Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-12-2006, 07:05 AM   #1
sille
Member

sille's Avatar

Default Rocktron ili LINE6?

Pregledao sam pod forum i nisam video da se negde spominju ovi procesori,
a sobzirom de su novi ovo bi mogao da bude i info,pa sam resio da otvorim novi tread.
Dakle,

http://www.thomann.de/gb/rocktron_utopia_g100.htm

ili

http://www.thomann.de/gb/line6_floor_pod.htm

cena je i jednog i drugog malo preko 200e(na e-bayu i manje)
planiram da uzmem jedan,ali nemogu da se odlucim koji.
Inace to mi je max budzet.
sille is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2006, 09:07 PM   #2
Rocket Roll
Member

Rocket Roll's Avatar

Default Re: Rocktron ili LINE6?

Oba su relativno nova i još nijedan nisam video kod nas - nadam se da to znači kako imaš neku drugu šemu da ih nabaviš, ne znam šta će ti u radnjama reći. Line 6 je već legendaran, ali je pravljen radi emulacija pojačala - na http://www.line6.com/floorpod/effects.html možeš da vidiš da efekte baš i ne možeš mnogo da menjaš... tj. ne baš mnogo u poređenju sa skupljim Bossovima ili Korgovima. Sistem je više nalik na Rolandova Cube pojačala - odvrneš potenciometar da se efekat blenduje u zvuk koliko ti treba, i to je to. (Nije to ni tako loše, u svakom slučaju, barem je brzo.) O Rocktronu se još ne zna mnogo, osim da nije programabilan preko kompa, znači radi kao skup pedala, tweakuješ dok ti se ne dopadne.

Ako već imaš "malo preko 200 e", možda bi trebao da razmisliš o Korgu AX3000G za 240 e u Sky-ju. Daleko više opcija nego obe pomenute sprave, plus svoj sekvencer, kućište je od metala, efekti ne ustupaju nijednoj drugoj spravi, simulacije pojačala su mu... pa, simulacije pojačala. Sve možeš da tweakuješ do bola preko kompa i ima duplo više efekata od Poda i Utopije.

http://korg.com/gear/info.asp?a_prod_no=AX3000G

"The artist looked at the producer/ The producer sat back/ He said, 'What we have got here/ Is a perfect track/ But we don't have a vocal/ And we don't have a song/ If we could get these things accomplished/ Nothin' else could go wrong'."
Rocket Roll is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2006, 10:15 PM   #3
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Ne znam kako zvuce ova dva druga procesora, ali znam kako zvuci onaj floor pod. Ne zato sto sam ga probao vec zato sto imam toneport ux2, a to je zvucno isto. Zvuci jako dobro.
Mislim da line6 sto se tice simulacije pojacala (jos uvek) nema premca, mada nisam jos probao nista od rocktron-a. Mislim da Dushan S. ima Cameleon, pa ti on moze nesto vise reci o njima.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2006, 12:09 AM   #4
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Reci nam za shta bi koristio procesor:za direktan recording ili za zivu svirku?
Razlika je ogromna!
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2006, 07:14 AM   #5
sille
Member

sille's Avatar

Koristio bih ga samo u kuci(PC).

Gledao sam ranije onog Korga,nije mi bas nesto.
Po onome sto sam skinuo sa neta(mp3) najbolje mi zvuci

Rocktron(jaci modeli)
TonelabSe
Boss GT-8 (GT-6)
Line 6
Vamp
..........

Izgleda da Rocktron neradi sa Asio drv.
sille is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2006, 05:00 PM   #6
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Originally Posted by sille
Koristio bih ga samo u kuci(PC).

Gledao sam ranije onog Korga,nije mi bas nesto.
Po onome sto sam skinuo sa neta(mp3) najbolje mi zvuci

Rocktron(jaci modeli)
TonelabSe
Boss GT-8 (GT-6)
Line 6
Vamp
..........

Izgleda da Rocktron neradi sa Asio drv.
Ako je samo za kucu i PC kupuj slobondno Line6 Toneport,veruj mi necesh se razocharati.Imash UX1 za 120 eura i UX2 za 180.Ovo je sigurno bestbay
sprava koja trenutno postoji.Boss Gt8 je oko 450 eura tako da probija tvoj budzet a po meni ima loshiji zvuk od Line6 simulacija.Pogledaj po netu Toneport,on isto radi(ima isti zvuk) kao PODxt samo sa manje simulacija pojachala.Ima 18 pojachala ali se moze dogradjivati softwerski shto mu je veliki plus.
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 12:42 PM   #7
liman021
Senior Member

pozdrav imam jedno pitanje za vas korisnike line 6 modela. nameravam da uzmem jedan od modela koji imaju podrsku kao efekti za za vst sintove.bio sam na njihovom sajtu i sprava koja mi zavrsava posao je toneport.prilikom kupovine toneporta da li se dobijaju vec neki efekti pojacala i da li se vec u startu mogu koristiti kao vst efekti.postoje 2 paketa za toneport i unjima se ne nalaze samo simulacije pojacala vec i simulacije preampa tipa neve amek api.bacite neki post ako vas ne mrzi u vezi tih preampa ako ih koristite posto nisam cuo nikakvu recenziju u vezi njih...zahvaljujem(dobrodosla misljenja i u vezi pojacala naravno)
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2006, 09:45 PM   #8
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Kada uzmes Toneport ti dobijes osnovni paket softvera (Gearbox) u kojem imash simulacije 18 git.pojacala, 5 bas pojacala, sest preampa za glas, 24 simulacije git. kabineta, 5 simulacija bas kabineta i neznam kolko pedala (efekata itd.). E, sad to ne moze da radi kao vst jer ti treba licencni kljuc da bi ga aktivirao kao VST, a to kosta oko 200 dolara . Tako da te na kraju sve to djumle sa toneportom kosta blizu 400 dolara. Po meni se to ne isplati jer tu ne dobijas nista novo vec postojeci paket samo otkljucavas da radi kao VST. Bolja bi opcija bila da se dokupi za nekih stotinak dolara dodatni paket koji u sebi ima jos brdo dodatnih simulacija pojacala i efekata i time prosiri paleta zvukova na toneportu. A sta smeta snimati bez reampinga, *ebo ih VST, snimas brate kao pravo ozvuceno pojacalo u studiju, i da te vidi bog.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2006, 12:05 PM   #9
liman021
Senior Member

podrska za vst je prilicno bitna stvar.ova spravica ima preampe ssl ,neve 1073 itd...ako su to dobre simulacije preampa staviti ih na kanale u cubase-u.preamp neve 1073 na kanal sa eq-uom i kompresorom.u tome i jeste fora.postoje vec dovoljno dobri eq i kompresori native i dsp.jedino jos fali dobar preamp da potera zvuk.ako su ovo dobri preampi... znaci kompletna simulacija hardwera(sve komponente prisutne)...u efekt opcijama nalaze se la2a,roland space echo,kompresori ,flengeri chorusi,tape efekt i jos podosta raznih divota...ovo bi mozda mogla da bude direktna konkurencija uadu iz prostog razloga sto su to sve simulacije hardwera kao i kod uada samo sa mnogo vise opcija
liman021 is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2006, 03:46 AM   #10
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by sille
Pregledao sam pod forum i nisam video da se negde spominju ovi procesori,
a sobzirom de su novi ovo bi mogao da bude i info,pa sam resio da otvorim novi tread.
Dakle,

http://www.thomann.de/gb/rocktron_utopia_g100.htm

ili

http://www.thomann.de/gb/line6_floor_pod.htm

cena je i jednog i drugog malo preko 200e(na e-bayu i manje)
planiram da uzmem jedan,ali nemogu da se odlucim koji.
Inace to mi je max budzet.
U utopia rocktronu treba da je isti software i DSP koji je i u Cameleonu 2000 koji ja imam, bar je takva priča. To ti je 4 uslovno "modela" pojačala. Ja Cameleon sad koristim kao glavnu spravu za live i za to je dobra, ali ne bih snimao sa njom direkt, iako je bolja od nekih drugih sprava, mislim da bi ti čak i Vamp2 bolje radio od toga za po kući u komp.
Korg se isto nije ne?to proslavio simulacijama.
Line 6 XT sam samo slu?ao i probao, posedujem samo stari POD i on mi je kul za ubosti direktno, i dosta sam ga snimao ?to sebi ?to drugima. Znači korektno.
Elem moje viđenje stvari:
Ako snima? samo kući i SIGURAN si da nigde ne bi nosio: Ili Guitar Port ili Toneport ako misli? da bi ti koristila komplet kartica sa mikrofosnkim preampom.
Ako misli? da bi nosio negde a ne treba ti najbolja moguća sprava;Vamp 2 jer radi sasvim korektno a prejeftin je
Ako bi nosio a ima? dovoljno kinte, POD XT je za sada i dalje najbolji, ali 300 evra u poređenju sa Vamp-om nije malo. Razmisli koliko ti dobar rezultat realno treba i probaj neku Line6 spravu i probaj Vamp2

To ti je to.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules