|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
A iako se ideološki slažem sa Slowstar-ovim post-om, i ostalim kritikama drugih, ja recimo ne mislim da je ovo neko loše vreme za muziku globalno. Dapače mislim da je jako dobro i u startu bolje od 80-ih i 90-ih iako sam ja voleo 80-e lično. Ovo je prvi put da je moguće nezavisno raditi neku muziku koju autor misli da treba i koja ne mora imati nikakve veze sa mainstream-om i dospeti sa muzikom do slušalaca. Za razliku od ranije gde je pristup javnosti bio skučen i praktično nije bilo moguće dobiti ikakav prostor osim ako se ne radi o nekom od već definisanih prihvatljivih žanrova sada bendovi i samostalni autori izdaju nizove albuma, samostalno ih distribuiraju i rade gerilski marketing. Možda nikada neće biti na bilboard top 10 ali njihova muzika živi i dolazi do slušalaca koji su zainteresovani za to. Ovo je loše vreme za ljude koji se bave muzikom kao ZANATOM po meni, novostečena muzička "demokratija" i pojeftinjenje "sredstava za proizvodnju" je dovelo do toga da su session muzičari, snimatelji, producenti, veliki studiji manje potrebni ali to ne znači da će nestati kao što ni bioskop nije nestao zbog video kaseta. Utisak da je kvalitet opao se stiče na osnovu gledanja mainstream top lista, ali sa druge strane ja sam u zadnjih par godina slušao albume za koje je jednostavno jasno da bend NIKADA ne bi mogao da izađe iz anonimnosti da je situacija kao 80-ih, zbog previše mešanja stilova muzike i eksperimentisanja, ili fenomenalno snimljene albume koji isto nikada ne bi mogli biti snimljeni da nije DAW-a i home recording-a jer bi bile potrebni meseci i meseci maltretiranja u studiju a sa obzirom na profil benda nikada im to diskografska kuća ne bi platila. Jednostavno sam se navikao da o novoj kvalitetnoj muzici saznajem preko specijalizovanih sajtova a ne preko magazina, TV-a, radija, bilo čega što ima veze sa prodajom i top listama, pa mi je možda i utisak drugačiji od vašeg zbog toga.
"Ni pro?li put nisam verovao u reinkarnaciju" www.triggerband.net www.facebook.com/bandtrigger Last edited by Dushan_S; 10-10-2006 at 02:04 PM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novi SSL controler / mixer !!! | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 24-07-2008 07:42 PM |
NOVI NEVE -GENESYS mixer | Moritz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 06-10-2007 12:38 PM |
Novi SSL Mixer za Bennija iz ABBA grupe.. | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 34 | 09-03-2007 01:20 PM |
novi stylus , novi battery | markoni | Audio Software | 5 | 14-11-2004 01:51 PM |