|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Posto nemam MIDI klavijaturu niti bilo kakav drugi MIDI input, ja sam hteo da iskoristim tastaturu i da sviram na njoj posto su u pitaju lake deonice. Kada radim u FM7 kao zasebnom programu sve je OK, sve se cuje.Medjutim, kada ga uvezem u Cubase kao virtual ins, nema sanse da sviram pomocu tastature jer tasteri vrse funkcije za koje su namenjeni u Cubase-u.
Da li postojki nacin da iskoristim tastaturu u Cubase?
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Mislim da se program zove Midi Yoke ili tako nesto i imas Mouse Keyboard koji povezuje tastaturu, mish i midi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Jos bolje Vanilin MIDI Keyboard.
Skines negde i virtuelni midi drajver,zove se LoopBee1.Instaliras ga i stalno ce ti biti aktivan(mala plava ikonica u system trayu).Stavis na Vanilin Midi Keybordu za OUT LoopBe1 port u a nuendu za IN na praznom midi kanalu stavis isti a kao OUT namestis neki VST instrument(koji si prethodno otvorio tasterom F10). Oznacis na midi kanalu onaj mali zuti zvucnik,da se cuje sta sviras i eto ga.Aho hoces snimati samo oznacis na istom recording i cepaj.
![]() |
#4 |
banned
|
![]()
Skini set midi plugin-ova sa internet adrese http://www.tobybear.de/p_midibag.html i koristi efekat quickkeys, mo?e? da svira? preko tastature u bilo kom vst host-u.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ha ha ha ha ha ....super !!!! Hvala na linku ...... ima tu korisnih stvari ..... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
PA LJUDI, HVALA!!! Ovo je cak i vise nego sto sam ocekivao.
NAJBOLJI STE RUMOVCI!!!
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
pozdrav svima koliko vas ima! Pre nego naskroz posasavim zamolicu vas za pomoc.Imam scope fusion 3.1 cubase sx 1 i Keyboard yamaha psr 500.Sintove u scope mogu kontrolisati sto ce reci midi konekcija je ok.MOj cilj je vst pluginove sa keyboardom kontrolisati,npr virtual basist real guitar fm 7 i b4.Da li neko ima iskustvo sa pomenutim komponentama osim sa psr 500 da mi da neki savet oko midi drivera u cubase i konfiguracije u scope fusion. Zahvaljujem se unapred i pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
brka pa zasto ne ukucavas mishom u key editoru note?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Hi! Problem resen i evo nekoliko presetsa za scope fusion mozda ce nekome zatrebati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Native....... 2008 | OFF | Audio Software | 17 | 11-09-2008 11:54 PM |
DSP vs. Native sabirnice | liman021 | DSP forum | 41 | 12-05-2006 02:37 PM |