Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dragan Ivanović

Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente)

Thread Tools Display Modes
Old 15-11-2006, 03:35 PM   #71
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: "moderna muzika" i muzika za pare

a da ne pocinjem pricu o "apstrakcji"....
balthazaar is offline  
Old 15-11-2006, 03:50 PM   #72
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Quote:
Originally Posted by nESbo
Isprva su mi se svidele melodije, SF tematika i ritam koji mi nije dozvoljavao da sedim mirno. Godinama sam sedeo za kompjuterom, programirao i slusao gou dok radim. Interesantno je kako ta muzika utice na rad mozga. Bez ikakve droge i slicnih gluposti pogled na svet mi se promenio kad sam video da najzad postoji jos neko ko razmislja kao ja (znate kako izgleda to klinacko otkrovenje). SF, cyberpunk, inteligencija, apstrakcija, psihodelija, i sve to spakovano u paket elektronske muzike. Nije bitna produkcija, nije bitna slava, nije bitan dinar. Sloboda uma! Osloboditi svoj um i svoje telo. Inicijacija.

Da bi oslobodio svoj um i tijelo, oni vjerovatno prije toga moraju biti zarobljeni? Ja nikad nisam osjećao da su mi um i tijelo zarobljeni, pa vjerovatno zbog toga i ne mogu da shvatim ?ta vi u toj muzici vidite...
bassystem is offline  
Old 15-11-2006, 04:32 PM   #73
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Quote:
Originally Posted by yoloko
u vreme kada sam slusao gou, na nijednoj zurci se nisam drogirao kao ni prijatelji sa kojima sam bio,

apsolutno ti nije potrebna droga da bi skapirao tu muziku,
samo se prepustish

evo da bi znali o cemu se radi postovao sam privjuove

nekoliko legendarnih stvari, koje su svakako obelezile ovaj pravac
ok, evo čuo sam i ima stvari koje bolje zvuče (halucinogen...) ali jasno mi je da je ovo du?u dalo za tripovanje i raspirivanje tinejd?erskog sna o nekim apstraktnim, vi?im vrijednostima i kosmičkim energijama itd...svaka čast, super atmosvera za dru?enje i vjerovanje u plur, ali kad čujem ovaj smije?ni HH, visoku nogu i pretenciozne sintove jedina asocijecija mi je humor...?ao mi je
bassystem is offline  
Old 15-11-2006, 04:54 PM   #74
yoloko
Member

Quote:
ali jasno mi je da je ovo du?u dalo za tripovanje i raspirivanje tinejd?erskog sna o nekim apstraktnim, vi?im vrijednostima i kosmičkim energijama itd...
jeste, muzika nosi cistu energiju, a naravno ima tu i te slobode uma, teznje ka vishem, itd.

u stvari koja muzika ne tezi ka tome, lepoti, spontanosti, sebi,
pokusahju da se prenese svet iznad cula;
odvaljivanju od laznog sebe tj. uma ? (jbg. morao sam)

Quote:
svaka čast, super atmosvera za dru?enje i vjerovanje u plur, ali kad čujem ovaj smije?ni HH, visoku nogu i pretenciozne sintove jedina asocijecija mi je humor...?ao mi je
jeste i meni je ponekad zesce smesna i pretenciozna
yoloko is offline  
Old 16-11-2006, 03:40 PM   #75
cAAc
Banned

Uf bre citanje ovog topika je u najmanju ruku psihodelicno ,a kad smo vec kod psihodelije i tome slicnih stvari imam da kazem nesto .Stvar o kojoj bih rekao nesto je produkcija psy stvari koja je po meni jedna od najnaprednijih(ne i najbolja jer produkcija je isto pored kvaliteta zvuka i stvar licnog ukusa)A sto se muzike uopste tice (sad se ponavljam mada prvi put iznosim svoje misljenje na ovom forumu) je besmisleno raspravljati jer svako od nas trazi nesto sto njemu odgovara bila to emocija ,energija ,poruka ili bilo sta drugo .Nekom je bitno samo da svira nesto u pozadini ,a neko bi radije obratio paznju na sise i pedu devojke sto peva nego na njenu kompoziciju .Stvarno mislim i da ne treba optuzivati druge za njihov muzicki neukus jer to moze tako u nedogled i stvarno ne razbijam glavu o tome ko je tu u pravu .Mozda rasprava izmedju samih stvaralaca muzike i moze da ima nekog smisla (mada je ja ne opravdam) jer bi svako zeleo da se njegova muzika bolje prodaje .
cAAc is offline  
Old 16-11-2006, 10:43 PM   #76
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

hm...naravno, o ukusima se ne raspravlja, ali svi mo?emo da ka?emo da li neki kick zvuči dobro, jako, energično, tanko ili smije?no. Mo?emo da govorimo o tome da li neki ritam ima ili nema groove. Da li neki sklop harmonija u sprezi sa temom zvuči dobro, interesantno, dosadno, već čuno ili smije?no. Da li neki sint pravi interesantnu atmosveru ili je razbija..zato je ovo muzički forum

i ne znam u kom smislu misli? da je psy produkcija najnaprednija? u bpm? u količini simultanih sintova?

ja sam prvi za sise i dupeta, ali ovdje pričamo o muzici...ili o ideologiji?? mislim da se upravo tu dosta nas razilazi. Ja ovdje ?elim da pričam o muzici...dok slu?am pat metheny-a nije mi bitno koju garderobu nosim, i da li sam se naduvao (hipi) ili da li nosim crno i imam smije?nu frizuru (dark, punk) ili dok skačem uz roni size-a nije mi bitno da li imam ispijen izgled sa tamnim naočarima i da li sam ponio ekstazi...ili majcu D-G i slu?am narodnjake....

jer mislim da je veliki problem to ?to dosta ljudi slu?a određenu muziku samo zato ?to im to slu?aju drugovi (patetično) ili da bi time imali neki stav (ni to mi nije mnogo bolje), kao, ja sam urban i idem na tehno, mrzim narodnjake nisam seljak, ili idem na narodnjake jer sam iskren, a ne kao gomila mojih drugova koji idu na tehno a kući slu?aju narodnjake...ili ovi ?to slu?aju jazz misle da su kul........ili napredan sam jer slu?am modernu muziku (nekada je to bio rock, pa punk, pa .......goa, pa dnb.....)

Promjene su dobre i po?eljne, ali ne po cijenu da se bude u stadu...dakle volim kad čujem da neko slu?a goa zato jer mu se to sviđa, ali morate priznati da ima dosta ljudi koji su to slu?ali jer je u jednom momentu to bilo moderno i fensi...kao i tehno, kao i narodnjaci....to me u?asava....jer poznajem ljude koji su slu?ali prvo tehno, pa narodnjake i u tim momentima se kleli da mrze ovu drugu muz. i tako redom...isto kao ?to mi je u?asno da neko slu?a ne?to ?to mu slu?aju drugovi, a lično to i ne voli...to je katastofa...ja sam uvjek slu?ao ?to mi sviđalo (u istom trenutku i ?abana bajramovića i police i art of noise) jer mi je ne?to u tim muzikama bilo interesantno (ili emocija ili energija ili novi zvuci) ali sam u?asno mrzio, recimo modern talking, jer sam mislio (i sad to mislim) da je to odvratan poku?aj da se zaradi neka para, glupe melodije u?asno neinventivna muzika i priglupi tekstovi itd...ili sam mrzio kad neko ka?e "on je stra?an DJ, ima samo novu muziku".....

o tome je ovaj thread....?elio sam da saznam ?ta o tome mislite....i za?to je po vama GOA dobra, "najnaprednija ne i najbolja" muzka, za?to je slu?ate, i da li je i danas slu?ate (vi koji ste je slu?ali dok nije umrla, kako ste rekli)
bassystem is offline  
Old 16-11-2006, 11:42 PM   #77
cAAc
Banned

Naravno da se o tim stvarima moze raspravljati(*svi mo?emo da ka?emo da li neki kick zvuči dobro, jako, energično*) ali se cela prica svela na nesto drugo .Kad sam pomenuo psy kao jednu od najnaprednijih produkcija mislio sam na to da kako jedan od psy producenata napravi korak ispred svi ostali vrlo brzo uhvate taj korak(i ne retko sam umetnik producira svoj rad) ,naravno postoje ostali komercijalni zanrovi tipa sadasnjeg repa ali tu posao koliko sam ja shvatio obavlja par ljudi .Pomenuo si i DnB ali to je toliko sirok pojam tako da o njemu ne mogu da govorim generalno i ako mi je to jedan od drazih zvukova ,naravno tu je i grajmi ali do stvarno dobrih stvari ovog zanra je tesko doci jer su uglavnom izvodjaci neafirmisani klinci i slobodno se moze reci ulicari koji razvaljuju sa zvukom koji meni mnogo prija (jedan od predstavnika je Dizzee Rascal ) .A stada i krda ce uvek biti i to moze da bude simpaticno npr jedno odeljenje su metalci drugo pankeri .Ja npr nisam slusao muziku u osnovnoj skoli ,u srednjoj sve zivo da bi tek pred kraj srednje poceo da stvaram pa da nazovem to muzickim ukusom .I ne bi bio toliki problem to sa stadima i muzikom da nije gudre(stada bi bila mnogo manja i dogadjaju bi prisustvovali pravi ljubitelji tog zvuka).Mnogo veci problem je u gudrama koje ljudi povezuju sa odredjenom vrste muzike de im bukvalno to todje kao neko opravdanje ili ono medju svojima sam dok sama poruka muzike je nesto deseto .npr Drumandbass(mislim na sve sto pod to spada)nosi jaku poruku o cyber buducnosti ,o jakom karakteru i nekoj cvrstini koju svako od nas treba da ima i naravno buntovnistvo protiv svega laznog sto nam se sad nudi.Ja vise ne mogu da se snadjen u svemu tome pa cak vise ni nemam neki odredjeni stav i verovatno zato ne mogu da upadam u neka dublja razmisljanja o ovome ili onome ,a pogotovo o tome da diskutujem .I iskreno drago mi je da sam cuo za ovaj forum jer je sareno ,a i video sam da ima stvari koje bi mogle da mi pomognu da se bar malo pomerim sa mesta .
cAAc is offline  
Old 16-11-2006, 11:49 PM   #78
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

ovo nije usmjereno nikom ovdje, ali jednom je jedan pametan covjek rekao da o ukusima TREBA raspravljati, da treba raspravljati da li neko uopste ima ukus ili ne!...nije lako imati ukus...

edit
Quote:
jer mislim da je veliki problem to što dosta ljudi sluša određenu muziku samo zato što im to slušaju drugovi (patetično) ili da bi time imali neki stav (ni to mi nije mnogo bolje), kao, ja sam urban i idem na tehno, mrzim narodnjake nisam seljak, ili idem na narodnjake jer sam iskren, a ne kao gomila mojih drugova koji idu na tehno a kući slušaju narodnjake...ili ovi što slušaju jazz misle da su kul........ili napredan sam jer slušam modernu muziku (nekada je to bio rock, pa punk, pa .......goa, pa dnb.....)

Promjene su dobre i poželjne, ali ne po cijenu da se bude u stadu...dakle volim kad čujem da neko sluša goa zato jer mu se to sviđa, ali morate priznati da ima dosta ljudi koji su to slušali jer je u jednom momentu to bilo moderno i fensi...kao i tehno, kao i narodnjaci....to me užasava....jer poznajem ljude koji su slušali prvo tehno, pa narodnjake i u tim momentima se kleli da mrze ovu drugu muz. i tako redom...isto kao što mi je užasno da neko sluša nešto što mu slušaju drugovi, a lično to i ne voli...to je katastofa...ja sam uvjek slušao što mi sviđalo (u istom trenutku i šabana bajramovića i police i art of noise) jer mi je nešto u tim muzikama bilo interesantno (ili emocija ili energija ili novi zvuci) ali sam užasno mrzio, recimo modern talking, jer sam mislio (i sad to mislim) da je to odvratan pokušaj da se zaradi neka para, glupe melodije užasno neinventivna muzika i priglupi tekstovi itd...ili sam mrzio kad neko kaže "on je strašan DJ, ima samo novu muziku"...
upravo bassy fino ovdje iznosti primjere da ljudi najcesce nemaju ukus, vec ga oblikuju pod modi, potrebi i situaciji

Last edited by balthazaar; 17-11-2006 at 12:16 AM.
balthazaar is offline  
Old 17-11-2006, 12:07 AM   #79
cAAc
Banned

Quote:
Originally Posted by balthazaar
ovo nije usmjereno nikom ovdje, ali jednom je jedan pametan covjek rekao da o ukusima TREBA raspravljati, da treba raspravljati da li neko uopste ima ukus ili ne!...nije lako imati ukus...
Naravno nisam pomenuo ostale zanrove koje volim mada da li imam ukusa ili ne me se u sustini ni ne tice ,bitno mi je da me pokrece mozda cak i promeni nesto u meni ,a da ni dan danas ne znam tacno sta kao sto mi je to uradila novosadska grupa Luna(bilo bi lepo ako neko nesto zna o ovom bendu i da napise ,a jos bi lepse bilo kada bi nasao njihove stvari opet jer disk je odavno otisao da nadje svog novog vlasnika).A mogli bi i da definisemo pojam moderne muzike kako bi nastavili ovu pricu ,da li su to nove stvari ,novi pravci ,ili je to ono sto je trenutno hit ?
cAAc is offline  
Old 17-11-2006, 01:36 AM   #80
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

ima smisla to ?to govorite...
bassystem is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 15 (0 members and 15 guests)

Posting Rules