Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-12-2006, 11:08 AM   #1
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Default Re: Test Mikrofonskih Predpojacanja

ja se ne bih slozio....razlike su bar na mojim monitorima velike...nema fajla koji isto zvuci. Snimio sam gitaru iz razloga jer pokriva ceo frekventni spektar. Mozda sam mogao kvalitetniju acc. da nadjem, ali u ovom momentu nije bilo moguce, gitaru je svirao jedan moj kolega koga na forumu maltene svi znate i mnogi ga smatraju za vrhunskog muzicara, ali flasa vina pre svirke cini svoje Naravno da postoje varijacije u sviranju, ali je razdaljina mikrofona od izvora zvuka svakog momenta ista.

Treba uzeti u obzir da je i Sennheiser MKH 800 u pitanju, svako ko poznaje ovaj mik. zna da "hvata" sve i da je strasno osetljiv...zato je osecaj "razdaljine" stalno prisutan...u ovom slucaju moze se oceniti pre koji bolje i losije prenosi prostornost.

U svakom slucaju nisam sujetan i volim da diskutujemo, jer samo tako mozemo svi da naucimo, dosta ljudi je na ovom forumu koji nisu snimali gitaru, dosta ih je koji su profesionalci....bitan je dijalog da bi dosli do 100% korisnih informacija za sve.

Sto se tice testova, ima mojih gresaka, ali sam voljan da ih ispravim...slobodno vreme koristim da bih ljudima na ovaj nacin pomogao koliko mogu(zadnji me je kostao 8 sati rada)...od sada snimam izvor zvuka ili sinus ton,bice odvratnije za usi, ali verovatno merodavnije....

ili jos bolje dajte neki predlog kako da se izvede test ili da prestanem sa testovima skroz?

@ perun

Ukocila me ledja, lezim vec 3 dana i ubise me injekcije...cim se sredim zovem...trebas mi nesto.
Manley is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2006, 11:33 AM   #2
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
Originally Posted by Manley

Sto se tice testova, ima mojih gresaka, ali sam voljan da ih ispravim...slobodno vreme koristim da bih ljudima na ovaj nacin pomogao koliko mogu(zadnji me je kostao 8 sati rada)..

ili jos bolje dajte neki predlog kako da se izvede test ili da prestanem sa testovima skroz?

Mislim da su ti testovi sasvim korektni i dobar si instrument izabrao za test. Razlike su i vise nego ocigledne! Ovo sam vec pisao i prosli put pa je Deki brisao postove (sto mu ne zameram, nadam se da ni on nece zameriti sto nesto ponavljam ).
Snimci su dovoljno dugacki da bi se pazljivim slusanjem moglo zakljuciti koji faktor koliko utice na zvuk (nacin sviranja, razdaljina mikrofona od izvora zvuka itd..) a samim tim i proceniti koji pre amp najbolje radi na danoj postavci! Samo treba pazljivo slusati! Mislim da test uopste nije bezsmislen. Samo nastavi! Mene testovi zanimaju

Quote:
...od sada snimam izvor zvuka ili sinus ton,bice odvratnije za usi, ali verovatno merodavnije....
Mislim da nam sinus ton nece puno toga otkriti....ipak je bitno kako se taj preamp ponasa sa slozenim zvukovima..

Last edited by Color; 14-12-2006 at 11:38 AM.
Color is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2006, 12:11 PM   #3
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Quote:
Originally Posted by Color
Mislim da su ti testovi sasvim korektni i dobar si instrument izabrao za test. Razlike su i vise nego ocigledne! Ovo sam vec pisao i prosli put pa je Deki brisao postove (sto mu ne zameram, nadam se da ni on nece zameriti sto nesto ponavljam ).
Snimci su dovoljno dugacki da bi se pazljivim slusanjem moglo zakljuciti koji faktor koliko utice na zvuk (nacin sviranja, razdaljina mikrofona od izvora zvuka itd..) a samim tim i proceniti koji pre amp najbolje radi na danoj postavci! Samo treba pazljivo slusati! Mislim da test uopste nije bezsmislen. Samo nastavi! Mene testovi zanimaju

Mislim da nam sinus ton nece puno toga otkriti....ipak je bitno kako se taj preamp ponasa sa slozenim zvukovima..
hvala color na podrsci
Old 14-12-2006, 12:56 PM   #4
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Color
Ovo sam vec pisao i prosli put pa je Deki brisao postove
I Deki ce ponovo da da brise i to nemilosrdno i bez upozorenja, samo ako se nastavi da se ide offtopic i sabotira tema

Ti se secas mog misljenja o testu, ali i njega sam obrisao, jer OVO JE TEMA O PRILOZENIM FAJLOVIMA, A NE O TOME KAKO BI TREBALO RADITI TEST!, pa molim da se to ubuduce ima na umu.

Manley je upravo rekao nesto cega sam se pribojavao... "mozda i ne bi trebalo da ista testiram?".

Mislim da niko ne bi imao nista protiv da neko, ukoliko mu se test ne svidja, napravi fajlove i kaze "eto, ovako se testira preamp", ali, totalno van teme o kojoj se diskutuje kritikovati coveka koji je odvojio vreme i trud sa zeljom da doprinese forumu, mislim da stvarno nije na mestu.

Naravno Color da tebi nista ne zameram, samo si bio zgodan da se nadovezem

Dakle, vise ne molim, vec ZAHTEVAM da se drzimo teme, a svaki dalji off-topic ce biti brisan...
ja inace volim off-topic-e i zezanje i posalice, ali, ne tamo gde je neko ulozio svoj trud i vreme.

Nadam se da imate razumevanja i mislim da je potpuno jasno zasto na ovome insistiram... ima dovoljno tema na forumu gde se moze pricati na ovu temu, a i niko i nikome ne brani da otvori temu sa naslovom "Kako testirati preamp".
Old 14-12-2006, 01:32 PM   #5
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Ja mislim da je test potpuno validan jer su razlike izmedju preampa i vise nego ocigledne.
Evo, obecavam da cu dati svoje podrobno misljenje o svakom ponaosob samo da resim problem presecene strujne instalacije u studiju

Kompjuter mi je trenutno na trpezarijskom stolu, pa je malo guzva jer je rucak u toku

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2006, 03:17 PM   #6
davormen
Member

davormen's Avatar

meni se najvise dopao 2... drugo i trece mesto dele 4 i 5... naravno, to je u slucaju kada je gitara sama... u zavisnosti od aranzmana, mogao bih da vidim da se koristi prakticno bilo koji od ovih...

e sad, sto se tice brisanja postova... uopste se ne slazem s tim... nisam video te postove, ali ne verujem da su ljudi nesto vredjali, vec su samo iznosili misljenje... mislim, meni je test validan, ali treba cuti i misljenje ljudi kojima nije... mozda bi bilo bolje da su se ti postovi prebacili u drugu temu, gde bi se diskusija o tome mogla nastaviti, bez da se ova tema time "spamuje"...

http://www.talesofdark.org
http://www.nekropolis.net
davormen is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2006, 06:09 PM   #7
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Nije to bio spam, vec omalovazavanje necijeg rada.
Imati svoje misljenje ne znaci da smes da pogazis nekog drugog, te zbog istog razloga, to nije tema koja bi trebala da se nastavi u novom topicu.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2006, 01:22 AM   #8
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

svaki komentar je dobrodosao...nema ljutnje, ukusi su razliciti i treba ih postovati
Old 15-12-2006, 12:59 PM   #9
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

mislim da je test bez veze i da Manley treba pod hitno da mi posalje sve te preampe, pa cu JA da vam pokazem kako se test radi....... ako ne pobegnem sa foruma

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules