|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() mislim da je nemoguce usporedjivati te vrste glazbe koje su koncipirane totalno drugacije. dnb/hip hop lovis na dobos, sve ostalo elektronsko lovis na kasu/bas. dok kod dnb-a prolazi cimalica na 5u, u technu je to totalno nezamislivo (pricam u svoje ime naravno). mislim da je to na sto ti aludiras totalno neposteno prema tech/house/trance glazbenicima. isto bi bilo da usporedjujes slasha ili satrianija i gitaristu od toola. sustina instrumenta je ista, ali meni osobno puno bolji tool od bilo kojeg nadprosjecno dobrog rockera. ima takvih primjera milion. osono kada miksam pokusavam miks spojiti u jednu cijelinu, tj pocinje na 00 i zavrsava na 74 minuti bez i jednog grubog prijelaza. naravno da nakon nijednog preslusanog miksa nisam 100% zadovoljan, ali u stvari u klubu bi glasnoca zvuka i slusateljevo nepoznavanje ploce i repertoara taj miks njemu napravio savrseno umiksanim. e, jos nest. sta kazete na incubusovog dj-a? meni je lik prejeben. nije los ni tip iz limp bizkita, ali ovaj prvi je tata! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=0CqF07ijFds
prva stvar sto sam otvorio od majstor-majstor majk. nemogu vjerovati da lik umiksava rage againste! impresivno! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
adam freeland je isto to uradio u jednom mixu ... samo da dodam , charles siegling iz technasia-e me je uverio da itekako mozes da se igras i sa tehnom ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Da, ali pitanje je koliko tehno publika dugo to moze da podnese. Bas na clarku je dosta ljudi u hajpu prvih 45min - sat, i onda pocnu da se zale. ![]() Bar je tako bilo na setu kad sam ga slusao. Meni je bio osvjezenje u moru bezbojnih dj-a u technu. Last edited by Rhino; 09-12-2006 at 01:40 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
pa evo charles siegling prvi , nisam stigao do kraja da ga odslusam morao sam da trpam opremu i da se vrnem kuci ali mi je drzao paznju svo vreme dok sam bio prisutan , ostatak ekipe koje znam i koje ne znam kazu da je bilo mega , pazi ovde u srbiji mnogo ljudi je neobavesteno ( kao i bilo gde ) o nekom dj-u , ja znam sta mogu da ocekujem od bilo kog dj-a npr. za exit (jeff mills i dave clarke npr.) , dosta ljudi kad radim me pita jel znas da mixas(skrecujes) , jel moze neki minimal ... pa nije tehno samo minimal ... a misle na hard ili sta ja znam koji tehno ...
a sto se tice dave clarke-a jel si slusao electroboogie mixeve ? pogotovu prvi ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Psiho
|
![]()
Mislim da su ovi koncepti neusporedivi. Dapache... vidim ne 2 nego (barem) 3 kategorije DJ-a.
1) Tehnichki orjentirani DJ-i (alla Dave Clark) koi (IMO) prezentiraju iskljuchivo vlastito umjeche dok je glazba na zadnjem mjestu. Osobno nema mi nicheg goreg od dobre stvari koju zemljak od DJ-a sjebe s "legendarnim" DJM600 flangerom ![]() 2) DJ-i sa repertoarom iz hiperprodukcije. Tipa bolji techno DJ-i koi cca svakih 1-2 minute imaju drugu stvar na gramofonu. Osobno mi se svidja takav pristup, ali zaista rijetki DJ-i to rade bash dobro. Poslushao sam ih stvarno puno i definitivno najvishe me se dojmio Heiko Laux. Mozhda jedini DJ koi zaista svira na 3 gramofona onako kako treba. Petar Dundov je takodjer odlichan DJ iako je poprilichno pomodan i jednom dobro slozhen set svira po godinu dana uz mjestimichna osvjezhenja novijim hitovima. No tehnichki je vrlo, vrlo jak pa je uglavnom bolje poslushati dobar stari set nego aljkavo improviziran. 3) DJ-i koi pushtaju kompleksniju produkciju (stvari od preko 10 minuta) i sviraju setove od 2-3 sata ili vishe. Jedan od najupechatljivijih je Goa Gill. Setovi mu chesto traju i preko 10 sati a pushta sa DAT traka (bez pitch kontrole) i svejedno uspjeva savrsheno pogodit beat. Ovakav set zahtjeva dooooobru pripremu, oznachavanje BPM-a svake stvari i dobro isplaniran build up i step down. Ovakav pristup stavlja glazbu i flow u prvi plan a DJ nastoi ne dolazit do izrazhaja, pogotovo ne efektima, cut-evima na volumen faderu ili slichnim "jeftinim" forama. Osobno mi se ovaj pristup najvishe svidja. Drushtvo ima previshe lazhnih ikona i bez da se DJ-evi trpaju u tu grupu. Na kraju poanta je ljude drzhati u "filmu" shto duzhe a ne iznervirati ih nakon 45 minuta maltretiranja mixera i vinila. Poanta partija je u glazbi a ne u tehniciranju. Naglasak je na atmosferi a ne na karizmi DJ-a. Iako sam nekoliko godina svirao po trance i mjeshanim partijima... nalazim DJ profesiju iznimno precjenjenom a DJ scenu prepunu egocentrichnih likova koi svoja umjecha definiraju zaradjenim iznosom i smatraju sebe centralnom lichnoshchu svakog partija. Definitivno se nisam pronashao u takvom okruzhenju. Zbog degenerativnosti publike i njihovih kriterija chesto dolazi do potpuno promashenog koncepta. Parti je kolektivni event... tu nema mjesta za "centralne" lichnosti. Tome sluzhe koncerti. Malo je umjetnosti u sakechanju tudje glazbe na mixeru. To je zanat a ne umjetnost. Manekeni prezentiraju kreacije ali sami ne sudjeluju u stvaranju... No degenerativne sklonosti (opet) vode u astronomske honorare za egocentrichne hodajuche vjeshalice.
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
slazem se sa tim da je muzika glavna stvar na partiju , a ne dj koji ce da manekenishe nazalost ljudi dolaze na zurke u sto vecem broju zbog dj-a tog i tog zato sto je popularan i sl. a muzika ko je **be samo malo da pumpa zakucava i vrh , da ljudi dolaze zbog muzike odavno bi svi imali publiku makar i 10 stalnih ljudi a da nisu tvoji prijatelji koja bi te pratila negde ... ne znam kako je u hr. ali ovde je minimal (ne tehno vec ne znam sta) sad veliki trend , e sad dolazimo do drugog pojma koji se zove muzicka industrija ...
drndova sam slusao jednom u kpgt-u kad su radili on i samuel l. session znaci covek je razbio , znaci millsova skola cepaj dok ne explodiraju zvucnici , cak je i meni bio heavy jedno vreme (da ne poverujete) , jednom sam slusao aquaviva-u u sava centru (2003-e ja mislim)i razocarao u se coveka doneo FS a pustao radijski latino house ... a taj f langer uh kako sam ga zamrzeo na exitu 03 slam i christian smith ili cak john selway ne da su ga izndrdali kao i d. clash od brian zents-a ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
treba tu još uvrstiti i ljude poput DJ Shadow-a,koji su nešto između..set ili bolje rečeno live act mu traje par sati ali u okviru toga on vrti muziku,skrečuje (umereno-tamo gde treba),trigeruje sampler i jo štošta čovek radi-takvih je npr. malo...mislim možemo polemisati dugo o ovome ali definitivni zaključak je da je većina DJ-a bezveze (manekeni)
![]() |
#19 | |
Psiho
|
![]() Quote:
![]() ![]() Uglavnom... katastrofa od dj-a ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
ali zato christian smith & john selaway - downunder ... primate 31 vrhunski ! kao i ostale stvari ...
menjam nove fosile za ritam masinu ... ![]() xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda" Last edited by alavuk; 11-12-2006 at 10:20 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|