Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-09-2006, 12:39 PM   #121
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: SuperMEE, profesionalni near-field monitor, funkcionalni model

Quote:
Originally Posted by Arthur
.... meni je jedino drago sto sam se lepo "sporazumeo" sa Mackijima, na kojima cu u narednom periodu dosta raditi..
to je i najvaznije.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2006, 09:15 PM   #122
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy
Razvoj ovih monitora je radjen javno, na Forumu koji se bavi pitanjima muzicke produkcije u drzavama exYU.
Hvala na kategorizaciji

Quote:
Jos samo da se ponovo zahvalim SVIMA koji su ucestvovali u razvoju ovih monitora, i onima koji nisu clanovi Foruma, a i onima koji su clanovi ali nista nisu pisali o njima.
Pretpostavljam da smo tu i mi admini , koji su inace omogucili nesmetan tok svojevrsne prezentacije bozo proizvoda. Mogu jos samo da dodam da ce nam biti drago da uskoro uradimo i recenziju istih, i to predstavimo u nesto "fiksnijem" formatu na samom sajtu/portalu.

Rumski ce uvijek da gura prave ljude, koji rade prave stvari, u to mozete biti sigurni!

Poz. Svima.

diviner is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2006, 11:32 PM   #123
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner
....
Pretpostavljam da smo tu i mi admini ....
IIIIJU, NAOPAKO! :o Pa naravno da ste tu ... samo nemoj da se desi posle, da BoZo monitore Administratori Foruma Rumski cuju medju poslednjima

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 20-10-2006, 11:38 PM   #124
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Evo malih novosti. Verovatno vam je poznato da je gosn Boggy ostavio Super MEE Bitch-u na koriscenje tokom snimanja i miksa Shabanology albuma. Uradjene su neke modifikacije pa ko veli da cujem kakvi su sada, a uz to da napravimo komparaciju PMC AML 1 vs. Super MEE.
Prosto receno BRAVO. Ono sto mi je bilo jedina prava zamerka (visoki) je ispravljeno i sada zvuce mnogo mekse (prirodnije). Gotovo identicna koloratura sa PMC AML, na A/B prekopcavanju se samo cuje razlika u sirini stereo slike (cetka za limun je odradila svoje ) , kolicini basa (konstrukciona prednost TL-a) i koliko se meni cini vise ima srednjih (sve navedeno u korist AML). Uopsteno govoreci veoma mala ukupna razlika sa obzirom na cenu - za par AML1 imate surround SUPER MEE !!!! Odziv tranzijenata je odlican, detalji i dalje bogati i slusanje na glasnijim nivoima mi nije ni malo smetalo za razliku od ranije. Ovo je bilo ukratko, buduci da cu jos vremena provesti u novom studiju Hammer (imaju jako puno lepih novih spravica ) bice jos komentara. Ostavicu tu cast Bitch-u da vam posalje fotke, zaista izgleda impresivno....posebno WEISS .
Old 30-11-2006, 03:22 PM   #125
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Imao sam u '"gostima" skoro nedelju dana finalnu verziju Super MEE. Nekako se prica nadovezuje na jedan drugi post : http://www.rumski.com/forum/showthre...highlight=Bozo

tako da sam osetio potrebu, povodom ove teme, da se oglasim jos jednom.
Boggy i Zorica su bili (opet) ljubazni i na moju molbu dostavili mi Super MEE na test voznju. Radio sam miks jedne pesme koja je morala biti relativno brzo zavrsena pa sam osetio da bi to bila idealna prilika da ih cujem na domacem terenu. Sacekao sam da mi se utisci slegnu i posle preslusavanja gotovog mixa na mojim referentim kutijama (Vifa Picolino) zakljucih :
  1. Miks se preneo odlicno, buduci da Vife imaju manji opseg (ispod 15K) nisam imao tu kolicinu detalja ali je esencija bila tu i veoma bliska miksu koji sam slusao u studiju.
  2. Veoma uravnotezena frekventna slika, nije bilo primetnih "strcanja" u odredjenim frekvencijama.
  3. Definisan i precizan bas i donji midl.
  4. Visoki su ovog puta konacno zazvucali kako sam ocekivao-mekano, bez siktanja i tvrdog prizvuka ali i dalje puno detalja. Jako dobra definicija reverba.
  5. Odlicno stereo pozicioniranje, mada osecaj dubine moze jako da zavisi od mesta gde ste ih postavili kao sto sam imao prilike da se i sam uverim. Pomerivsi ih sa svega 15 tak santimetara ka unutra dobio sam potpuno drugaciju sliku...primetno losiju u nizem registru-nedostatak pomenute preciznost i pojava neke zamuljanosti celog snimka u tom opsegu, i stereo je bio "ravan" nesto kao jednodimenzionalan bi bila najpribliznija definicija....znaci pozicija je jako bitna !!!
  6. Odziv tranzijenata odlican cak i pri nizem nivou slusanja. Mada im definitivno treba dati malo "vatre" da bi kolicina nizih frekvencija bila u priblizno jednakom odnosu sa visokim
Ovo su neka od najkonkretnijih zapazanja, iskreno mislim da ovaj komplet (super mee + pojacalo) zaista ima perspektivu u profesionalnom studiju i to ne kao alternativa vec kao ozbiljan rival . Moguce je da sa novim pojacalom koje BOZO sprema ove kutije zazvuce jos bolje. Ovde se vise ne postavlja pitanje da li ove kutije mogu da rade dobro-jer rade odlicno-nego da li ce se nekom dopasti takav zvuk ili ne. Ne znam koliko smo navikli da cujemo (prilicno) linearne kutije ali slusanje Super MEE kompleta je svakako nesto sto morate da uradite ako se ozbiljno bavite muzikom i zvukom. Sve pohvale Bogiju i Zorici na ulozenom trudu, radu i spremnosti da cuju savet i kritiku i svakako zasluzuju podrsku za poduhvat ko sto je ovaj - pokusati napraviti odlican studijski monitor, finansirati, dizajnirati o svom trosku i to u Srbiji. Da napomenem da su kutije sada sa gotovim finishom (koji je tajna ) koji im daje pravi profi look.
Attached Images

Last edited by Moritz; 30-11-2006 at 03:25 PM.
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2006, 04:00 PM   #126
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz
Da napomenem da su kutije sada sa gotovim finishom (koji je tajna ) koji im daje pravi profi look.
...sto ukazuje na kompletnu pobedu Zorice nad Boggy-jem
Old 30-11-2006, 04:05 PM   #127
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

U tom slucaju, cekamo verziju finisha 1.3 u kojoj ce biti dodat i koji cvetic i akusticka sustikla koja ce padati preko visokotonca i filtrirati gornji opseg

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 30-11-2006, 04:58 PM   #128
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

...trenutno su kod mene, i ne gasim ih stavise, vracam se ubrzo u studio da ih dalje ganjam svaka cast, ja sam svoje rekao ranije ...

@ Boggy : ...osim BDB(c)

pozz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2006, 11:27 AM   #129
boggy
Moderator

boggy's Avatar

.

Ljudi, hvala na lepim recima!

Evo, na kraju, jos da kazem koju rec o opremi koju smo koristili za ovaj posao, odnosno o mernoj/dizajn garnituri koja je dovela do ove, zavrsne, verzije:

- AD/DA kartica: L22, Lynx Studio Technology Inc.
- Merni mikrofon: M30, Earthworks Audio
- Fantomsko napajanje: MicPower, BoZo Electronics
- Merenje impedanse zvucnika: Z-Tool, BoZo Electronics
- Pojacalo: A1802, BoZo Electronics
- Kablovi, balansirani, mikrofonski i line-level: Van Damme
- Kablovi, zvucnicki: Belden i Klotz
- Konektori: Neutrik (Speakon i XLR)

- Operativni sistemi za racunare: Linux i Windows XP
- Simultana reprodukcija i snimanje: Audacity, WinXP
- Test signali (wav): BoZo Electronics
- Softver za analizu podataka, BoZo Electronics (Linux)
- Softver za frekventno/vremensko/faznu optimizaciju skretnice, BoZo Electronics (Linux)

Nadam se da nista nisam zaboravio.

pozdrav

bogi

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules