|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#6 | ||
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Hm, hteo sam da izbegnem ovu temu jer znam da svojim stavovima obicno pokrenem lavinu reakcija, ali vidim da je tema i dalje aktuelna pa....
Quote:
A ono sto mene licno nervira jesu shablonski odgovori tipa Quote:
Ma nemoj! @Zmaj Bez ikakve lose namere, stvarno me zanima, da li iskreno kod kuce slusas bracu Teofilovic? Ja mislim da se radi o najobicnijem kompleksu naroda sa nasih prostora, i to nije slucaj samo u muzici, ali ovde je o tome rec. Mi imamo kompleks nize vrednosti! I uvek je neko tamo bolji, i vecito mi pravimo muziku koje se posle kao nesto stidimo, i trazimo dlaku u jajetu, dal je sad ovo shund ili nije, pa smo izmislili i pojam turbo-folk da se lakse smejemo sami sebi, a svi smo mi shatro cool i iznad te price, a ona je svuda oko nas! I koga to lazemo!? Sebe. Smeta nam "istocnjacki melos" a bili smo 500 godina pod Turcima? Ako je Oggy u pravu, a ne sumnjam da jeste, danas bi trebalo da sviramo gusle? I dal' bi danas bili zadovoljni kada bi nam se "servirala" Vasilija R., braca Teofilovici, 10 Bibera, 20 Aksentijevica i gusle? Sigurno da ne. Vreme cini svoje, razni su uticaji, razni trendovi, pa nam je i muzika takva kakva jeste. A shunda ima koliko u "narodnoj" (vi je zovite kako hocete, zna se na koju muziku mislim) toliko i u zabavnoj, naravno, srazmerno njihovoj zastupljenosti. Dushan je spomenuo neko ime i kawal, a nije se setio Bore Dugica npr. Znaci potpuno se slazem da treba ocuvati kulturnu bastinu - naravno! Ali to ne znaci da treba forsirati nesto "nase" iskonsko kroz aktuelnu muziku, pogotovu kad nismo ni sigurni sta je to nase... Stvarno mislim da smo jako iskompleksiran narod, i da je tu srz problema. Mozda i gresim.... U svakom slucaju, ne bih voleo da ovo pokrene raspravu, jednostavno sam rekao sta mislim. A mozda je bitno da spomenem da sam u svojoj "karijeri" najmanje imao dodirnih tacaka sa "narodnom" muzikom, te sam do svojih zakljucaka dosao prateci ljude i prilike oko sebe, a ne zbog licnog interesa.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|