|
|||||||
| Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente) |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#101 |
|
Banned
|
manje-više, funk se ipak pominje i tu i tamo...
|
|
|
|
|
#102 |
|
Pro Member
|
Cvrsto stojim iza izjave sto ne znaci da ne volim otici na tech-party i bio sam ih na 10000 i volim otkaciti uz gou, volim taj ritam, volim taj beat koji bukvalno "zvace"
ali samo se trudim da budem realan. Ali ako posmatramo samo muziku 20-21 vijeka onda mozemo pricati o svim ovim vrstama "muzike".Kako da to objasnim: recimo da imas curu u koju si jako zaljubljen i koja ti je najljepsa na svijetu ali znas da ipak tamo negdje postoji jedna Angelina Jolie kojoj tvoja riba nije ni do koljena Keep it real! osvrt na cinjenicu da je ovo forum i da je ovo moje licno misljenje na koje imam pravo. ne potcjenjujem niciji rad, nasuprot cijenim jako svako licno izrazavanje i svaki kreativni momenat svakoga. jer to nam ne mogu oduzeti, na to mozemo samo zaboraviti. Pozdrav! |
|
|
|
|
#103 | |
|
Pro Member
|
Quote:
hocu da kazem da, ako ''znash da ipak'', onda ne mislish da je tvoja devojka najlepsha...uh..bug..
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
bitno da smo shvatili ?ta je htio da ka?e
|
|
|
|
|
#105 |
|
Pro Member
|
ma naravno, ja to onako - usput, iz zezanja..zaboravite i nastavite sa diskusijom
|
|
|
|
|
#106 | ||
|
Pro Member
|
Quote:
![]() Samo sam izneo utiske, čak ni nisu u pitanju utisci stečeni isključivo na osnovu onoga ?to su ljudi pisali na ovoj temi. Ja sam sva?tojed ?to se tiče muzike, tako da definitivno nemam predubeđenja, vi?e glasno razmi?ljam o tome ?ta vidim na drugima. Quote:
Ako priča? manje bukvalno, e onda opet postoje kulturolo?ke razlike, pa neki daju prednost ritmu, neki melodiji, a neki harmoniji. istok je harmonski tanji a melodijski daleko bogatiji od nas na primer.
|
|
|
#107 | |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
Quote:
![]() a ovo za harmoniju, melodiju i ritam nisam ja rekao, čak se s time nebih ni složio...može da postoji rubato muzika, kao i sam ritam....po meni je sve to muzika...to je valjda balthazaar rekao, pa neka on malo pojasni Last edited by bassystem; 20-11-2006 at 01:47 AM. |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Pro Member
|
Ma samo sam quote-ovao Balthazara, nisam napisao ime
I ne znam ?to bih se ljutio? Nego nisam skapirao kako si se nadovezao
|
|
#109 |
|
Stara Rumski Elita 2003.
|
pa jes....ja znam da budem nesistematičan
|
|
|
|
|
#110 |
|
Banned
|
pa ja samo hoću da kažem da su ritam, melodija i harmonija esencijalni elementi muzike i da zavise jedan od drugog maksimalno.Medjutim, ritam ima odedjenu prednost jer može da postoji sam, bez harmonije i melodije.Melodija ne bi postojala da nema ritma...I moj komentar se ticao plemenskih ritmova, kojim sam ja, uzgred receno, fasciniran, ali ih je tesko nazvati muzikom u punom smislu rijeci, naravno, postoji plemenska muzika, ali to je opet kombinacija ritmova, glasova i melodicnih udaraljki.Iako ritam čini možda i najbitniju osnovu muzike, sam po sebi nije muzika.Isto kao što kafa u kesi, nije ona kafa koju mi pijemo, dakle kafa kao piće.Taj prah u kesici čini to piće, ali bez vode(ili sećera, neko pije gorču:=) nije napitak "kafa"...eto da li sam sad pojasnio...e baltazare,filozofe stari
Last edited by balthazaar; 20-11-2006 at 12:02 PM. |
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|