|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
re: LOVACKE PRICE
pa ja koliko sam cuo, veliki lovci u Beogradu naplacuju jos vise! Poznati zenski lovac tekstopisac uzima 2-3.000 E po tekstu. Top aranzmani su od 1-3.000 E, a pesme isto tu negde. Ako je mega hit 3-5.000 E....dobar lov? a? ![]() To sto sam ja cuo (i video..) sad ne znam... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Zasto kriti ..... Braja u Marina ....za hit .... to je odprilike to .....
Malo zvucnija imena uzimaju za aranzmano od 700 - 1000 e Ne secam se da je to neka specijalna tajna .... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
pa ne znam...nisam odatle....mozda je "javna tajna" ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Junior Member
|
![]()
Kao i svaki posao, bez veze odnosno preporuke je tesko. Ponekad je dobro procuti se da si nesto uradio, sve i da nisi nista zaradio (ipak taj deo ne treba da se sazna). Dakle, ponekad nije ni lose pokloniti deo pesme ili citavu, ali samo nekom ko ce sa tom pesmom da napravi proboj u medijima.
Bitno je da budes agresivan prodavac, ili ako ne radis kompletnu pesmu vec samo deo, da imas saradnika koji je nametljiv i koji ce naci klijente. Najcesci klijenti nisu poznata imena sa estrade, vec tezgarosi i tzv. mlade nade, ucesnici karaoka, idola i slicnih nadmetanja, jos uvek puni snova o muzici i slavi. Poznatim zvezdama najcesce ne nudis pesme, vec njihovim menadzerima ili izdavacima. Izbegni zamku:"Jednom jeftin, vazda jeftin". Dvesta eura za pesmu je jako smesna cifra. 200 eura je minimum koji treba da trazis za aranzman. Pristojna cena je po 300 eura za komponente pesme (melodija, tekst, aranzman). Ovo je cena koju su placali organizatori Montevizije 2005. Tvoji klijenti najcesce ne prepoznaju kvalitet i misle da je ono sto je jeftino-lose. Pobednica ovogodisnjih Skala platila je Joksimovicu 10000 eura pesmu. Ali on joj nije napisao bilo kakvu pesmu vec pobednicku. Kristina Kovac uzima 1000 eura po komponenti pesme. Dejan Bozovic za pesmu koja prolazi na Skale uzima 3000 za aranzman, 5000 za aranzman+melodiju.
Stormbringer coming... Last edited by kraguj; 12-11-2006 at 03:33 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Nemrem verovat za ove cijene
![]() ![]() Last edited by zoolander; 12-11-2006 at 04:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
pa pevaci / grupe izvuku te pare posle na tezgama, svadbama, po diskotekama itd. Vrlo lako, sta vise! Ali treba da je hit |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Sve te "mega" cifre se placaju za pesmu + dodatnu uslugu (da ne nabrajam).
![]() |
![]() |
#19 |
Mason
|
![]()
Ja imam jasniju i posteniju politiku... ja ne naplacujem po pesmi, vec po kanalu
![]() 20 eu kanal... mislim da je to posteno ![]() Sad... ima i tu popusta ko uzme paket (bundle): Mini Arr. - 20 kanala - 2% jeftinije Optimal Arr. - 50 kanala - 5% jeftinije Mega Arr. - 100 kanala - 10% jeftinije Bucko Arr. - 125 kanala - 20 % jeftinije + ucesce na nagradnoj igri gde jedan od 100 klijenata dobija besplatni kick ( u du*e) ![]() "Dodatne usluge" pruzam besplatno ![]()
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 12-11-2006 at 11:04 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
kako prodati pjesmu? | Hepek | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 3 | 06-11-2009 02:22 PM |
kako prodati krsh bubanj | shashko | Pricaonica | 9 | 01-05-2009 10:18 AM |
tražim pesmu... | Arthur | Pricaonica | 0 | 12-12-2008 04:32 AM |
Kako da snimim pesmu na klavijaturi? | The_Shock_of_The_Lighting | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 11 | 22-10-2008 11:15 AM |
kako prodati pesmu? | Insomnia Studios | Promocija radova | 9 | 19-09-2008 06:41 PM |