Quote:
Originally Posted by gregor z
o.k., sve su ocene sounda subjektivne i relativne. Sla?em se sa tobom oko bass responsa Fairchilda i "prljav?tine" kod 1073 ali kad tad to treba kod nekih masteringa. meni je prljav?tina od 1073 super cool isto i lo-cut na fairchildu.
|
slazem se naravno .....
Quote:
Finalizer 96k i md 3 su meni zvucali skoro identicno (osim normalizera), tu je brickwall mnogo bolji, a X3 je totalni disaster i ne mo?e se usporediti ni sa obicnim Finalizerom.
|
cekaj ... nije mi jasno ... gde je bolji brickwall ?
A ja sam uporedjivao x3 i finalizer ( doduse stvarno se ne secam koja verzija ) i on cak ima iste i presete kao x3 .... i kad smo prolazili po presetima , zvucialo je isto ....
Jesmo li se zeznuli negde u testu ???
Quote:
MD 4 je 5 band i ima parametre koji su mnogo muzikalniji i manje "o?tete" sound nego md3 + da ima 6000 jo? par stvari koje su veoma cool za mastering. Brickwall limiter je zakon, meni dosad najbolji limiter.
|
Znam da ima 5 band ( mada je meni i 3 previse

) i znam za dodatne parametre , ali su algoritmi ( po mojim informacijama ) isti .... i Bob Katz kaze da najvise na MD4 voli te sitne promene .... ali se nigde ne prica o drugom pristupu , osim razlike izmedju Brickwall i brickwall2 ( koji bi trebao biti na MD4 ) Ja nisam testirao Brickwall 2 ali znam da je obic Brickwall po mom misljenju bez veze . Pricajuci sa kolegom koji ima TC m 6000 , takodje se slozio da je Brickwall 2 daleko bolji .... mislim da je tu najveca razlika
Quote:
Cuo sam za timeworks...ali njega nema za OS X tako da ne mogu ni?ta reci o tome....navodno radi super.
|
Steta ... a toliko sam govorio dobra o njemu , da bi vec mogli da mi daju proviziju

, probaj ga negde .... super je
Quote:
bilo kako bilo....mislim da se mnogo vi?e isplati digital ako ima? limited budget. Analogne sprave ko?taju puno puno vi?e i trebaju prave uvjete da rade optimalno.
Druga stvar je da vecina ljudi koji hoce sami sebi praviti mastering kupe UAD, powercore i slicno i ocekuju da ce im neki mastering software srediti loshe mixeve. U najvi?e primjera najeftiniji piece opreme u studiju su jim zvuchniki i akustika. Bilo bi pametnije potro?iti taj novac za zvucnike i akustiku i slati trake u neki mastering studio.
|
Tu si potpuno u pravu .... pricamo o relativnim stvarima i razlikama a ti plugovi su daleko od najslabije karike u lancu
Quote:
Ja svoje top produkcije ?aljem u Milano ili London jer znam da je najte?e sam sebi praviti mastering i nema racunice da bi kupio opremu i skupio iskustva koji oni imaju...jer se bave samo masteringom i to svaki dan osam sati.......
|
Vidis , misljenja su tu podeljena , nekako se nadam da ce se kolega Perun ubaciti u pricu koji cesto salje mixeve u inostranstvo , a nije bio zadovoljan sa jednim od najpoznatijih mastering inzenjera na svetu ( neka on prica ako ima zelju )
Znam jos par prica gde se nesto slalo na mastering u poznate firme , pa se na kraju odustalo i masterovalu " kuci "
Quote:
jo? dva tolara..... 
|
vec imam 4 tolara

.... koliko je to evra ?:o
Pozdrav