Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Elektronske Muzike

Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca:

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-11-2006, 11:07 PM   #71
strasni zmaj
Member

strasni zmaj's Avatar

Default Re: rumski elektronska kompilacija

Quote:
Originally Posted by Nocni
Zamp se brine samo za naplatu autorskih prava, a zastita autorskog djela je na http://www.dziv.hr
brinu se za naplatu, obracun i isplatu autorskih prava i honorara. pravno zastupaju autore, bla bla... jednom sam prilikom trazio formulare za prijavu autorskog djela. mislim da nije naodmet i o toj opciji razmisliti ili barem pitati nekoga ko je dublje u showbussinessu kako to sve skupa sljaka i dali je ok.

http://www.hgu.hr/ ima tih udruga koliko hoces. kod nas je cak krenula nekakva dj unija. katastrofalna ideja. mislim da nema vise nista od toga
strasni zmaj is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2006, 11:11 PM   #72
strasni zmaj
Member

strasni zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy
Nismo imali neke preterane zahteve po pitanju zastite autorskih prava,... i koliko vidim, jos uvek ne postoji registrovana advokatska kancelarija u Srbiji koja se bavi zastitom autorskih prava registrovanih kod Creative Commons.
U Hrvatskoj i Sloveniji postoje... barem pise da ih ima.

Sadrzaj BoZo Audio Test-a je video i audio materijal. Audio deo je generisan softverski, bajt po bajt je upisivan u .wav, pa je tome "prilepljen" video sa titlovima za frekvencije za olaksano citanje sa neke vece udaljenosti (kada se proverava akustika na ovaj nacin onda se mora setati po sobi, jer je "instrument" za merenje slusaocevo uvo)

Autor talasnog oblika koji je sadrzaj naseg testa je Julius von Hann, austrijski meteorolog, ili preciznije, on je autor "prozorske funkcije" a samim tim i korespodentnog wavelet-a koga smo mi veoma preciznim racunanjem i kvantizacijom na 16bita formirali kao wav test, sa video titlom za tekuce frekvencije.

Creative Commons je izabran najvise zato sto je registracija veoma jednostavna i nikome nista nismo placali, a u vise zemalja postoje kancelarije koje se bave zastitom autorskih prava, zasticenih na ovaj nacin...

Eto, nadam se da sam malo pomogao.

pozdrav

bogi
moram priznati da mi bas nista nije jasno o ovome sto si napisao... vrebam dalje iz kuta.
Old 13-11-2006, 11:22 PM   #73
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by strasni zmaj
.........vrebam dalje iz kuta.

Necu siriti sad pricu da ne kvarim thread o kompilaciji... "nesto" smo napravili sto ima audio i video u sebi, sluzi za nalazenje problematicnih frekvencija u akustici, dali ga da se besplatno dovlaci sa interneta (takvi test-cd-ovi se kupuju inace, kao i svaki drugi muzicki cd). Poenta za ovaj thread je da smo mu "nalepili" Creative Commons Attribution License

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2006, 08:27 PM   #74
Nocni
Member

Nocni's Avatar

Quote:
Originally Posted by strasni zmaj
brinu se za naplatu, obracun i isplatu autorskih prava i honorara. pravno zastupaju autore, bla bla... jednom sam prilikom trazio formulare za prijavu autorskog djela. mislim da nije naodmet i o toj opciji razmisliti ili barem pitati nekoga ko je dublje u showbussinessu kako to sve skupa sljaka i dali je ok.
http://www.hgu.hr/ ima tih udruga koliko hoces. kod nas je cak krenula nekakva dj unija. katastrofalna ideja. mislim da nema vise nista od toga
Punomoc ZAMP-u http://www.zamp.hr/autori/rtf/punomocBlank.rtf
Prijava djela: http://www.zamp.hr/autori/pdf/prijava_djelaBlank1_H.pdf

Prije 5-6 godina potpisao sam punomoc ZAMP-u. Kad sam ih pitao da li prijava djela, automatski znaci i njegovu zastitu, rekli su da stite samo prava izvedbe (javne priredbe, radio, tv itd.) i mehanicke reprodukcije (snimanje, umnozavanje) djela.

Za zastitu npr. u smislu zastite od plagiranja, rekose da je nadlezan Drzavni zavod za intelektualno vlasnistvo. Ne vjerujem da se u medjuvremenu ista promjenilo. Svejedno, na straznjoj strani "Prijave djela" uvijek ispisem sve note i cijeli tekst, nek' se nadje.

HGU ne pokriva autore vec izvodjace - svirace.
Pozdrav
Old 14-11-2006, 10:00 PM   #75
strasni zmaj
Member

strasni zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nocni
Punomoc ZAMP-u http://www.zamp.hr/autori/rtf/punomocBlank.rtf
Prijava djela: http://www.zamp.hr/autori/pdf/prijava_djelaBlank1_H.pdf

Prije 5-6 godina potpisao sam punomoc ZAMP-u. Kad sam ih pitao da li prijava djela, automatski znaci i njegovu zastitu, rekli su da stite samo prava izvedbe (javne priredbe, radio, tv itd.) i mehanicke reprodukcije (snimanje, umnozavanje) djela.

Za zastitu npr. u smislu zastite od plagiranja, rekose da je nadlezan Drzavni zavod za intelektualno vlasnistvo. Ne vjerujem da se u medjuvremenu ista promjenilo. Svejedno, na straznjoj strani "Prijave djela" uvijek ispisem sve note i cijeli tekst, nek' se nadje.

HGU ne pokriva autore vec izvodjace - svirace.
Pozdrav
ma imam ja njihove formulare doma. nikada nisam ispunio jer zapravo mi nema ni smisla buduci da pucam na klubsku scenu...

...rekla mi je teta iz zampa da je jedini nacin da zastitim svoje stvari
taj (pazi ovo) da si posaljem sprzenu stvar postom na svoju adresu. u slucaju spora dokazao bi postanskim pecatom da je stvar nastala tada i tada i da je moja. sta je najjace poslao sam si je!!! koji telac!
Old 14-11-2006, 10:13 PM   #76
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

neko je o tome nesto pricao davno tj letos , i bese ne sme da se otvara koverta ???

elem kad ce te propozicije ? :]]]

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2006, 01:14 PM   #77
symbiont
Junior Member

symbiont's Avatar

ja radim neke stvarke pa bih volio poslati kad se ovo pokrene mozda ima nesto da vrijedi znaci ako ima nesto od ovoga dajte neku obavijest gdje da se salju radovi.imam sve od house do schranza
symbiont is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2006, 01:33 PM   #78
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by symbiont
ja radim neke stvarke pa bih volio poslati kad se ovo pokrene mozda ima nesto da vrijedi znaci ako ima nesto od ovoga dajte neku obavijest gdje da se salju radovi.imam sve od house do schranza
kao sto sam rekao na chatu, nemam nameru da odustajem, samo sto ne zavise trenutno sve stvari od mene.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2006, 01:37 PM   #79
symbiont
Junior Member

symbiont's Avatar

ja sam na raspolaganju
symbiont is offline   Reply With Quote
Old 26-11-2006, 11:15 AM   #80
zoolander
Senior Member

zoolander's Avatar

Jo? ni?ta konkretnoga,a?Dal se opće bude realiziralo kaj od svega?
zoolander is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules