Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-11-2006, 01:35 PM   #21
Max
Pro Member

Default Re: Aleksandra Kovac

Sinoc sam dosta razmisljao o ovome sto ste pisali ... gledajuci MTV ....

i ovo je moje misljenje ......

Ono sto radi Edo majka je lepo , i originalno , zato sto je nase ..... i zato je mozda interesantnije ....

Ovo sto radi AK je za nase uslove fentasticno .... i pevanje i aranzmani i sve .... ok , moze bolje .... ali je super ..... e sad gde je problem ..... ona " kopira " ljude koji to rade bolje , ne unosi nista svoje .... lokalno .... originalno , i onda nastane problem sto kad pustite bilo koju 23 godisnju prezgodnu crnkinju , koja peva isto i bolje sa daleko boljom produkcijom ..... jer zvuci kao daleko bolji proizvod ....

U uporedbi sa time je lose , gledajuci sam projekat za sebe , kao i uporedjujuci sa lokalnom produkcijom .... treba samo pozeleti jos ovakvih stvari ....

Kod Eda je drugacija situacija ..... unosi dosta lokalnog ...... i to je zanimljivo .... i po meni , dobitna kombinacija .... jer samo ono sto je nase .... je ono sto najbolje radimo ..... bolje od drugih ..... ( ovo je vec smislio i Brega i Kusta i ostali ...... )

Mislim da je dobitna kombinacije negde izmedju ........

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 02:22 PM   #22
idekius
Mason

idekius's Avatar

Ne mogu, a da se ne slozim sa ovim... Jeste to tako...
Zapadnjaci to mnogo dobro rade i rade bolje od nasih, pa i od Aleksandre Kovach. Proteci ce mnogo vode Savom i Dunavom dok mi ne uspemo da uhvatimo korak.

Ja ne mogu a da ne cenim ljude koji pokusavaju da ovde taj standard malo pomere napred i koji pokusavaju da uhvate korak sa svetom i zato cenim i to sto A.K. radi. Treba vremena, rada i para... Lakse je je ganjati napumpane semplove, raditi anti-globalisticku muziku i ethno pod izgovorom da je to prava stvar, a da su svi drugi budale, nego stajati na crtu modrenim zapadnim bandovima...

Naravno, svega treba da bude... i ethno muzike i narodnjaka i pop-a na Srpski nachin... svega... ali je glupo bilo sta enormno favorizovati i podsmevati se drugim stvarima... Na kraju smo dosli u situaciju da mi i nemamo bandove i neki avangardniji zvuk ovog vremena. Svaka cast grupi "Strip", delimicno grupi "Van Gogh" (kazem delimichno, jer poslednji CD nema jaku pesmu) i jos po nekim gotovo usamljenim pokusajima da se razbije uchmalost i monotonija na nasoj sceni. Jeste to tesko, mali su tu budzeti, nikoga ne mozes da privuches novcem vec samo idejom... ali, bitno je da se nesto desava i sticem utisak da su stvari ipak malo krenule na bolje...

Naravno da ne treba da bilo ko gasi ethno, narodnjake, yu-pop itd. ,ali ne treba ni muziku Srbije svesti iskljucivo na to i sa prezirom gledati sve koji vole taj zvuk koji je jednostavno formirao danasnji svet...
Inace, ima mesta i za R.H.C.P., Pink, Zero 7 i za HIP-HOP i za Severinu...

Ipak neki ljudi rade muziku ne optereceni time "da bude komercijalno i da zaradi velike pare", znam da zvuchi bezveze, ali jeste tako...

Aleksandra Kovach je ipak povukla nogu za nesto sto je u svetu "kao dobar dan i ima toga koliko hoces", ali je kod nas ipak usamljeno, a dobro... i vrlo cesto naidje na nerazumevanje, osudu i preostre kritike.

P.S. Po mom misljenju, najveci favorit medju nominovanim izvodjacima jeste Edo Majka... pretpostavljam... mislim da su sanse A.K. male, ali ne zato sto je slabija...

Last edited by idekius; 02-11-2006 at 02:29 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 10:18 PM   #23
Max
Pro Member

Dok ovo pricamo Aleksandra Kovac je osvojila MTV awards ( Adria )

CESTITKE !!!!!!!!!

Pozdrav
Old 02-11-2006, 10:25 PM   #24
idekius
Mason

idekius's Avatar

Stvarno lepa vest...

Ma da ja ipak mislim da je bolje da su poslali onu:
"...moje telo, bela ladja,
u srece te gadjaAaAa..."
Old 02-11-2006, 10:34 PM   #25
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

eto,miks je bio toliko tanak,i toliko mnogo basa je falilo da je MTV morao da joj da nagradu. Hvala svima na podrsci!

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 10:43 PM   #26
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by dvuckovic
eto,miks je bio toliko tanak,i toliko mnogo basa je falilo da je MTV morao da joj da nagradu. Hvala svima na podrsci!
....nemoj da se ljutis , ali miks zaista nije preterano dobar , ali ima tu mnogo drugih kvaliteta , kao sto smo i pomenuli ..... sto ne umanjuje moje cestitke .....

Pozdrav
Old 02-11-2006, 10:46 PM   #27
bole
Member

znao sam ja da je u tom fazon sad sve sto budem radio palim low cut na 500hz...\

cestitke. na vijestima cuo i bas mi bi drago....
Old 02-11-2006, 10:52 PM   #28
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

cestitke takodje.

umesto sto pljujemo, treba da za trenutak prestanemo biti srbi i nagradimo neciji uspeh.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2006, 11:13 PM   #29
ProkDu
Pro Member

ProkDu's Avatar

Čestitke i od mene.

Cela priča oko engleskog jezika valjda tek sad dobija smisao. Naravno, ako se otvaraju neka vrata ka evropskom tr?i?tu.
Old 02-11-2006, 11:17 PM   #30
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Ma dobro, nemoj i ti preterivati Lesho. Mo?emo svi sad kao hipnotisani da ponavljamo politički ispravne izjave i da se tap?emo po leđima, nije to re?enje. Treba nekako podcrtati konačno granicu između nedopadanja i kritike i sa druge strane pljuvanja. Bar ja mogu da cenim ne?to a da ga ne volim, ili da po?tujem trud i dobru volju koji su ulo?eni u bilo ?ta. Ne vidim da je neko ovde na temi i?ta pljuvao. Uostalom nek ka?e ko ?ta misli, a vidi se da li je to neutralno dobronamerno ili zlonamerno! Ja od ljudi ne tra?im da mi pričaju lepe stvari o meni, a i ne mo?e svakome da se dopadne sve!

A ovo je super da su joj dali nagradu i maksimalne čestitke! Vučkoviću i tebi čestitke, mada nisam u toku, priznajem, koja je bila tvoja uloga u celom projektu
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules