Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Zoran Vračević - Vrač

Zoran Vračević - Vrač Jedan od nasih najrenomiranijih producenata, Clubing/Single Mixing veteran, covjek ciji je spisak uspjesnih radova veoma, veoma bogat (Ceca-London Mix, Las Ketchup (2 singla),Kylie, Jamelia, Bob Marley (2 singla), M People, Gloria Estefan, Bond, Narcoti Thrust (2 singla), Aaron Soul, Sugarbabes, Candice Alley,, Nate James, Kathy Brown, Kristine W, Doobie Brothers, Shystie, Raghav, Negrocan, Alabina, Ladies First, Nio...)

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 30-10-2006, 08:15 AM   #17
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: subwoofer

Quote:
Originally Posted by RetroMan
Sa naglaskom na "skoro", posto neki proizvodjaci ipak daju dosta precizne preporuke za postavljanje sub-a, a neki (Quested) cak preporucuju dva sub-a.
Ehm... e sad imam osecaj da pricamo o "pravim" stvarima... da smo pogodili temu i da smo promasili Forum ili barem teritoriju koju pokriva.... jos samo da navedes cenu doticne Questedove mrcine sa radialima... za komad, naravno pa da svima bude jasno o cemu pricas
Quote:
To je tacno, ali opet kvalitetni sub-ovi imaju mogucnost kontinuiranog pomeranja faze da bi se postiglo poklapane sa satelitima.
Probali... skoro nemoguce bez DSP (delay treba da se realizuje... a to je najmanje lose da se uradi putem digitalnog procesinga), pogresna faza je samo posledica... kasnjenja (najcesce woofera). Znaci DSP, sto znaci duplu re-konverziju (AD pa DA)... znaci preskupo da bude odlicno, znaci... zaboravi! lakse (jeftinije) je pomerati sub ili imati "fullrange" zvucnik

Druga je prica kako ce to prosecan korisnik da podesi u svojoj sobi? Na sluh?

Quote:

A gde, onda, da ugradim mixer?
MA NE!... Subove u kola ugradjuju neki kupci proizvoda muzicke produkcije na ovim prostorima... kao i na svim ostalim prostorima... a ti mozes da ugradis sub u kola pa da mozes da procenis sta ce to oni da cuju, naravno, ako te zanima...

Ali sto da ne! Mozes da miksas na laptopu

Quote:
Slazem se, ali krpljenje moze da uradi domacica, a moze se odneti i na umetnicko stopovanje gde vam zakrpe tako da se ne vidi prelaz izmedju osnove i zakrpe.
jel'? E pa super
Quote:
Salu na stranu, ako imate gomilu para i adekvatnu prostoriju, nista ne moze biti bolje od full range monitora,
Slazem se, jedino je problem sa 5.1 surround, koji definise specijalan kanal za doticni subwoofer, te se taj kanal ipak treba negde cuti.... ma kako zvucao. Ali to je druga prica.
Quote:

ali i kvalitetni manji monitori sa odgovarajucim kvalitetnim sub-om, su prihvatljivo resenje. Naglasak je na "kvalitetan" sub, jer nesto jeftino ce sigurno stvoriti vise problema, nego sto ce ih resiti. Ja sam se opredelio za Dynaudio BX30 sub, koji kosta minimum 1700 EUR, i skuplji je od samih monitora (BM6A), i za te pare (sub + BM6A, a bio sam spreman i da dodam jos kesa) sam mogao da kupim i neke vece monitore, ali sam procenio da moja prostorija (oko 4m x 5m), nije dovoljno velika za neke ozbiljne full range monitore, i da cu postici bolje rezultate sa ovom kombinacijom. Na kraju, sub mozete uvek da iskljucite, odnosto da ga ukljucujete samo po potrebi, pa postizete efekat kao da imate dva para monitora - nearfield i full range main.

RM
Slazem se... najvaznije je da svako sebi kupi ono sto mu najvise odgovara i sa cim ce biti zadovoljan.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules