|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pa recimo da kad stavim limiter sve mi ok zvuci a kad ga skinem tek primetim gde sta iskace..
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
pa da, ali muzika ce ti na CD ici limitovana a ne mix verzija... mislim, bolje da ti iskontrolises to u mixu jer imas odvezane ruke nego da ti neko masteringom objasni kolko ti je los mix
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]() ![]() aj valjda cemo se na kraju razumeti.. bas to ti ja i pricam, necu da mi neko objasnjava koliko mi je mix los vec hocu da mix sredim maximalno sam koliko mogu. a ne zelim da ga sredjujem nikakvim limiterom vec miksanjem. (konkretno u slucaju navedenom gore iskoristicu limiter na 0db kao nuzno sredstvo) i sam radim "mastering" za kompilacije koje izbacujemo na net, i znam koliko je glupo kad mi neko posalje limitovan trek na -9db rms i kaze mi aj mi ovo izmasteruj (a ja pokusavam da dovedem trake na isti nivo)...
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
a kako mislis da postignes zeljenu glasnocu? vrtimo se u krug. Da bi muzika stigla do zeljene glasnoce u loundess war okruzenju, mora da se limituje. Ako mixas bez limitera, to je kul, al ce se 90% raspasti pod limitingom masteringa.. Zato je najbolje IMO, da ga u startu tokom mixanja stisnes koliko god zelis i tako kroz tu prizmu smixas muzicki deo
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Da to mi zvuci logicno.. Prihvatam savet. Probam, cujem, vidim pa javim...
![]()
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Potpuno si u pravu , narocito se cesto desava da kad dodjes do komercijanlog RMS a , krenu da iskacu hi hat ovi i cinele ...... Ja sam dosao do sledece kombinacije tokom vremena .... stavim neki limiter na master i podesim ga na nulu , limiter mi je stalno na vidnom mestu tako da uvek mogu da vidim koliko mi je glasan mix , kao i neki solo instrumenti ili kombinacije istih . Imam svoje limitere koje cesto koristim za razne zanrove .... uglavnom timeworks , ali cesto ako radim house loristim waves L2 , jeste da pumpa basove , ali to je ono sto mi i treba . Kad dodjem do odredjenog mixa ( oko 80 ak % .... ) pocinjem povremeno da bas " otpanjim " limiter , da vidim sta ce se desiti pri finalnom RMS u i onda vratim na nulu ..... na taj nacin sam svestan sta ce mi se odprilike desavati tj koji ce instrumenti da se potpe a koji ce da se suvise istaknu ..... Kad zavrsim , exportujem sa limiterom na nuli ..... ne brinem mnogo ako se tu i tamo " podsisa " neki peak , ali gledam da ne preteram .... Vrlo cesto koristim isti limiter i u postu .... mada to ne mora da bude pravilo ..... eto toliko ....... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Mislim da je pozeljno imati kod mixa na masteru limiter koji mislis koristiti kod masteringa koji tu i tamo mutiras da vidis sta ti iskace u mixu jer prije ili kasnije limiter je neophodan these days...
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Da da pokazalo se kao veoma korisna stvar. Hvala. Mada samo povremeno ga ukljucujem, cisto da proverim loudness..
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji Eq za gitaru koristite u miksu? | disco violence | Gitarska Produkcija | 28 | 05-08-2009 04:24 PM |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |
Bass::: kako stvoriti vise basa u miksu | dr.Ru | Tutorijali | 1 | 15-05-2004 02:25 PM |