|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
prvo, nije mi jasno otkud tolko gadjenje prema limiterima na masteru u procesu mixa? Ja sam od skora definitivno odlucio da nista nikome ne ostavljam za mastering, vec da radim mix do kraja, do one tacke kada sam spreman da prihvatim da mix takav ode na CD.. Redovno mi stoji Timeworskov limiter na masteru, po potrebi preko njega ustinem jos neki decibel sa UAD precision limiter ili BlueTube Brickwallom
@alavukonja - taj metod moze biti gadan ako zakacis i FX kanale jer pored smanjivanja kanalnog fadera koji teraju u FX kanale zvuk , smanjivanjem FX fadera se smanjuje i njihov povratak, tako da je ukupna kolicina wet zvuka zapravo dvaput smanjena, i time se raspada mix.. Dakle, ako bas moras da spustas fadere redom, obrati paznju da prilikom selektovanja ne zakacis i FX fadere... |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji Eq za gitaru koristite u miksu? | disco violence | Gitarska Produkcija | 28 | 05-08-2009 04:24 PM |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |
Bass::: kako stvoriti vise basa u miksu | dr.Ru | Tutorijali | 1 | 15-05-2004 02:25 PM |