|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Moderator
|
![]() Quote:
A i nisu neki ti Duran Duran... Daj Sabana za celu kafanu!
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
|
![]()
e moj Ogi, Šaban ti je danas prevejani bluz i klasika prema ovim sadašnjim "narodnjacima" i "vikend pjesmama", kako ih ja zovem, znači, pjesma za jedan vikend i ćao...niko ih se više ne sjeća...pričajte vi šta oćete, ali mnogi od vas znaju refren bar jedne Šabanove pjesme ...Ja sam daleko od Šabanovog fana. ali i Šaban je sve dalje od oličenja šunda pored Tanje Savić i sličnih artikala
![]() Medjutim, sa ovim tzv. "turbo folkerima" je problem u tome što pjesme reda za pare i bukvalno ih šablonski štancuju i vrlo im manjka iskrene emocije, to je problem sa današnjim tzv. "nardonjacima"...nije uopšte problem u orijentalnoj formi niti trilerima niti bilo čemu Quote:
Ništa se na zna šta koje vrijeme donosi ili odnosi...danas je stvarno sveopšta muzička kriza...proispitajte malo sa koliko su prezrenja i odvratnosti tadašnji "klasičari" gledali na Džez i Blues!?S obzirom u kom pravcu današnja muzika ide, strahujem u šta bi se mogla pretvoriti Ceca za 10-20 godina...naravno šalim se ![]() ništa od ovoga što sam rekao ne tvrdim 100%, samo sam iznio neke svoje predstave u cilju da malo razbijem "tabu" što se ovoga tiče...nije tu sve tako crno-bijelo!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|