|
Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente) |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
dva različita mono zvuka NIKAKO NE MOGU DA BUDU u kontrafazi...bar ne stalno, tj, zanemrljivo objasni mi ?ta znači fazno ?iriti (recimo dvije različite mono gitare)?? |
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]()
Fazni pomeraj ili fazna razlika dva signnala bi trebalo da oznacava vremensku razliku u odnosima pocetaka ta dva signala. Iliti kasnjenje jednog signala u odnosu na drugi. Nije li to stereo slika?
Quote:
http://mikroelektronika.elfak.ni.ac.yu/PDFfiles/AC.pdf
"Tehnologije u razvoju zahtevaju zone bezakonja." Last edited by nESbo; 30-11-2006 at 10:55 AM. |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
i još nešto: da bi se poništile (tj. da bi ovaj efekat ikako smetao ovom snimku) ovo bi trebalo da se sluša MONO, što ja ne uzimam kao opciju (naravno, za TV pravim drugačiji mix, MONO, svjestan sam ovih zamki) Last edited by bassystem; 30-11-2006 at 12:10 PM. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Evo ovako ..... uzmi ta dva tejka gitare .... panuj 100 % levo i desno ..... posalji na grupu , na grupu stavi waves s1 ili bilo sta slicno , rasiri ..... slusaj razliku , i pogledaj na fazometru ....
Pomenuo sam gore da ne ulaze u totalnu kontrafazu ( da se poniste ) ali ulaze u domen kontra faze ( pogledaj na analizeru ) i neosporivo se cuju " izvan " zvucnika .... Dosta je lako pogresno shvatiti kad se pise na netu .... ako te ne mrzi zvrcni ili dodji , pa cu ti pokazati na licinom mestu ![]() Pozdrav Last edited by Max; 30-11-2006 at 12:18 PM. |
![]() |
![]() |
#5 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
pa u tom slučaju da....ali ne znam za?to ovo spominje?, kad ja to nisam uradio...ja sam samo gitare (dvije mono git) razvukao malo lijevo i desno....nikakvo vje?tačko ?irenje nisam primijenio, i kad ih slu?am solo (obje zajedno, sa svojim panoramama) , one ni u jednm trenutku ne ulaze u kontru... izvini, ali to mi liči kao da mi ka?e?, "malo ti distorzira snimak"...ja ka?em da se kod mene čuje dobro, a ti ka?e?, "pa stavi distorziju na master pa će? da čuje?"...ne shvatam tvoju poentu...kao, gitare bi mogle da uđu u kontrafazu kad bi ih skroz ra?irio i stavio plagin koji ih ?iri u fazama?? pa naravno da bi, ja sam toga svjesan i namjerno ih ne ?irim na taj način. BITNO JE DA NISU U KONTRAFAZI U OVOM SNIMKU... |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Mason
|
![]() Quote:
A cini mi se da Max pricha o situaciji sa jednim rifom, jedanput sviranim... da se on duplira, pomera, fazno shiri, da bi se dobio npr. stereo riff, nesto poput onog iz prve priche... Mislio sam da mi je to jasna tema, a sad, pored vas dvojice, ni ja ne razumem o chemu se radi... ![]() A sto se tice faznog shirenja, npr. S-1 imagerom... naravno da dolazi do raspada kada se pretera... po meni je do lepa, ali opasna alatka. Cesto ga koristim za npr. padove... da bi ih isterao iz centra a razbacao po stranama, ali kad sa njim radim, uvek ispod njega drzim Elemental Audio IXL analyzer, bas da bih video sta se desava i koliko mogu da idem, a i proveravam u mono... pa naravno da ce da napravi haos, ako raspalis po njemu kao Oggy po svojoj novoj akusticnoj gitari ![]() Cini mi se da se vi ne razumete, a da ste sjebali i mene, koji sam mislio da razumem ![]() ![]()
![]() |
#7 | ||
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Quote:
Evo, jo? jednom prilika da ka?e na ?ta je mislio... |
||
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
![]() Quote:
DaBear nije bilo zlonamerno (nisam hteo da te nesto nerviram) ,ali o Van Goghu nemam neko misljenje .Znam da je glupo da komentarishem o albumu koji nisam preslusao(pa ni necu) ali mi je dovoljno bilo da cujem i vidim ovo sto pustaju na mtv adria (ono sa perjem) ![]() Hehe pa nasminkani su kao devojcice i ne znam za London ali ovde se klinke(verujem i starije) loze na pevaca .I cini mi se kako se nekim bendovima popravlja produkcija da se ulenje i da im se cini kako je to dovoljno . |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Mason
|
![]() Quote:
Taj novi album mi se ne svidja sa druge strane i za mene mnogo vaznije strane, nego sto je to mix... Po meni, CD nema jaku pesmu, sto sam ja od njih ocekivao! Van Gogh je meni jedan od ne vise od 5 omiljenih bandova, ako gledamo samo trenutno aktivne bandove, da ne lupim, ali... VRLO VISOKO. Djuleta cesto optuzuju da krade kao svraka i ja neznam sta je od tih prica tacno, a sta ne, ali... i ja da umem da onako "kradem" i ja bih "krao". Nazalost... i mene, dugogodisnjeg obozavaoca grupe Van Gogh, je poslednji album razocharao... fale "samo" te dve dve pesme na disku, koje bi grupi vratile staru tezinu, koju je grupa imala... Ko je voleo album "Strast" i album "Hodi", zna o chemu pricam... Izvinjavam se na Off-topicu, posto ovo nema veze sa fazama, ali... eto ... ima sa nekim drugim fazama... ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 01-12-2006 at 02:07 AM. |
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |