|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#24 | ||||
Moderator
|
![]() Quote:
Quote:
Ja i jesam usao u diskusiju najvise zbog toga, da se malo skine paucina sa tog pitanja, i neke stvari razjasne.... Zasto? Pa zato sto sa korisnicima svesnijih realnosti situacije moze pre da se smisli "genijalan" uredjaj, nego sa ljudima koji o tome ne znaju "nista"... Pri tom to "nista"... nije elektronika, nego odnosi vrednosti u smislu cena kostanja ovog ili onog... sto mislim da nije tesko da i ljudi "od refrena" mogu "pohvatati" i imati realniji utisak... Quote:
Zasto? Prvo... oprostices sebi gomilu nepredvidjenih troskova, jer pravis "za sebe"... podjednako ti odgovara sto si ga "sam napravio" i sto dobro radi i sto je kvalitetniji od onoga sto mozes kupiti na trzistu... Evo recimo... Gyraf SSL Compressor Clone, sigurno si cuo za njega... Kod njega su That VCA cipovi najskuplja stvar u njemu... tesko se ovde nalaze, skoro nikako... znaci moras da ih uvezes, ako ih uvezes onda placas regularnu carinu i PDV (i na transportne troskove... sve zajedno!), kao i uslugu speditera, bez obzira da li si uvezao "malo koriscenu cackalicu za zube" ili sleper kozmetike... e tu se prvo "nakarikaju" svi... Recimo taj prvi problem mogu izbeci SAMO amateri... samograditelji... jer kupuju samo za sebe i boli ih uvo i za servis i za garanciju i za fiskalni racun i za PDV ili sta vec... da ne lajem.... ![]() Drugi problem kod konkretnog kompresora je sto je on exclusively dedicated to DIY community znaci NE SME regularna firma da od te konstrukcije pravi proizvod pod svojim imenom... cak ne daju ni da se stampice za njega prodaju DIY "raji" ako se ne dobije odobrenje od njih... Ovde ne racunam Behringer, posto oni imaju mnogo "radikalniju" poslovnu politiku.... Toliko o problemima... da ne gnjavim dalje... Sto se tice midi kontrolera... ista je prica... ako si snalazljiv, i ako nemas preterano velike prohteve, a svi samograditelji imaju odredjenu dozu skromnosti... onda ces naci nacina da dodjes do SVOG komada... makar cekao da ti neko ode u inostranstvo i gnjavio ga da ti tamo kupuje cipove... pa ti ih donese... sve se to radi... Quote:
Kada mi krenemo da radimo... onda nam se desi da su Grayhill rotary switches za Sparrow (atenuator) nadjeni SAMO na Novom Zelandu, i da su kostali "k'o Svetog Petra kajgana"... kada su stigli... A kada pocinjes... svejedno ti je da li je to neki prosecni midi kontroler... ili headphone amp ultra visoke klase... SVE JE SKUPO... odnosno... cak je i jeftinije kada pravis SKUPU spravu... jer ti za "jeftino" i low end treba mnogo vise para u startu... da bi imalo ikakve sanse da postane jeftino i uporedivo sa spravama na trzistu... veruj mi, Behringer SVE zna o tome... i to je realno "monstrum" firma... Nemoj me pogresno shvatiti, ja jedino zelim da na ovu temu diskutijem potpuno otvoreno ![]() Zapoceo si dobru temu... ![]() pozdrav bogi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|