|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
Psiho
|
![]() Quote:
Quote:
Dobijem ospice kad se netko postavi kao mjerilo istinskog poznavaoca glazbe i sudi o poshtovanju temeljem nechijeg subjektivnog dozhivljaja holivudske i MTV glazbe.
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
A i subjektivnost zavisi i od na?e moći percepcije. A i zapitajmo se ?ta je zapravo subjektivnost. I ko je to subjektivan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
ej juhuuuu , ovo je muzicki forum a ne filozofski :]]]]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Uzgred, Simona i Raja Rama i Shpongle i Younger Brother i Halucinogen ja volim i poshtujem vise od svega, ali ih ne bi uporedjivao sa Vangelisom. Postoji vremenski jaz izmedju njih dvojice da bi ih mogao porediti.Mozda je bas on bio uzor Simonu u danima kada je pochinjao. Who knows? Last edited by silicon science; 23-10-2006 at 01:24 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Cenim i postujem Shivino misljenje,sto naravno ne znaci da cu se i sloziti oko njegovih vidjenja Vangelisa kao umetnika i stvaraoca ...
Mekoca i senzualnost koju njegova muzika nosi jedinstvena po meni.Ja njegovu muziku mogu komentarisati sa filmskog gledista,posto sam veliki filmofil i od ove godine brucos na FDU,jer sam uglavnom fokusiran na njegove filmske stvari ... Shiva, ti kao veliki ljubitelj i poznavalac filozofije ,narocito Nicea ne bi smeo toliko da zapostavljas dva pojma oko kojih se mozda vrti cela egzistencijalna misao,a to su emocije i trenutak.Trenutak koji mozda nastupi i nikad u zivotu a koji je toliko lep i kroz koji covek shvati koliko zaista voli zivot i sebe.To je trenutak u kome shvati da je on deo njega a ne samo puka individua koja rusi sve pred sobom ne bi li srusio moralne barijere na putu do savrsenog coveka.Niche je bio covek dubokih emocija koji je ziveo za taj trenutak. U filmu ta dva pojma,emociju i trenutak objedinjuje scena.Uzmimo samo u Blejd Raneru ljubavnu scenu Harison Forda i Sin Jang ili onu na kraju kad Radzer Hauer izgovara onu cuvenu recenicu.Isto tako u filmu Vatrene kocije,scena na pocetku i kraju kada britanski atleticari trce na pesku.Prosto kada gledate te scene vidite kolika je moc u coveku i njegovom zivotu i ljubavi ... Retki su kompozitori koji su to uspevali da kroz muziku koja prati sliku izazovu toliku emociju,a kod Vangelisove muzike je to bukvalno besmrtnost i zbog toga je veliki... A dovoljan dokaz njegovog kvaliteta su i veliki broj ljudi koji ga i dan danas slusaju,i uzivaju u filmovima za koje je on pravio muziku ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Zamolio bih te da nam uploadujesh Project Sphongle i Simona
![]() Nikad ih nisam slusao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
hm, Simonov rad je po meni mnogo ogoljeniji nego ranije. sada se diči virtuozno?ću u tehnici i aran?mnom dok prava inspiracija očigledno nedostaje. melodije su poluprazne a ritam nervozan ?to je odraz stanja duha. e pa recite mi ?ta je to kvalitetno i inovativno kod njegovog skora?njeg rada sem tehno-mastrubacije?
starije projekte po?tujem a pogotovo Beast i Hallucinogen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||
Pro Member
|
![]()
@ Shiva
Quote:
Quote:
Quote:
Da, potpuno se slazem da ima mnogo bolje muzike ( opet subjektivno) ali ta muzika nije tema ovog topica najbolje da svi budemo isti... da nam je svima Vangelis do jaja i da nam nikakve druge muzike ne treba. Onda mozhemo i forum ukinut jer che svi ionako imat isto misljenje o svemu. Quote:
![]() ![]() Licno ne volim DOORS-e ali im skidam kapu i necu se trpati u post o DOORS-ima samo da bih nesto rekao. ![]() Izvinjavam se svima na ovom smaranju, jednostavno sam bio isprovociran konstantnim filozofskim tonom...prica radi price.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vangelis i filozofija zivota... | Moritz | Razno | 11 | 27-04-2007 08:59 AM |