|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Napiši nekaj o tom netlabelu,koja je opće svrha tih natlabela,imaš kakve koristi od toga,kaj se događa il se bude dogodilo sa tvojim stvarima?Poslal si im linkove na mptrice,pa su te kontaktirali,ili...kak to točno ide?Kak si se odlučio baš za taj netlabel,gledao sam labele za house mjuzu i ima ih ko bjelog graha,kak da znam koji valja(da baš ne preslušavam tone pjesama) Ko ti je radio cover izdanja?
Last edited by zoolander; 27-10-2006 at 06:38 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
evo sad cu da napisem , ja se izvinjavam ako je nekao cekao na ovaj moj post , imao sam neka posla pa da krenemo redom
1. evo sa njihovog sajta o njima Diggarama... ... is a new way of sound journeys, eclectic soundscapes and forms ... is a netlabel founded for distribution of music of various styles ... is a weird word ... is something new ... is here to stay There's nothing much to say... We create sounds for you, for your listening pleasure and for our holy mission of sound exploration. Yes, this is yet another netlabel... But we decided to run it because there may be a fair amount of labels, but many releases are really bad (with all due respect). It's all the matter of taste and good hearing, innit? Our taste may not be of best quality (expect the unexpected) but our hearing is good... We kid you not. We had some long talks before running Diggarama about issues like what kind of style will we be releasing on this netlabel. At the end we concluded that we will release music of various style as long as it's a quality piece of music (eclectic is the keyword). We'd like to welcome you to our world of digital music. Enjoy this trip with us. 2. po meni svrha net label-a jeste promovisanje underground muzike malo glupo tj vise umetnika koji jos ne mogu da dodju do jaceg deal-a , a posto je ovo postao 0/1 svet informacije tj zvuk mnogo brze putuje nego sto je bilo sa standardnim metodama (ne zelim da o muzickom cd-u i vinilu govorim u proslosti) , pa je to jedan od nacina da kao sto napomenux da se dobije neki jace izdanje tj nesto ozbiljnije ili booking , neki net label je za dzabe kao sto je slucaj sa diggaram-om ili neko prodaje te mp3-ke. sto se tice copyright-a u ovom nasem slucaju je i dalje nase to je bilo jedno od prvih pitanja koje sam postavio njima sta se desava sa tim jel to pripada njima ili nama iz razloga sto su pesme registrovane u SOKOJ-u, oni su nam odgovorili da je to i dalje nase i da imamo prava raditi sta hocemo 3. sto se tice kontakata sa njima ostvario sam ja , mada se desava da bude i obrnuto kao sto je u slucaju sa electrixx-om iz berlina ili sa veztaxom iz slovenije , znaci ovde je slucaj isto kao i sa standardnom izdavackom kucom. 4. Za taj label sam se odlucio jer je pre nas N-ter izdao sasvim ok ep pa rek'o da probam a i electrix su takodje izdali za njih , ovo su meni poznati izvodjaci a i prvi neki net label sa kojim sam pokusao da ostvarim nekakvu saradnju i eto desilo se sta se desilo ![]() ![]() 5. Cover izdanja je radio blurixxx covek koji je odgovoran za rad etikete , ja mislim da je radio on ili neko ko je zaduzen za to unutar label-a ![]() sta da vam kazem upload u ruke na neki ftp i copy/paste raznim etiketama verovatno ce vam se posreciti ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Ta promocija mi je bitna.Dal se ta mjuza distribuira negdi po klubovima i sl. ili label funkcionira na način da se muzika isključivo skida sa weba?I kolko si pjesama imao dok si im se obratio,zgotovio si i slao cijeli album ili samo ove četiri stvari?Na kakvoj razini su pregovori,dal ti ekipa sugerira da ne?to mijenja? u miksu il toga nema, i kolko vremena je pro?lo od kad si im se javio pa do izdavanja?
Mo?da sam malo naporan s tolko pitanja,al evo zanima me, a imam priliku čuti iz prve ruke. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
opet je to sve individualno od label-a do label-a , neki deluju cisto na web-u(forumi , newsletter,myspace,ca i direktni mailovi kod izdavackih kuca / dj-eva pa ko voli nek izvoli znaci nema sad neko da se iscima da pusta na silu mada mozda ima takvih slucajeva) neki deluju i sa diskovima u smislu da svi izvodjaci budu na nekoj kompilaciji ili cisto njihovo izdanje sto je retko ali opet onda vise nije free vec se to naplacuje za obicnog korisnika tj konzumenta , imam ja spremljen ceo album jos od marta 2005-e , raznorazne stvari su se izdesavale trebalo je to da bude izdato za jednog naseg giganta , da ne pricam sad tu tuznu pricu , pa posle nekog vremena tj ove godine trebalo da izadje za neki nezavisni label pa nam je na kraju pukao film pa smo sami odstampali omote kupili kutije , sito stampu na diskovima i ostalo , za dalje cemo videti kako ce ici ovaj ep skoro je izasao pa je rano nesto odlucivati mada mislim da cemo i dalje raditi sa njima , nisu nam nista trazili da menjamo, generalno mi smo otvorili karte i oni nama rekli su nam neke lepe planove za buducnost oko njihovog label-a razne promocije , videcemo nesto i ovde da se desi ukoliko je to moguce,sto se tice vremenskog intervala od nudjenja do zakljucivanja proslo je veoma malo nesto malo manje od nedelju dana(sto je neki prosek mada opet zavisi od label-a koliko je popularan,dal bilo za vinyl cd , mp3 izdanje) da nam jave e svidelo nam se hocemo da izdamo, jedino smo cekali par dana datum izdavanja ali i to je brzo reseno
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
E pa fala ti na informacijama, kolegijalno si to odradio, mada sam te gestapovski ispitao i izmučio
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
ma nema problema ako ne bi ti pitao sigurno bi neko drugi ... modovi mozete ovo kao sticky nesto tipa kako izabrati net label za vas i tako dalje :]
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Administrator
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
[Pa kod Net-Labela - treba samo da vam je muzika OK, (ne koma< samo da zvuci dobro i da nije neki levi nepostojeci stil)
Oni ce sve da uzmu - jer ih NISTA ne kosta! Nema promocije, nema avansa, nema nista unapred!! Ako prodaju 1 download - nema veze, nista ih nije kostalo! Ako prodaju 1000 ili 10.000 downloada, opet super - nista ih nije kostalo, a zaradili nesto !! Sad, problem je (sad sam bas citao o tome) sto svi oni imaju hiljade izdanja i svako pravi po 0,03 penija za kompozitora po downloadu, i za njih tu ima mnooogo papirologije, tako da veliki broj njih uopste ne prosledjuje NIKAKVE tantijeme sve dok se ne skupi neka malo veca para (mnogo ih kosta da salju svima izvestaje i cekove na 3 eura !! - drugim recima)... Znam da opet ubijam entuzijazam i polet mladih muzicara / producenata, ali to je surova istina!!! Po meni su ta Net Label izdanja - totalno gubljenje vremena i zavaravanje !! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
otimaci, pardon, izdavaci... | gorjan | Promocija radova | 13 | 28-06-2004 11:15 PM |