic pre, mics, instrumenti) resio sam da to i napisem.
- bubanj - je Yamaha Recording Custom, sa Zildjian cinelama. mic setup je sledeci: kick shure beta 52 ssl g series pre shure beta 91 focusrite red 1 snare sm57 ssl g series pre akg c451 avalon 737 hihat akg c451 focusrite red 1 toms x4 senn MD421 focusrite red 1 overhead akg c451 avalon ad2022 room akg solidtube allen&heath gl pre ride beta 94 allen&heath gl pre room pzm beta 91x2 focusrite red 1 with Manley VariMu (snimano compressed) bass - fender rosco beck i Custom fretless - Manley VoxBox DI input acc git akg c451 avalon 737 akg c414 x2 foc red synths Avalon 747 i ad2022 sax akg solidtube avalon 737 trube akg solidtube avalon 737 cimbalo shure sm57x2 focusrite red 1 akg c414x2 focusrite red 1 kontrabas DPA 4006 focusrite red 1 voiline neumann U87 avalon 737 perc razno u razno el.git. vlatko stefanovski je snimio sve kuci posle je samo islo kroz UA 1176 na farbanje 1:1 kaval neumann u87 focusrite red 1 dpa 4006 focusrite red 1 i to je to |
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Senior Member
|
![]()
Divno!
![]() ![]() ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|