|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Nikakvo zujanje ne moze biti i nije "prirodna pojava".
Ako ti zuji (Bogi oprosti laiku ![]() To da ti utisan pream hvata signal je normalna pojava, a zasto, to ce ti neko vec strucniji objasniti... Ja sam imao jednu tako debilnu epizodu sa mojim bas pojacalom. Kupim ti ja Gallien Krueger top i dam ja strasne pare u to vreme (98.) za njega. Pojacalo ubija kako radi (i dan danas ![]() Par dana kasnije, javi mi se takvo zujanje da se userem!!! Okreci utikac, drmaj pojacalo, menjaj kabl, bateriju u basu, stoj na jednoj nozi i drzi se za nos.... Nista!!! Zuji, pa zuji! Zovnem ja prijatelja da pogleda, a ladan znoj me obliva i vec zamisljam sta cu sve da radim tipu koji mi je uvalio skart robu... ![]() Drugar gleda, kaze: "Ovo je napravljeno da padne sa 3. sprata i nista da mu ne bude.." Izgubismo mi tu dosta vremena kad ce on: "A jesi probao ti njega da gurnes u drugi utikac?" ZAMISLI?!?!?! Ukljucimo mi u drugi utikac, tajac! Nema zujanja, nema nicega, a radi. Ladno se slomio onaj pipak za uzemljenje u samom utikacu i pojacalo zujalo. Mozda i ti treba da promenis utikac? ![]()
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ako je neko probao RNP, kako bi ga mogao opisati po karakteru?
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Brate mozda si u pravu!Zato sto sam jednom prilikom,uboo jedan kabli za struju i ustanovio da mi se javilo veliko zujanje,pojma nemam...Ah...promenicu utikac mozda bude poboljsanja,promenicu i strujni kabli...a ako ne bude onda j****m li ga sta da mu radim EDIT: Ajd sad!Nasao sam neka podesavnja pozadi za koja stvarno ne znam sta znace,mozda ima veze sa tim,ovako: Voltage Selector Switcher: opcije izmedju 220-240 V / 50Hz i 100-120 V/60HZ sta odabrati od ta dva???? I pored toga neko dugme koje se odvrce i zavrce a ispod njega je nacrtana obrnuta antena,kapiram da je to uzmeljenje sta s tim? Jos jedno pitanje ![]() Inace ovo je sprava,samo sam ovaj link nasao pa ko hoce nek pogleda http://www.gbaudio.co.uk/data/promike.htm Pozdrav Last edited by Jan; 03-12-2006 at 04:54 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Hoce monitor da izazove smetnje itekako kod opreme!
Pogotovo, ako je CRT monitor. Nasa struja je 220V i 50 Hz, tako da nikako ne prebacujes na americko/englesku varijantu od 110V. Probaj da mu promenis lokaciju i probaj da ti bude na istom strujnom vodu kao i kompjuter. Nisi rekao koju zvucnu koristis i da li ti zuji i kada iskopcas preamp ili ne? Pokusaj, ako to ne upali, kontaktiraj Bogija, pa mu objasni.
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Last edited by Jan; 03-12-2006 at 06:12 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member