|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]() ![]() Cao svima, Imam jedno pitanje za iskusnije kolege muzicare. Interesuje me na koji nacin je najbolje promovisati singl domace pop muzike na internetu, s obzirom da je plasman singla vec poceo na radio stanicama u Beogradu? Gde uploadovati stvar da bi bila primecena i na koji nacin reklamirati lokaciju gde se moze downloadovati pesma? Da li postoji neki sajt posvecen popularnoj muzici gde se moze i uploadovati pesma novih neafirmisanih muzicara? Hvala unapred na odgovorima, Pedja ![]() ![]() ![]() Last edited by PedjaBG; 03-01-2008 at 03:09 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
http://myspace.com to se valjda zna samo idi artist sign up , skokni do teme gde sam napisao svoje neko iskustvo sa net label-om ukoliko vas i to polje promocije interesuje
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15754 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Procitao sam thread koji si mi preporucio, i koliko sam shvatio, u pitanju je mesto za promovisanje underground zvuka, ili sam pogresno izvukao iz konteksta nesto vezano za tu vrstu muzike? Nas singl je cist pop i to domaci
![]() Inace, prvi put cujem za net label i nisam bas ni najsjajnije razumeo tvoja iskustva sa time, ali procitacu jos koji put, pa ce mi biti jasnije nadam se. ![]() Registrovao sam se na My Space, i poslao e mail da me registruju kao autora pa sad cekam da mi odgovore. Thanx! Jos neki komentar, predlog na ovu temu? Anyone? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
pa ne mora da bude samo underground muzika u pitanju ima tu i pop muzike tj bilo koje , eto ja sam napisao svoje neko iskustvo sa elektronskom muzikom, generalno net label moze da funkcionise kao prava izdavacka kuca samo sto umesto diskova vinila i sl. prodaje mp3 ili da bude etiketa koje ce promovisati autorsku muziku za dzabe , eto utkratko :] skokni na www.archive.org mislim da je tu baza vecina net label-ova a i mislim da je prava adresa ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
A sta ti znaci ako "istovaris" svoj rad negde i nikada ga niko necuje?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
@Lacky
Nisam mogao da se otmem utisku da me ovo 'istovaranje' rada na jedno mesto neodoljivo podseca na nesto sto nije bas fina analogija sa uploadovanjem muzike, al dobro... U svom uvodnom postu sam i pitao za mesto gde ima posetilaca koji jesu moja ciljna grupa, te stoga meni nije niodkakvog znacaja da stavim pesme tek bilo gde. @alavukonja thanx, pogledacu i to. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
pa etiketa je duzna da promovise tvoje izdanje kako zna i ume , naravno i ti se ukljucujes u takav marketing , imas myspace koji je najmasovniji marketing , nadjes nekog svog omiljenog izvodjaca, on ima 1000 "prijatelja" pa svakog add-ujes i posaljes bulletin mesage kad skupis dovoljan broj "prijatelja" (izvodjaci,neki likovi koji te nadju u search tj drugi bend koji je slican tvojoj muzici i reklamira se,ima tu raznig magazina i etiketa koji tako love nove talente) ...cak i sam myspace ima svoj label tj kompilciju na godisnjem nivou koja po nekom svom kriterijumu bira artiste koje ce da se pojave na njihovoj kompilaciji ... elem myspace su kupili sony(nije potvrdjena informacija) pa sad ozbiljno ovo shvatite koliko mozete
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ja uplod zovem istovaranjem (veom idiotska i smorna akcija pogotovo na sporim mrezama)!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
a to ... pa sta da ti kazem , moras da se cimas ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Junior Member
|
![]()
Ja se i ne bih usudio od kuce da radim upload, vec sa posla. U svakom slucaju nemam sta izgubiti.
Treba mi jos jedna informacija, nije vezana za internet prezentaciju, ali da ne otvaram novi thread, pisacu ovde, nadam se da nemate nista protiv. Pesma nam se vrti na nekih 4-5 radio stanica do sada. Mahom ove sto se zatvarju od Nove godine, ali i to je ok do Nove godine. Zanima me da li iko zna koja je cifra potrebna da se nasa komercijalica progura na radio S? Ima li ko iskustva sa njima? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Evo moj najnoviji singl pa uzivajte :) | Ilija Ilic | Promocija radova | 6 | 17-07-2009 07:11 PM |
Sporazum o muzici na internetu | STUDIOTON | Razno | 0 | 19-11-2008 11:10 AM |
Sergej Cetkovic - Novi singl | Mitjovan | Razno | 15 | 01-07-2007 01:35 PM |
Gde, pored rumskog, promovisati svoje radove? | disco violence | Razno | 13 | 18-01-2007 09:43 PM |