Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dragan Ivanović

Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente)

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 20-10-2006, 03:14 AM   #3
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Zice za tamburu...

Jeste Fender, ali nije proizveden u USA, vec 80- i neke, u vreme kada su Japanci otkupili od Lea firmu, a Leo je tada valjda osnovao firmu L&M koja je radila neko krace vreme... Medjutim, bez obzira na to sto je sklepan u Japanu, generalno sam zadovoljan gitarom.
Mom kumu je pre par godina u Bg iz kombija ukraden jazz amerikanac iz 70 i neke... ona, valjda, vintage serija, sa trouglastim sedefima na vratu, umesto tachki...
Steta... nikada nisam probao bolji i tezi jazz bass

Mnogo ti hvala sto si me podsetio na Elixir! Vec mi je otisao s' pameti, a svakako to moram da probam! Moj prijatelj ga je imao na svom petozichanom Ash bass-u i ono je stvarno izgleda chudo od zica. Stos je sto same zice imaju teflonsku prevlaku, pa schtroka ne moze da dopre do same zice, a jos manje da se zadrzava i zavlachi u navoje. Ovaj moj drug ih je nevidjeno ishvalio, a mislim da su riknule tek posto je trzalicom urnisao teflonski premaz... trzalicom je morao da svira one brze narodnjake za kintu...

Potvrdio si moju sumnju u klasu i kvalitet zica koje se prodaju kod nas po radnjama. Ne gajim teorije zavere, ali... tu STVARNO NESTO NIJE O.K.!!! Jednom sam kupio neki Dean Markley, naizgled sasvim normalan, a desilo se da se A zica u startu cuje mutnije od ostalih! Kao iz drugog kompleta... uzas... Sa druge strane sam i dalje u zalosti za kompletom GHS Bass Boomers zica koje mi je drug doneo iz Svedske... Trajale su i trajale... Taman sam pomislio da sam nasao rupu na saksiji i kupio "isti komplet" kasnije kod nas... i stara prica o gubljenju svetline kroz nedelju dana se ponovila

Bassisti su stvarno nesrecni sa cenama zica za svoj instrument i potrebom da zice uvek budu u kondiciji

P.S. Bass za "STRIP" je PERFEKTAN!!!

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules